Unod a Marvelt és a DC-t? Akkor ezt a szuperhősös paródiasorozatot nézni akarod majd

A Marvel és a DC szuperhősöknek nagy napjuk lesz. Ez a kiindulópontja az HBO megbízásából készülő új vígjátéksorozatnak.

A The Hollywood Reporter szerint a sorozat a szuperhősfilmes franchise-ok, különösen az MCU és a DCU koncepcióját dolgozza majd fel. A The Franchise címet viselő 30 perces epizódokkal érkező sorozat egy szuperhősfilm katasztrofális készítésének kulisszái mögé kalauzolja el a nézőket.

A pilot munkálatai még a múlt hónapban kezdődött SAG-AFTRA (Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists) színészsztrájk kezdete előtt befejeződtek. A sorozat gyártása azonban nem kezdődik meg addig, amíg a színészek sztrájkja és az amerikai forgatókönyvírók jogait védő Writers Guild of America (WGA) írói sztrájkja véget nem ér.

A hivatalos szinopszist az HBO hozta nyilvánosságra:

"Egy gyűlölt franchise filmjének stábja azért küzd, hogy megőrizze a helyét egy kegyetlen és tarthatatlan filmes univerzumban. A Franchise rávilágít a szuperhősfilmek katasztrofális, rejtett, kulisszák mögötti világára, és felteszi a kérdést: hogyan is készül valójában ez a filmes káosz? Mert minden elb*szott történetnek van egy eredete..."

A szereposztás

A paródiadráma szereposztása már megvan és a karakterek közt olyan alkotásokból ismerős arcokkal találkozhatunk majd, mint: Daniel szerepében Himesh Patel (Tenet), Anita szerepében Aya Cash (A fiúk), Steph szerepében Jessica Hynes (Haláli hullák hajnala), Dag szerepében Lolly Adefope (Csodatévők), vagy Bryson szerepében Isaac Powell (Amerikai Horror Story) látható.

A sorozatban pedig olyan nagyszerű vendégszereplőket is köszönthetünk, mint Richard E. Grant vagy épp Daniel Brühl!

Jon Brown lesz a showrunner, ő írja a sorozat pilotját is, amelyet egyenesen maga Sam Mendes (Amerikai szépség, Skyfall, 1917) rendez majd!