Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Örkényi diófák egy katalán birtokon
#63561

életrajzi

Barcelonában él és a Dán Királyság ottani konzulátusán irodavezetőként dolgozik Hegyeshalmy Johanna. Anyai felmenői közt tisztelheti a Pálóczi Horváth családot, akiknek nevéhez... több»

Rendező: Törköly Róbert

Szereplők: Hegyeshalmy Johanna

Álom és szereIem: Inga Lindström: Rejtély a Gripsholm kastélyban
#63562

romantikus

A festői Sörmlandban Helena egy balettiskolát vezet a Gripsholm-kastélyban. Lánya, Leonie konyhafőnök a Gunnar Hansen vezette Kastélyszálló éttermében. Helena Gunnarral akar... több»

#63563

NA Borderland  (2016)

dráma | rövidfilm

Sarah súlyos adósságba keveredik. Hogy visszafizethesse tartozását, egy titokzatos idegen segítségével meg kell találnia egy adag eltűnt pénzt. több»

Mendelssohn, Franck and Liszt: The Dream / Symphonic Variations / Marguerite and Armand – Royal Opera House
#63564

zenés

Hat kiváló táncos előadásában láthatunk részleteket, három világhírű balettből, Az álomból, a Szimfonikus variációkból és a Margit és Armand című klasszikus művekből. A... több»

Rendező: Frederick Ashton

Szemétdomb
#63565

NA Szemétdomb  (2001)

kísérleti film

Craig Shields (eredeti nevén Bogár László) története apró balszerencsék sorozatával indul, s hamarosan egy arcnélküli hatalommal folytatott zűrzavaros küzdelemmé válik. Ebben a... több»

Ablak
#63566

NA Ablak  (1998)

animáció

Hommage a 20. századi francia festőóriásnak, Joan Mirónak.

Rendező: Varga Csaba

Világzene
#63567

NA Világzene  (2001)

dokumentum

A világzene a nemzetközi zenei életben kb. 20 éve létező fogalom. A műfaj születése óta vitákat kavar, főképp azóta, hogy az utóbbi évtizedben egyre nagyobb reneszánszát éli. A... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

#63568

játékfilm

Egy ismeretlen országban elrabolnak egy orvost. A férfi egy táborba kerül, ahol a fogvatartottakon kísérletet hajtanak végre; beoltásukat követően a legtöbben életüket vesztik. Az... több»

Egy vasúti raktár romantikus története
#63569

dokumentum

Mátraballa. Solymár József író innen indult, ebből a hagyománytisztelő Mátra-vidéki faluból, ahol szülei, családjának tagjai több generáción keresztül vasutasként dolgoztak. Az... több»

#63570

sportfilm

A sportfilm a 2009. április 9-én a Chicago-i UIC Pavilionban megrendezett ókori harcokat felelevenítő viadalról nyújt átfogó összefoglalót.

#63571

animáció | családi

Bob mester ezúttal Télapónak öltözik, hogy megörvendeztesse a gyerekeket a karácsonyi ünnepségen. több»

Keresztút
#63572

NA Keresztút  (1998)

dokumentum

Fülöp Viktor a magyarországi balettművészet egyik legkiemelkedőbb egyénisége volt. Végigtáncolta a klasszikus balettirodalom legreprezentánsabb figuráit, a komikus nőszereptől... több»

Rendező: Dér András

#63573

NA Hope's Game  (2019)

dráma | sci-fi

Miután Hoper-ot baleset érte, lehetőséget kap egy személytől, hogy kipróbáljon egy új forradalmi virtuális élményt. Elég bonyolulttá válnak a dolgok, gondolatokon keresztül hoznak... több»

Napút (Napút)
#63574

dokumentum

Tudunk-e élni szeretteink halálával, s tudunk-e élni egyáltalán szülötteink életével? Aki gyermeket szül, nevel, szeret, nem felejtheti ugyanezt a szeretetet, ugyanezeket az... több»

Törőcsik Mari Cannes-ban
#63575

dokumentum

A félévszázados jubileumát ünneplő Cannes-i Filmfesztivál díszvendége volt 1997 tavaszán Törőcsik Mari. Az utazás, az egymást követő rendezvényeken való részvétel számtalan... több»

Rendező: Maár Gyula

Goldoni: Az új lakás
#63576

Anzoletto, nagyravágyó és kacér felesége kedvéért, új lakásba költözik, s erején felül költekezik. A régi és az új lakók közötti kapcsolat nem alakul felhőtlenül. Anzolettót... több»

Kincses hajó a Selyem úton(A kínai kincseshajó titka)
#63577

dokumentum

A történészek régóta rebesgetik egy "tengeri selyemút" létezését, mely a Közel-Keletet kötötte volna össze Kínával, ám bizonyíték sokáig nem volt a létezésére, lévén az... több»

Vallomások
#63578

NA Vallomások  (1994)

dokumentum

A film II. Rákóczi Ferenc emlékiratai alapján mutatja be a fejedelem ifjúkorát, s azt az utat, melynek során a szabadságharc élére állt.

Rendező: Lakatos Iván

Columbo: Béke poraira
#63579

krimi

TV-ben (LifeTv, csütörtök 01:33)

Erik Prince, a filmipar egykori neves személyisége rendkívül jövedelmező halottasház-láncolatot épített ki, méghozzá igen rövid idő alatt. Egykori felesége, Verity rájön a kapzsi... több»

#63580

animáció | családi

Tinky Vinki, Dipszi, La-La és Po egy elvarázsolt világban élnek, ahol bármi megtörténhet és velük meg is történik.