Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
#48341

dráma | életrajzi | zenés

Zahia Ziouani 17 évesen arról álmodik, hogy karmester lesz, míg ikertestvére, Fettouma hivatásos csellista szeretne lenni. több»

#48342

NA Hűség  (2019)

dokumentum

Anna és Antal negyvenöt éve házasok. A várostól távol, gyönyörű környezetben, Pélifölden élnek; elégedettek az életükkel. Rajonganak a történelem és az irodalom iránt, ezért... több»

Rendező: Szekeres Csaba

#48344

dokumentum

A dokumentumfilm a közéleti szereplő és politikus Soós Kálmán emlékére készült, aki rendkívül fontos szerepet töltött be a kárpátaljai magyar kisebbség életének számos... több»

#48345

horror

A történet egy baráti társaságról szól, akik a középiskolától kezdve ismerik egymást. Egyik összejövetelük alkalmával megalkotják saját mém kihívásukat, amely a Pooka... több»

Életre ítélve – Harmincéves a KMKSZ
#48347

dokumentum

1989 a csodák éve volt. A gorbacsovi peresztrojka meglazította a kommunista totalitárius rendszert, Közép-Kelet-Európában hihetetlen gyorsasággal következtek be a változások, sorra... több»

GEOFOLK – Ablak a világ viseleteire
#48350

dokumentum

A Geofolk vándorkiállítás Dávid Botond fényképeiből állt össze, aki a különböző népek népviseleteit örökítette meg. több»

Erőt, s erényt! – Pettkó Szandtner Tibor ménesparancsnok élete és munkássága
#48351

dokumentum

A film Pettkó- Szandtner Tibor, egykori bábolnai ménesparancsnok életét mutatja be. A ménesparancsnok virágoztatta fel a Bábolnai Ménesbirtokot és egyben a Shagya arab tenyészetet,... több»

Őrzők nyomában
#48353

dokumentum

A film készült Erdély egyik szegletét,- a Szent Anna-tó szomszédságában található, számos védett állat- és növényfajnak otthont adó-, Csomád-Bálványos természetvédelmi... több»

#48354

NA Wild Life  (2023)

dokumentum

Kris és Doug Tompkins természetvédők elsöprő portréja, amely a Föld egyik utolsó igazán vad helyének megőrzéséért folytatott harcuk krónikája.

#48355

dokumentum

A CERN az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma. A 20 tagországot tömörítő szervezetnek Magyarország 1992 óta tagja, ami elsősorban... több»

Rendező: Antal József

#48356

dokumentum

Találkozások Varjú Imre atyával Varjú Imre kispapként sodródott a forradalomba. Október 23-tól kezdve végig segítette a sebesülteket, vigaszt vitt a bajba jutottaknak. A Bakáts téri... több»

Rendező: Dézsy Zoltán

#48357

dráma

Egy fiatal, meleg, fekete férfi, akit az anyja kitagad, és akinek kevés lehetősége van, úgy dönt, hogy belép a tengerészgyalogsághoz, és mindent megtesz, hogy sikeres legyen egy olyan... több»

#48358

dokumentum

A dokumentumfilm az 1944-ben bekövetkezett vajdasági vérengzést járja körül, különös tekintettel annak csantavéri áldozatainak történetére. Az egyik áldozat fia, Kozma Boldizsár... több»

#48359

western

Egy családot megtámadnak az újonnan épített farmjukon, így kénytelenek felvenni a harcot az őket terrorizáló törvényen kívüli bandával. több»