Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
#63581

dokumentum

A dokumentumfilm két fiatalt mutat be, akiknek sikerült kitörni az egyik legkeményebb Puerto Ricó-i gettóból. több»

A művésznek nincs kora
#63582

dokumentum

Losonczi Tamás festőművész 104 éves, s ha segítséggel is, de még dolgozik. A film bepillant ebbe a századon átívelő rendkívüli életpályába.

Rendező: Szádvári Lídia

Szereplők: Losonczi Tamás

Mai módi
#63583

NA Mai módi  (2006)

dokumentum

Miért kell egy jól menő vállalatnak pszichiáter? Mire jók a csapatépítő tréningek és a céges bulik, ill. miért kell Las Vegas-ból importálni esküvőt? Miért kell a vállalati... több»

Rendező: Szalay Péter

Két találkozás
#63584

dokumentum

A 60-as évek nagyhírű magyar filmkorszakának különleges alkotása a szovjet-magyar koprodukcióban készült "Csillagosok katonák", amelyben Jancsó Miklós szerepeltette az akkor fiatal... több»

#63585

NA Steps  (2017)

dráma | rövidfilm

Történet a szerelemről és a magányról, a családi kötelékekről és a felelősségről, a reményről és annak illuzórikusságáról.

Rendező: Ilya Sherstobitov

Az eozin ember
#63586

dokumentum

175 éve lesz, hogy Zsolnay Vilmos megszületett és apja 150 éve alapította azt a gyárat, ahol világhírű kerámiáikat tervezték, formálták, égették és utánozhatatlan eozinmázzal... több»

Rendező: Dránovits István

Nem tetszik a rendszer
#63587

dokumentum

A film a 2006 májusában, Görögországban megrendezett Európai Társadalmi Fórumot mutatja be. Melyek korunk égető problémái a civil szféra szerint? Mik a civil társadalom legfőbb... több»

Rendező: Kovách Eszter

Gyepsori krónikások
#63588

rövidfilm

Három tiszántúli népi író: Sinka István, Szabó Pál és Veres Péter szülőhelyét és műveit mutatja be a film.

Rendező: Szegezdy János

Leszármazottak (Leszármazottak)
#63589

dokumentum | történelmi

E címen Németországban sokan megszólaltak az egykori nemzetiszocialista vezetők, magas rangú SS- és Gestapo-tisztek gyermekei és unokái közül. Felmenőjük - apjuk, nagyapjuk - egykori... több»

#63590

NA More  (2017)

dráma | horror | rövidfilm

Sötéten szürreális mese, amelyben egy nő megpróbálja kielégíteni az éhségét. több»

Csipetnyi Grúzia
#63591

dokumentum

A Szovjetunió széthullása után önállóvá vált Grúzia, demokratikus útra lépett, az Európai Unióhoz való közeledés mellett döntött. A riportfilm a kaukázusi köztársaság... több»

Rendező: Tótfalusi András

Rév Lívia zongorista
#63592

dokumentum | életrajzi

Rév Lívia a világ legjelentősebb zongoraművészei közé tartozik. 1916-ban született, tehát annak a legendás, világhírűvé vált nemzedéknek a tagja, amelyet Fischer Annie neve... több»

Rendező: Mácsai János, Pálos György

Szereplők: Rév Lívia

The Bialik Button Project
#63593

dokumentum

Egy melbourne-i főiskolán tíz év alatt másfél millió gombot gyűjtöttek össze, hogy megemlékezzenek a holokausztban elhunyt gyerekekről. több»

Rendező: Carol Gordon

Volt egyszer egy egyetem...
#63594

dokumentum

A Kolozsvári Bolyai Egyetemről vallanak Kovács András filmrendezőnek tanárok, diákok, akiknek sorsát valamilyen módon befolyásolta a Bolyai Egyetem léte vagy nem léte.

Rendező: Kovács András

Nem kell más semmi, csak szeretet
#63595

életrajzi

Béres Jánost a zenei pályán Kodály Zoltán egy mondata indította el: "Tudna-e másokat is megtanítani így furulyázni?" A válasz az volt, hogy: igen. S nemcsak a népzenét oktatta az... több»

Fordítva
#63596

NA Fordítva  (2008)

rövidfilm | vígjáték

Zoltán kitűnő eredménnyel szerzett jogi diplomát. Okos, tehetséges és elszánt. Ennek ellenére csak egy videotékában kapott állást. A szüleivel él, akik mindentől féltik. Egyetlen... több»

Lélekvándorlás
#63597

játékfilm

Egy színésznő, Bánsági Ildikó premierre készül. Reggel újra elalszik és visszaálmodja az esti előadás jeleneteit. Az első jelenetben Schratt Katalint játssza, Ferenc József... több»

Ripoff Raskolnykov
#63598

zenés

Az osztrák származású - magyarul jól beszélő - Raskolnykov a Magyarországon legtöbbet fellépő külföldi blues zenész. Több mint 30 éve játszik chicagoi és tradicionális... több»

Rendező: Sebők György

Ízőrzők: Noszvaj
#63599

dokumentum

Noszvaj Egertől nem messze található kedvelt turisztikai célpont. Híres az 1774-78 között késő barokk, copf stílusban épült De la Motte kastélyról, a XIX. század elejétől... több»

Rendező: Móczár István

Visszaszámlálás
#63600

dokumentum

"A témát nem én találtam meg, hanem egy véletlen folytán a téma talált meg engem. Nem tudtam igazán, mibe fogok, nem gondoltam, hogyan fog hatni rám. Olyasmiről próbáltunk filmet... több»