A Top Gun: Maverick lett a legjobb film a National Board of Review által - jelentette be a szervezet csütörtökön.

A nagy győztesek között volt a színészek közül Colin Farrell, aki a hónap elején a New York-i Filmkritikusok Körének győzelme után a legjobb színésznek járó díjat vehette át az A sziget szellemei című filmért. Az elmúlt 12 évben két NBR-győztesből lett Oscar-díjas: Casey Affleck A régi város (2016) és Will Smith a Richard király (2021) című filmért. 

A mellékszereplők versenyében Farrell színésztársa, Brendan Gleeson lett A sziget szellemei című filmért, míg a zenészből lett színésznő, Janelle Monáe első nagydíját a Tőrbe ejtve - Az üveghagymaban játszott alakításáért kapta. Az NBR és az Oscar-díjak közötti átjárás a színészi versenyben szórványos, az évad végére két-három Oscar-díjat kapnak.

Steven Spielberg a legjobb rendezőnek járó díjat A Fabelman család című filmért kapta, és ezzel A Nap birodalma (1987) után pályafutása második NBR-győzelmét szerezte meg. Valószínűleg isteni beavatkozás kellene ahhoz, hogy a kétszeres Oscar-győztes januárban lemaradjon egy újabb Oscar-díjról. Figyelemre méltó azonban, hogy a legutóbbi 12 NBR-győztesből csak hatot jelöltek Oscar-díjra. Az is figyelemre méltó, hogy egyikük sem nyert Oscar-díjat. Az utolsó NBR-győztes, aki Oscar-díjra váltott, Martin Scorsese volt A tégla (2006) című filmért.

Az elmúlt 30 évben a legjobb film győztese legjobb film Oscar-jelölést is kapott, néhány kivételtől eltekintve. Így a Top Gun folytatása is nagy eséllyel indul az Oscar-jelölésért.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»