Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2020-ig

Saját filmes lista készítése
Plakátmagány
#24701

dokumentum

A film a magyar plakátművészet történetének azt a korszakát mutatja be, melyet sokan a műfaj utolsó aranykoraként tartanak számon. Ez nagyjából a 80-as évekre tehető. Ekkor ugyanis... több»

Titkok a Föld mélyéről
#24703

dokumentum

Craig Beals középiskolai tanár élethosszig tartó küldetése, hogy felfedezze és bemutassa bolygónk legmeglepőbb titkait. Most éppen saját hátsókertjében, Amerika legnagyobb mítosza,... több»

#24704

dokumentum

1964-ben a Széchenyi házaspár fontos megbízatást kapott a kormánytól, kenyai vadászatra küldték őket, hogy pótolják a Nemzeti Múzeum 1956-ban részben megsemmisült tárlatának... több»

Rendező: János Lerner

A hajótörött
#24705

játékfilm

Honza szülei különélnek. Az anyukája elviszi őt nyaralni az apukája hajójára. A folyóparton pecáznak, élvezik az együttlétet a természetben. Egészen addig, míg a fiú ki nem fog... több»

Állati operatőrök
#24706

dokumentum

Vadállatokra szerelt speciális kamerák segítségével leshetünk be a vadvilágba. több»

Herman Ottó 100 – MME 40, avagy a természetvédelem hajnala
#24707

dokumentum

Száz éve annak, hogy Herman Ottó, minden idők legnagyobb magyar természettudósa és polihisztora távozott az élők sorából. A bozontos szakállú, torzonborz természettudós, a... több»

A bálna suttogó
#24708

dokumentum

Ebben a műsorban az ember és a púpos bálna megható kapcsolatát követhetjük nyomon. A bálnák olyan, eddig nem látott, viselkedésének lehetünk szemtanúi, melyektől garantáltan... több»

A hajóroncs pszichopatája
#24709

dokumentum

A Batavia-zendülés során emberek egy civilizált csoportja vérszomjas gyilkosok barbár csőcselékévé válik. Ez minden idők egyik legrémisztőbb és leghátborzongatóbb hajótöréses... több»

#24710

dokumentum

A dokumentumfilm a Ruhr-vidéket mutatja be, amelynek nem minden lakója felel meg a német polgár modelljének, ők ugyanis az urbanizált világ közepén az ökológiailag motivált... több»

Rendező: Matthias Coers

Tourette a családban
#24711

dokumentum

Olyan családok engednek bepillantást életükbe, akik Tourette-szindrómás idegrendszeri betegséggel élő gyermekeket nevelnek. Megismerhetjük történetüket és örömüket, ahogy a... több»

#24712

dokumentum

A Vipera Life - egy kígyó élete című ismeretterjesztő filmben egy Magyarországon őshonos ritka kígyófaj egyik példányának kalandos életével ismerkedhetünk meg. A rákosi vipera... több»

Month as a Day
#24713

dráma

Marlen levelet kap egy volt egyetemi barátjától, aki munkát ajánl neki egy városban. Ő azonban nehezen tudja elhagyni az országot, mert az édesanyja beteg.

Föld alatti mesék
#24714

dokumentum

A kerttulajdonosok sokat tehetnek a biodiverzitás megőrzése érdekében. Egy kis pihenőkert is sok vendégnek adhat otthont, többek között a nem mindig szívesen látott vakondnak. Bár a... több»

Rosamunde Pilcher: Ismeretlen szív
#24715

dráma | romantikus

Elizabeth Lancaster, egy italgyár jogos örököse szívbetegségben szenved és hosszú hónapok óta donorra vár. Az élet úgy hozza, hogy találnak a nő számára megfelelő szívet és... több»

Kulináris kalandozások a világ körül
#24716

dokumentum

Kári, csapati, tikki – az indiai ételeket világszerte ismerik és szeretik. Ízüket az alapanyagok széles választéka és a végtelen sokféle fűszer gazdagítja. Az indiai konyha nagyon... több»

Rendező: Basil Gelpke

Halászó leopárdok
#24717

dokumentum

A nem mindennapi botwanai történetben egy leopárd mama, a két kölyke, valamint a türelmetlen hím életébe kapunk bepillantást Brad Bestelink vadonban felvett izgalmas felvételeivel. Ezek... több»

#24718

dokumentum | rövidfilm

A film megmutatja, hogyan élnek az alacsony jövedelműek a világ egyik leggazdagabb vidékén, a Szilícium-völgyben.

Rendező: Elizabeth Lo

Zárványidő - Szilágyi István portré
#24719

életrajzi

A kortárs erdélyi magyar irodalomnak a hatvanas évektől publikáló képviselője 1975-ben írt Kő hull apadó kútba című regényének 1999-es, további öt kiadást megért hazai... több»

#24720

NA CRACKed  (2016)

dráma

A történet egy krónikus betegségben szenvedő középiskolás lányról szól. Legjobb barátja sok nehézségen átsegítette; a segítséget ő is próbálja viszonozni, amikor a fiú rossz... több»