Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#71261

NA Tesla  (2017)

akció | dráma | életrajzi | kaland | thriller

A film Nikola Tesla ifjúkorát mutatja be. Megismerhetjük, hogy milyen viszony fűzte a legendás feltalálót Thomas Edisonhoz, George Westingouse-hoz, Guglielmo Marconihoz, Albert Einsteinhez... több»

#71262

dokumentum

A valahol az Egyesült Államokban található "Area 51" a világ egyik legtitkosabb helye - olyannyira titkos, hogy hivatalosan nem is létezik. Így aztán nem csoda, hogy az eredetileg... több»

Mediawave koncertek - David Murray Power Quartet
#71264

zenés

A Mediawave koncertek közül az egyik legnépszerűbb és legnagyobb tudású jazz együttese mutatkozik be, David Murray Quartetje. A zenekar vezetője, David Murray, az amerikai fekete jazz... több»

Ágacska
#71265

NA Ágacska  (1984)

családi

A tó mellett éppen a kacsák és a békák háborúja dúl. A kancsal Dani kacsa oldalán Ágacska hősiesen harcol, de a békák fogságába esik. Ott összebarátkozik Berci békával, aki... több»

A Nap belülről süt
#71266

életrajzi

Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete. Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg... több»

Műemlékvédelem Hollandiában
#71267

dokumentum

Hollandia sok területen mintákat ad Európának és a nagyvilágnak, hogyan lehet jól és ésszerűen megoldani bizonyos problémákat. Így van ez a műemlékvédelem területén is.... több»

Rendező: Erdőss Pál

Toldi
#71268

NA Toldi  (2012)

dráma | játékfilm

1389 Magyar Királyság, Nagyszalonta. Toldi Miklós, Nagy Lajos király egykori kegyeltje öregen és visszavonultan él nagyszalontai birtokain. Az egykor legyőzhetetlen lovag... több»

Rendező: Pálfi György

Párizsi békeszerződés
#71269

dokumentum

1947. február 10-én kötötték meg Párizsban a II. világháborút lezáró békeszerződést. Magyarország ismét visszaszorult a trianoni határok közé. Műsorunkban arra keressük a... több»

Szeretettel
#71270

NA Szeretettel  (2002)

dokumentum

A New-Yorkban élő Pakh család 10 éve segíti a kárpátaljaiakat. A kilencvenharmadik évében járó Pakh Sándor megtapasztalta, hogy "a lágerban a csepp is sok." Talán ezért is fordítja... több»

Rendező: Szabó Gabriella

Igazi kacsamesék
#71271

Nem sok film készült idáig a kacsák csodálatos, kihívásokkal és meglepetésekkel teli életéről. Pedig a több mint 120 különböző fajta mindegyike - közelebbről megismerve - igazi... több»

Uram, Irgalmazz nékünk!
#71272

dokumentum | életrajzi

Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutató 1926-ban született Erdélyben, a mezőségi Válaszúton, szórványvidéken. Megszállottan kutatta és kutatja a Kárpátoktól keletre szakadt... több»

Rendező: Tanos Miklós

Szereplők: Kallós Zoltán

Utta Danella: Négy nő egy szerelem
#71273

dráma

Christine meglepődik, amikor aranylakodalmán megjelenik egy vendég. Kezdetben azt hiszi, az Anica nevű fiatal nő férje barátnője. A valóság azonban teljesen más: Anica egy prágai... több»

Drong, a bohóc
#71274

életrajzi

A rendhagyó portréfilmben Drong, a bohóc, alias Bilicsi Tivadar mesél pályájáról, találkozik barátaival és ismerőseivel a városban, és láthatjuk néhány drámarészletben is.

#71275

dokumentum

Dokumentumfilm egy ausztráliai madárról, amely állítólag kihalt a 19. század végén.

Rendező: Robert Nugent

Behind the Curtain of Night
#71276

romantikus | sci-fi

A filmben egy olyan embert ismerhetünk meg, aki látta a születése előtti életeit, miután pár másodpercig a klinikai halál állapotában volt. több»

A mesterkancsó
#71277

dokumentum

Egy mesterkancsó készítését mutatja be egy nagybányai keramikus.

Rendező: Schneider Tibor

Az én 56-om
#71278

dokumentum

A film készítője Dékány István 1956 októberében 16 éves gimnazista. Mintegy véletlenül sodródik az események sűrűjébe, s kap egy év felfüggesztett börtönbüntetést és... több»

Rendező: Dékány István

Hamlet
#71279

dráma | vígjáték

A „Hamlet” legújabb értelmezésében a címszereplőt apja szelleme kísérti. London elitjéből a városi földalattiba, a hindu templomokból a hajléktalanok sátorvárosaiba költözik.... több»

Fel és le az Egyenlítőn
#71280

dokumentum

A hegyi övezetességet, a növényzeti öveket mutatja be a film egy trópusi magashegység példáján.

Rendező: Borsos Balázs