Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
A sötétség virágai
#71301

életrajzi

Lakatos István az Újhold költője volt. A nyolcvanas években Nemes Nagy Ágnessel és Lengyel Balázzsal együtt ő indította útjára az Újhold Évkönyvek sorozatát. Egyik legjelentősebb... több»

Rendező: Iván Pál

#71302

dokumentum

„...ejszen ez egy siculorikum!” A csíkpálfalvi önkormányzat és a plébánia, a helyi közbirtokossággal immár sokadik éve rendezi meg a Magyarok Nagyasszonya Búcsút minden év... több»

Medicik és magyarok
#71303

dokumentum

A műsor Firenze és Magyarország több évszázados történeti, politikai és kulturális kapcsolatait mutatja be a 14. századtól egészen a 18. századig.

Rendező: Erdőss Pál

Ízőrzők: Bajna
#71304

dokumentum

Bajna csodálatos környezetben, az erdőkben és vadregényes tájakban gazdag Bajnai-medencében fekszik a Gerecse szívében, Komárom-Esztergom megyében. A filmben láthatjuk, hogy készül a... több»

Rendező: Móczár István

NEM
#71305

NA NEM  (1987)

rövidfilm

A groteszk hangvételű film hőse egy fiatal fiú, aki beleszeret egy fotómodellbe. Mivel még csak fényképen látta, elhatározza, hogy a föld alól is előkeríti a lányt.

Parkélet
#71306

NA Parkélet  (2003)

dráma | rövidfilm

Hová tűnik a tudat, merre kalandozik az emlékezet, ha nincs a jelen racionalitásába, számok, adatok ismeretébe zárva? A rövidfilm két idős hölgy egy hétköznapi délutánjának... több»

Máramaros
#71307

NA Máramaros  (2009)

dokumentum

Máramaros vármegye a Kárpátok északkeleti hajlatában, a Tisza forrásvidékénél található. A történelmi Magyarország legeldugottabb térsége volt. Területe majd mindenhol hegység.... több»

#71308

dokumentum

A film egy nő betegsége kapcsán járja körül az egészségügyet eluraló korrupciót, amely hagyja szenvedni az embereket. több»

Star Raiders: The Adventures of Saber Raine
#71309

kaland | sci-fi

A csillagközi kalandort, Saber Raine-t felbérlik, hogy egy három elit katonából álló csoport élén hajtson végre egy mentőakciót a galaxis peremén levő rejtélyes bolygón.  több»

Szerelem meg hal
#71310

rövidfilm

Feri és Karcsi haverok. Naponta együtt horgásznak. Egy-egy halat többször is kifognak. Itt van például "Erzsike". Már sokszor visszadobták. De előbb-utóbb azért mégis vacsora lesz... több»

REFLEX-film
#71311

NA REFLEX-film  (2009)

dokumentum

Hangulatjelentés Sepsiszentgyörgyről, egy Nemzetközi Színházi Fesztiválról és egy híres nevezetes színházról.

Rendező: Silló Sándor

Rajtam keresztül - Somogyi Győző
#71312

életrajzi

Somogyi Győző festőművész-grafikus életével, művészetével és a Balatonfelvidék egyik enyészettől megmentett kis falujának, Salföldnek szinte népmesei „tündéri térré”... több»

Rendező: Bicskei Zoltán

Amíg Élek - Antal Károly gyimesi zenész
#71313

életrajzi

Portréfilm az Erdélyben Gyimesbükkön élő Antal Károly csángó parasztemberről, aki kiemelkedő zene- és énektudásával, varázsos személyiségével sokakkal szerettette meg... több»

Rendező: Rozsnyai Aladár

Szereplők: Antal Károly

Teri nagyi
#71314

NA Teri nagyi  (2003)

dokumentum | életrajzi

Teri nagyi elmenőben. Élet és halál közti állapot. Mint félálomban, álom és ébrenlét között. A teste itt van, a szelleme félúton. Lánya, Paula ápolja, aki fiatalos hatvanas. Két... több»

Rendező: Sós Ágnes

Vardo - világ a végeken
#71315

dokumentum

Hogyan marad fenn egy elszigetelt halászfalu Európa legészakibb tájain? Hány nyelvet beszélnek egy kétezres norvég településen? Miért van szükség egy erődre a világ végén? Mit... több»

Rendező: Horváth Tamás

#71316

horror | sci-fi

Egy őrült neurológust üldöz a rendőrség, ugyanis a tudós neutrino impulzusok segítségével visszahozza az életbe elhunyt feleségét. Az eljárás sikerrel jár, de mellékhatásként a... több»

Rendező: Serge Levin

Szereplők: Brad Dourif, Serge Levin

#71317

NA Mese habbal  (1979)

(1)

dráma

Cassius Kornél minisztériumi képviselő, a hivatalnok és kispolgár mintapéldánya egyszer csak azt veszi észre, hogy békés és érdektelen élete megváltozik. Cassius úr az... több»

Igazak
#71318

NA Igazak  (1993)

dokumentum

Izrael állam nagykövete, David Krausz átnyújtja néhány Igaznak a mentéseket elismerő kitüntetést. A film néhány történetet mutat be a vészkorszak hőstettei közül. Megismerjük... több»

Rendező: Sipos András

Wittenberg hajnalcsillaga
#71319

dokumentum

Karharina Bora eredetileg apáca volt, ám a reformáció során társaival elhagyta a kolostort, és idővel Luther Márton felesége lett. Személyében példát ad arra, hogy az asszonyok... több»

Zorán - Az elmúlt 30 év...
#71320

zenés

A népszerű művész életpályájának jelentős állomása volt ez az 1993-ban, a Budapest Sportcsarnokban megrendezésre kerülő koncert. Az elmúlt évtizedek legsikeresebb és az énekes... több»