Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Menekülők
#50361

NA Menekülők  (2022)

62 ukrán menekült – anyák, gyermekeik és idős emberek –, egy buszon majdnem három napon át utaztak a moldáv fővárosból a németországi Karlsruhe felé. A gyötrelmes, hosszú út... több»

Figyelő folyó
#50363

dokumentum

A filmben a Kis-Küküllő folyó mesél mindarról, amit lát, hall, vagy amire emlékezik a mintegy 200 kilóméteres útja során. A Kis-Küküllő Erdélyben, a Görgényi havasokban, 1100... több»

Otthon, otthon
#50364

dokumentum

Egy évek óta Budapesten élő csángó lány rendhagyó zarándok útja Gyimesközéploktól Csíksomlyóig, számos kitérővel, kérdés felvetéssel. Renáta büszkén vállalja gyimesi... több»

Rendező: Anikó Mária Nagy

#50365

NA The Maiden  (2022)

A két régi barát, Colton és Kyle a folyón úsznak és festékszóróval festenek a helyi szakadékban. A fiúkhoz hasonlóan Whitney is a szurdokot kutatja, és naplójába írva és rajzolva... több»

#50366

NA The Yacht  (2022)

thriller

Egy bulis lány a túlélésért küzd, miután három tolvaj elrabolja luxusjachtját.

#50367

animáció | kaland | vígjáték

A székelyek érdeke – Az önrendelkezés
#50369

dokumentum

A székelység küzdelme az elmúlt majdnem 30 évben többféle civil és politikai formát öltött – népszavazás, székelyudvarhelyi Nagygyűlés, ditrói Nemzetgyűlés, Székelyföldi... több»

#50370

NA Trinket Box  (2023)

dráma | horror

A frissen házasodott pár, Mike és Ava új otthonba költözik, hogy új életet kezdjenek, ám egy régóta elfelejtett történelmi átok elszabadulni készül, és pusztítást végez a... több»

Agárdy Gábor arcai
#50372

dokumentum

A művész 70. születésnapjára A művész saját otthonában fogadta a Magyar Televízió stábját, ahol az általa választott kolléga, Körmendi János kérdezte szerepeiről, életéről,... több»

#50374

dokumentum

Egyetlen olyan család él Székelyföldön, amely nemcsak őrzi, de egy fél évezrede életben is tartja ősei hagyományát. Történetük erdélyi és összmagyar sikertörténet. A film négy... több»

Rendező: Szabó Attila

#50376

dokumentum

Jim Denevan, az úttörő művész portréja, aki feltalált egy újfajta étkezési módszert. több»

Rendező: Patrick Trefz

#50378

dokumentum

Amikor Portugália nagyhatalom volt, amely összekapcsolta a régi és az új világot, a hegyi vadlovakat befogták, és óceánjáró hajókkal elvitték őket az aranyimádó hódítók. A mai... több»

Rendező: Gernot Lercher

#50379

akció | fantasy | western

Szabadság és szerelem Partiumban
#50380

dokumentum

Hihetetlen, hogy Petőfi Sándor üstökös sorsába milyen sok szenvedés, küzdelem, kitartás és dac, boldogság és szabadság utáni vágy, gyűlölet és szeretet szorult. Miért Partium... több»