A listán többnyire a Bosszúállókal kapcsolatos Marvel filmeket gyűjtöttem össze, amik az én személyes kedvenceim! ????

#10

71 Thor  (2011)

(66) (91)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

Asghar birodalmában végre beköszöntött a béke, az uralkodó fia, Thor azonban alkalmatlan a trón elfoglalására. Bár a harcok során bizonyította rátermettségét, arroganciája... több»

A hatalmas Thor rettenthetetlen harcos, óriási pörölyéről legendákat mesélnek. A csatában vitéz és legyőzhetetlen, ám makacssága és hirtelen haragú természete nem teszi őt alkalmassá arra, hogy apját kövesse Ashgar trónján. Képtelen lenne megfontoltan irányítani birodalmát. Thor meggondolatlan tette miatt újra fellángol egy régi háború. Büntetésül a Földre száműzik, ahol kénytelen az emberek között élni. Amikor a világából érkező gonosz le akarja igázni a Földet, Thornak el kell döntenie, melyik oldalra áll.
#9

78 Bosszúállók: Ultron kora  (2015)

(123) (25)

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Tony Stark úgy dönt, végre megvalósítja békefenntartó programját, azonban a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Amikor Burce Bannerrel együtt megalkotják a világ első... több»

Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.
#8

81 A vasember  (2008)

(135) (108)

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Tony Stark, a milliárdos feltaláló legújabb szuperfegyverének bemutatásakor fogsága esik Afganisztánban. Elrablói arra kényszerítik, hogy építsen meg egy pusztító rakétát,... több»

Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben és távol tartja a vasszilánkot a szívétől. Így születik meg a legendás Vasember.
#7

akció | kaland | politikai | sci-fi

Disney+

Miután a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a csendes hétköznapjait élő Steve Rogers egy olyan összeesküvés... több»

Két évvel a New Yorkért folytatott csata után Amerika kapitány, azaz Steve Rogers Washingtonban él, és próbál alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz. Amikor azonban a S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a világot fenyegető összeesküvés közepén találja magát. Szövetségesével, a Fekete Özveggyel együtt ered az igazság nyomába, miközben bérgyilkosok hada próbálja elkapni őket. Hamarosan csatlakozik hozzájuk Sólyom is, ám így is minden erejükre szükség lesz, hogy leszámoljanak ellenfelükkel.
#6

72 Vasember 3  (2013)

(97) (26)

akció | kaland | sci-fi

Disney+

A zseniális és bohém multimilliomos Tony Starknak a Vasember harmadik részében minden eddiginél nagyobb veszéllyel kell szembenzénie. Az események tétje nem csupán a túlélés... több»

A legutóbbi küldetése után Tony Stark talonba tette a Vasembert. A tudós-szuperhős boldogan él egykori asszisztensével, ám álmatlanságban szenved, és pánikrohamok gyötrik. Amikor merényletek sora rázza meg a várost, Stark úgy dönt, hogy felveszi a (vas)kesztyűt, és szembeszáll a titokzatos ellenséggel. A Vasemberen végzett legújabb fejlesztése azonban még nem tökéletes, ráadásul felbukkan néhány korábbi ismerőse is. Az ösztönei és a találékonysága segítségével talán sikerül felülemelkedni a nehézségeken.
#5

77 Pókember: Hazatérés  (2017)

(41) (32)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | Disney+ | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros,... több»

Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros, és nemcsak utcaszinten. Különleges szerkóban lendül felhőkarcolóról felhőkarcolóra, nem lehet meglépni előle és nem könnyű legyőzni. Eddig legalábbis senkinek sem sikerült.De a Pókember most egészen új ellenségekkel találkozik, és úgy tűnik, még a szokásos humora is kevés lehet hozzá, hogy életben maradjon. Az új bajban új szövetségesek után kell néznie.
#4

71 Thor: Sötét világ  (2013)

(76) (19)

akció | kaland

Disney+

A Földet és a Kilenc Birodalmat titokzatos ellenség fenyegeti, aki a dimenziókapuk megnyílása után sötétséget akar hozni az egész világegyetemre. Malekith hatalmával Odin és... több»

Amikor a Föld és a Kilenc Birodalom világa fedésbe kerül, megnyilnak a bolgyók közötti dimenziókapuk. Ezt kihasználva akar mindent elpusztítani Malekith, a sötét elf, hogy visszataszítsa az univerzumot a teremtés előtti sötétségbe. Még Odin és Asgard sem tud szembeszállni azzal az ellenséggel, akivel Thornak szembe kell néznie. Veszélyes küldetése során újra találkozik szerelmével, az atomfizikus Jane Fosterrel, és ki kell szabadítania a börtönben sínylődő Lokit, hogy a segítségével visszaállítsa az univerzum rendjét.
#3

80 Bosszúállók  (2012)

(224) (42)

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső... több»

Nick Fury (Samuel L. Jackson), az Ügynökség vezetője új fenyegetést észlel. Az ellenfél minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Földre. Fury a katasztrófa elkerülésére összehívja a szuperhősöket. A toborzás eredményeként hamarosan sohasem látott szupercsapat néz farkasszemet az ellenséggel. Vasember (Robert Downey Jr.), Amerika kapitány (Chris Evans), a Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és a többiek indulnak harcba, hogy megakadályozzák bolygónk pusztulását. Bruce Banner (Mark Ruffalo) megfékezhetetlen alteregója, Hulk azonban kis híján mindent szétrombol.
#2

77 Thor: Ragnarök  (2017)

(62) (42)

akció | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a... több»

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
#1

akció | kaland | sci-fi

Disney+

A Bosszúállók: Ultron kora eseményeit követően a világ kormányai határozatban döntenek arról, hogy szabályozzák a szuperhősök tevékenységeit. A határozat megosztja a... több»

Az Amerika kapitány: Polgárháborúban Steve Rogers az újjáalakult Bosszúállók csapatának élén próbál gondoskodni az emberiség biztonságáról. Azonban egy újabb incidens következik be, amelynek nem várt következményei lesznek. A Bosszúállókon egyre nő a politikai nyomás, hogy egy kormányzati szerv irányítsa őket, akiknek be kell számolniuk akcióikról. Az új rend megosztja a Bosszúállókat, a csapat két részre szakad. Az egyik csoport élén Steve Rogers áll, aki úgy véli, a Bosszúállóknak szabadon kellene tevékenykednie, hogy védelmezhessék az emberiséget. A másik frakció élén Tony Star, aki az irányítás és elszámoltathatóság eszméjét támogatja.