Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#51801

dokumentum

2018. augusztus 20-a egy csendes, borús nap volt Svédország fővárosában, Stockholmban. A város központjában található az 1897-ben épült svéd parlament impozáns, neobarokk épülete.... több»

#51802

dokumentum

A Kárpátalajai Magyar Kulturális Szövetség felkérésére a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpontja 2014 óta figyelemmel... több»

#51803

akció

Egy körözött fiatal nőnek sikerül elszöknie a hatóságok elől, azonban rövidesen egy őrült szadista játékszerévé válik.

Az utolsó éden: Guyana
#51804

dokumentum

Guyana őserdejeit veszély fenyegeti. Csatlakozzon a vadvilági életet filmre vivő biológushoz, Dan O'Neillhez expedícióján, és ismerje meg az elképesztő vadvilágot, mielőtt még túl... több»

#51805

dokumentum

Hans Hedrich igazi transzilván: édesapja szász, édesanyja magyar. Ám nem csupán származása, tevékenysége is igazi erdélyivé teszi. Családja Romániában élte át a 1989-es... több»

Rendező: Szabó Attila

#51806

dokumentum

TV-ben (Viasat Nature, csütörtök 01:33)

Ausztrália a Föld legszárazabb lakott kontinense. Állatvilága hosszú és lenyűgöző túléléstörténettel rendelkezik. Amint a 2019-es tragikus bozóttűzek sora megmutatta, az... több»

Ott legbelül dal van...
#51808

dokumentum

Az ember, az emberi lélek mindig is kincs volt. Ezt sokáig az egyszerű ember ajkán megszülető dal fejezte ki a legjobban. Ebből építkezik ez a film, mely éveken át az erdélyi Kászon... több»

Rendező: Mohi Sándor

#51809

NA Incarnation  (2022)

horror | thriller

A film egy fiatal pár történetét követi, akik az amerikai álmot kergetik, és a legrosszabb rémálmukat valósítják meg, amikor démoni szellemet fedeznek fel új otthonukban. A "mammon"... több»

#51810

dráma | romantikus

Gwen virágkötő egy virág-nagykereskedőnél, és a szimpatikus főnöke, Joey ugyancsak hevesen udvarolgat neki, amit a fiatal nő cseppet sem tart kellemetlennek, sőt! Gwen kapcsolata az... több»

Rendező: Nina Vukovic

#51811

dokumentum

A dokumentumfilm öt apáca mindennapjait mutatja be, akik a szigorú vallásos élet mellett igyekeznek megélni a mindennapok örömeit. több»

Rendező: Gazsó Orsolya

Egy élet az erdőben
#51812

dokumentum

A film célja, hogy mintegy „rehabilitálja” a párás trópusi erdőt, amit igazságtalanul „zöld pokolnak” neveznek. Éppen ellenkezőleg: ez egy Paradicsom az ott élő növényeknek,... több»

Rendező: Gilles Santantonio

#51813

Egyedülálló kollázsfilm, amit többszáz némafilm összevágásával készítettek. Agatha Christie első regényét dolgozza fel, a narrátor szerepében Mácsay Pál hangját hallhatjuk,... több»

Rendező: Lichter Péter

Szereplők: Mácsai Pál

Új közjáték – Másokért való emberek
#51814

kísérleti film

Erich Fromm: Az önmagáért való ember című írásának egy részletéből készített kísérleti kisjátékfilmet Andella Mirtill rendező. több»

Kicsoda Ön, Bujtor István?
#51815

dokumentum

Bujtor Istvánt, a kitűnő magyar színészt, rendezőt, producert mutatja be a rövid ismeretterjesztő alkotás filmszerepein és rendezésein keresztül. több»

#51816

dráma

Cédric egy precíziós mechanikára szakosodott vállalatnál dolgozik. A cég vezetése, amelyet egy befektetési alap irányít, katasztrofális. Mivel egy másik alap újra meg akarja... több»

大雨
#51817

NA 大雨  (2024)

animáció

Rendező: Zhigang Yang

#51820

dokumentum

Az Afrika déli részén fekvő Botswana kivételes természeti értékeket rejt. Az érintetlen vadonban az évszakok körforgása a víz felbukkanása és hiánya határozza meg a vidéket... több»

Rendező: Andie Clare