Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Roadcrew – Live Fast, Love Hard & Die Young!
#40901

dokumentum

A dokumentumfilm három férfit mutat be, akik zenekarok és fesztiválok számára dolgoznak díszletezőként. A szex, drog és rock and roll bűvkörében élik az életüket, mígnem 40 felé... több»

Rendező: Olaf Held

Kormányeltörésben
#40902

rövidfilm

A film Domonkos István "Kormányeltörésben" című verse nyomán készült, amely egy modern eposz: az 1970-es évek jugoszláviai kisebbségi létének önkifejezése. A film utazás a világ... több»

So That Mom Is Happy
#40903

dráma | rövidfilm

Egy fiatal nő előtt adott a lehetőség, hogy utoljára az édesanyja kedvére tehessen, ugyanis a temetését készíti elő.

Rendező: Asya Mozhegova

Villamos
#40904

NA Villamos  (2010)

animáció

A villamoson utazó előtt elsuhan egy város a maga forgalmával,  egymásra rétegződő zsúfoltságával. Véletlenszerű találkozások, emberi szituációk sorozatát láthatjuk. A film... több»

Rendező: Békés Rozi

Portré Sebő Ferencről - Este a Gyimesbe' jártam
#40905

életrajzi

A portréfilm a 70 éves Sebő Ferenc sokoldalú munkásságából elsősorban a táncházmozgalom és a népzenei hagyományőrzés formálásának legfontosabb állomásait villantja föl. több»

Rendező: Szomjas György

Egy év Szibériában
#40906

dokumentum

Szibéria szélsőségesen mostoha időjárási és környezeti viszonyai között csak a legszívósabb és legjobban alkalmazkodó állatok képesek életben maradni. Aki a csodával határos... több»

Balassagyarmat kincsei
#40907

dokumentum

Horváth Endre grafikus, festőművész műveit a 30 év felettiek jól ismerik, bár kevesen tudják, hogy ő tervezte a jelenlegit megelőző papír 10, 20, 50 és 100 Ft-osokat, valamint a... több»

Rendező: Kontra Mária

Bennünk élő évmilliók
#40908

dokumentum

Miért és hogyan alakult át a Föld az évmilliárdok során? A választ évszázadokon át kutattuk a kanyonokban, a sivatagokban, a tűzhányókban és a hasadékvölgyekben. Ám... több»

Az utolsó ördögök
#40909

dokumentum

A tasmaniai őslakosok szerint élt egykor a szigetükön egy gyönyörű, párducszerű állat, melyet valaki megátkozott, így balszerencséjére egy hosszú karmú, széles szájú, dühös... több»

Rendező: Ian Marsh

Komodo sárkányai
#40910

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

Egy erős, jól megtermett hím egy fiatal nősténnyel igyekszik párosodni. Megszokott, előre borítékolható végkimenetelű szituáció az állatvilágban – gondolhatnánk, de nem a... több»

Valaki vacsorára
#40911

játékfilm | rövidfilm

Egy férfi lakásába vendég érkezik. Valamire készülnek ők ketten, olyasmire, amire mindketten régóta várnak. A céljaik közösek, az okaik különbözők. Félnek egymástól. Örülnek... több»

A ragadozók partja
#40912

dokumentum

A ragadozók partja olyan része Afrikának, amit oroszlánok, cápák és más vadállatok uralnak, de mindnek fejet kell hajtani a legnagyobb mester, a parti síkság előtt, ami életet adhat... több»

Rendező: Graeme Duane

Szereplők: Rupert Graves

Cockroaches
#40913

NA Cockroaches  (2019)

krimi | vígjáték

Bűnözők azon versenyeznek, hogy ki leli meg előbb az elrabolt angol királynőt. De felmerül bennük a kérdés: mi számít a leginkább? több»

#40914

horror | thriller

Egy eltemetett titkokkal teli család tagjai két évtized után újra találkoznak egy tanyán, hogy megfizessennek a múltbeli bűneikért. több»

#40915

dráma

A film egy valószínűtlen barátságot mutat be két ember között, amit közös szerelmük, a blues hívott életre. Rag egy hatvan év körüli zenész, egy helyi legenda. Tervei közt... több»

IBM and the Holocaust
#40916

dráma

Egy film arról, hogy hogyan dolgozott össze az IBM a németekkel a második világháború alatt. több»

Alcatraz – Hajsza az igazság után
#40917

thriller

Több, mint 50 évvel azután, hogy három rab megszökött a világ legjobban őrzött börtönéből, az Alcatrazból, a rokonok és az egykori nyomozók családi titkok felfedésével... több»

#40918

dráma | krimi

Három "detektív" a 19. század közepi Európában egy olyan hálózat nyomaira bukkan, amely törvénytelen gyermekekkel kereskedik. több»

#40919

dokumentum

A 70 éves gitárlegenda, Eric Clapton májusban feledhetetlen koncertet adott a londoni Royal Albert Hall színpadán, ahol több mint 50 éves pályafutásának legnépszerűbb számait... több»

Szereplők: Eric Clapton

Karácsonyi ének
#40920

fantasy

Charles Dickens azonos című klasszikusa nyomán.

Rendező: Diana Brooks

Szereplők: Delroy Atkinson