Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Törőcsik Mari
#71281

életrajzi

A kortárs magyar színésztársadalom egyik legkiválóbb művészének 60. születésnapja apropóján készült portréfilm Törőcsik Mari életének legfontosabb, színművészi pályájának... több»

Rendező: Maár Gyula

Melco-Crown projekt
#71282

rövidfilm

Egy rövidfilm a makaóbeli filmes témájú üdülő és kaszinó, a Melco-Crown  promóciójához. több»

Nostoi - Visszatérés
#71283

A szöüli császári palota udvarán, az olimpiai kultúrfesztivál keretén belül állította színpadra Jancsó Miklós Kay Hong dél-koreai származású, mai amerikai író monumentális... több»

Rendező: Jancsó Miklós

Ember a gepárdok között
#71284

dokumentum

Bob Poole természetfilmes Kenya egyik legvadabb és legfestőibb szegletébe utazik, hogy ritka pillanatokat örökítsen meg a világ leggyorsabb ragadozójának életéből. Filmje... több»

Rendező: Kim Wolhuter

Szereplők: Kim Wolhuter

Thr33 Days Dead
#71285

horror

Patrick, Jeff és Justin halászni indulnak a közeli tóhoz, azonban a kellemesnek ígérkező napot nem várt események szakítják félbe, amikor a zombik ellepik az egész várost. több»

OzoneUtazás: Marokkó
#71286

A díjnyertes expedíciós- és útifilm stábja ezúttal Marokkóba látogat. több»

Az élő Antigoné
#71287

játékfilm

Színészek próbálják Szophoklész: Antigoné című tragédiáját. A címszerepet játszó színésznő sehogysem boldogul a klasszikus figura megformálásával, ezért a rendező azt... több»

#71288

zenés

Pavarotti szülővárosában, Modenában minden évben tartottak egy jótékonysági koncertet, ahol a kiváló tenor mellett olyan, a zenei világ különböző területeiről érkező énekesek... több»

Ganz Ábrahám
#71289

NA Ganz Ábrahám  (1977)

(1)

dokumentum

Ganz Ábrahám, a magyar ipartörténet kiemelkedő alakjának életét mutatja be a film. több»

Rendező: Najmanyi Laszlo

Tigris és hiéna
#71290

Cselszövés, bosszú, gyilok. Petőfi romantikus történelmi drámája Vak Béla király korában játszódik.

Túl jó barátok
#71291

rövidfilm

Régi barátságokat teszünk próbára. Mi történik, ha megkérjük legjobb barátunkat, hogy segítsen felkészülni egy vakrandira... majd bevalljuk neki, hogy igazából vele randiznánk?... több»

Rendező: Alain Guillerme, Lucas Sensi

Szereplők: Lou Labussiere

D-nap: az eltitkolt tragédia
#71292

dokumentum

A normandiai partraszállásra készülve egy rutinszerűnek indult hadgyakorlat borzalmas vérfürdővé vált, melyben sok száz szövetséges katona életét vesztette. Mi okozhatta a... több»

Rendező: Matt Richards

#71293

dokumentum

A páratlan ismeretterjesztő film Magyarország legszebb és legegyedibb vasútállomásainak és indóházainak történetét meséli el. Egyúttal az ország vasúthálózatának fejlődését,... több»

Rendező: Tóth Gábor

Vikingek kardja
#71294

A vikingeket az elmúlt évezredek legrettegettebb harcosai között tartják számon a történészek – a kor leghírhedtebb fegyverével, az Ulfberht karddal azonban közülük is csak a... több»

David Copperfield
#71295

dráma

Charles Dickens klasszikus regényéből készül a film. David Copperfield születése előtt apja meghal, így anyja egyedül neveli. Élete első 9 éve boldogan telik, míg nem feltűnik Mr.... több»

Veszedelmes viszonyok: Cápák a delfinek ellen
#71296

dokumentum

Milyen viszonyt ápolnak egymással a cápák és a delfinek, az óceánok eme ikonikus, hosszú ideje egymás mellett élő lakói? A film egy évmilliók óta tartó háború részleteibe avat... több»

Madeleine McCann rejtélyes eltűnése
#71297

dokumentum

Noha Madeleine McCann szülei meg vannak győződve arról, hogy kislányukat nyaralás közben a portugál üdülőhelyen elrabolták, hamarosan rájuk terelődik a gyanú... több»

A négy évszak
#71298

animáció

Vivaldi A négy évszak című zeneművére készült Cakó Ferenc homokfestménye. A néző előtt tárul fel a zene csodálatos hangvilága, a négy évszak különböző hangszínei a... több»

Rendező: Cakó Ferenc

Áldozati oroszlánok
#71299

dokumentum

Az Áldozati oroszlánok a dél-afrikai környezetvédelmi újságíró és szafari szervező Ian Michler valamint az amerikai vadász, Rick Swazey útját követi nyomon. A dokumentumfilm... több»

Beton és kristály
#71300

dokumentum

Budán a Tábor-hegy mélye egy titokzatos alagútrendszert rejt. A belőle nyíló, 2011-ben felfedezett Királylaki-barlang igazi különlegesség: a benne található változatos kristályok... több»

Rendező: Ádám Bence