78 Ovizsaru  (1990)

Egy-két kivételtől eltekintve, akik soha nem nézik meg a saját filmjeiket, minden színésznek megvannak a maguk kedvenc filmjei. Nem kivétel ez alól Arnold Schwarzenegger sem, akinek több évtizedes pályafutással a háta mögött bőven van miből válogatnia. De azt nem találnánk ki, hogy melyik az ő kedvenc saját filmje.

A Terminator franchise, a Ragadozó, a Total Recall - Az emlékmás, Az utolsó akcióhős vagy a Szupercella. Rengeteg moziban láthattuk az egykori testépítő bajnokot. Ám Kalifornia állam egykori kormányzójának kedvenc filmje még véletlenül sem a leghíresebb akciófilmjei közül való.

Arnold Schwarzenegger még évekkel ezelőtt árulta el James Corden műsorában, hogy melyik is az ő kedvenc saját filmje, és miért. Választása pedig az 1990-es Ovizsarura esett. A színész azt sem titkolja, hogy miért. Elmondása szerint azért van e filmnek különleges helye a szívében, mert ez segített neki levetkőzni az addigra róla kialakult akciósztár skatulyát.

De valójában nem is ez volt az első közös munkája a filmet rendező Ivan Reitmannel, ugyanis korábban már egy másik vígjátékban is dolgoztak együtt: az 1988-as Ikrekben. Az Ovizsaru története egy nyomozóról szól, aki egy kisvárosi óvodában kénytelen fedett ügynökként tanári állást vállalni, hogy lefüleljen egy szökött bűnözőt.

A filmben valóban a színész egészen más oldalát ismerhettük meg, ahogy egy csapat kisgyerek között játszott. Tény, hogy nem ez a filmtörténelem legnagyszerűbb vígjátéka, de a maga egyszerű formájában mégis emlékezetes tudott maradni.