Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
A halál villamosa
#72201

dokumentum

1987. novemberében a 47-es villamoson halálos lövés ért egy szolgálaton kívüli rendőrt. A film a bírósági tárgyalást kíséri nyomon és megszólaltatja az ügy szereplőit is.

Rendező: Vészi János

Elégia Huszárik Zoltánról
#72202

dokumentum | életrajzi

Elégia Huszárik Zoltánról a filmköltőről és munkáiról 26 percben, Durkó Zsolt filmzenéjére.

Rendező: Mátis Lilla

Páneurópai Piknik 1989
#72203

dokumentum

A határok lebontása, egy világrendszer végleges felbomlása és Európa egyesülése 20 évvel ezelőtt Sopron mellett kezdődött. Az akkori események elindítóit, résztvevőit keresték... több»

Haumann Péter színművész
#72204

életrajzi

A portréfim a pályakép és a színészi ars poetica megrajzolása mellett fölidézi a nagy szerepeket, a legfontosabb alkotótársakat, de Haumann színész gyermekei révén hangsúlyt a kap... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szoba kilátással
#72205

játékfilm

Buda legszebb negyedében áll egy kétszintes villaház. Helén s Jenő lakásmegoldást keres. Útban a gyerek. Újsághírdetés nyomán találnak rá a házra. A lakója, Szeréna néni... több»

Gumiember
#72206

NA Gumiember  (2002)

dráma | rövidfilm

Norbi alszik. Norbi alszik és álmodik.Olyan világba álmodja magát, ahol a rendes, hús-vér embereken kívül szomorú, elnyomott, másodlagos állampolgárokként gumiemberek is élnek. A... több»

Gogo és George
#72207

dokumentum

Barátjuk volt a fél világ Habsburg Ottótól Charlie Chaplinig. Otthonuk volt az egész világ New Yorktól Bejrútig. Dőry Ilona (Gogo) és Kovách György nem mindennapi szerelméről szól... több»

Rendező: Konecsny Emőke

Szereplők: Döry Ádám

Töredezett világ
#72208

dokumentum

Hazánkban megközelítőleg 16 ezer autista ember él, közülük 2000 tíz év alatti gyermek, akik mintegy 15 éve állnak az elkötelezett szakemberek figyelmének középpontjában. Ennek... több»

Rendező: Király Katalin

#72209

akció | dráma | kaland

A film története szerint egy férfi úgy érzi, hogy nincs már miért élnie, ezért egy eposzi utazásra indul, amely során átértékeli életét... több»

Én és az ADHD
#72210

dokumentum

A dokumentumfilm az ADHD (hiperaktivitás, figyelemzavar szindróma) mögötti alapos bizonyítékot magyarázza el; az agynak egy olyan állapota, melytől a lakosság mintegy 3%-a szenved. Az... több»

Karácsony Kárpátalján
#72211

dokumentum

A ma Ukrajnához tartozó Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság híven őrzi hagyományait. Ennek egyik bizonyítéka, hogy Decemberben Beregszászon betlehemes bemutatót szerveznek,... több»

Rendező: Bakos Katalin

Oroszlán a városban
#72212

dráma

Döbbenetes történetekkel találkozunk, amelyek főszereplői bolygónk legveszélyesebb fenevadai közé tartoznak. A Szörnyek hava szinte elképzelhetetlen lényeket hoz közel hozzánk –... több»

#72213

dokumentum

A Szahara ezúttal két arcáról is megmutatkozik. A gyönyörű homokdűnék ősi kultúrákat rejtenek maguk között, ugyanakkor napjainkban a kilátástalanság, az élet mindennapi... több»

Ízőrzők: Siklós
#72214

családi | dokumentum

A váráról, szőlőjéről híres Siklós a Villányi-hegységtől délre, az Alföld legnyugatibb kiszögellésén, a Harkány-Nyárádi síkon fekszik. A versenyeket is nyert gasztronómiai... több»

Rendező: Móczár István

Vadvizek, meredek hegycsúcsok –– Az Enns völgye Stájerországban
#72215

dokumentum

125 kilométer hosszan húzódó festői vidék, egy hatalmas folyó és a vasipar fontos szállítási útvonalaként íródott gazdag történelem. Ez a stájer Enns völgye. Egy sebes sodrású... több»

Linum
#72216

NA Linum  (2002)

dokumentum

Harmadszor kerül megrendezésre 2002 augusztusában a Linum Fesztivál Nagykovácsiban. A kulturális fesztivál eddigi történetéről, a kultúra, az értékteremtés és közvetítés... több»

Rendező: Kántor László

Vigyázz, doki!
#72217

romantikus | vígjáték

Sarah doktornő magánélete újra zavarossá válik. Pár perccel a lánykérés után rajtakapja leendő férjét, hogy az más nővel flörtöl. Felfordulás van a klinikán is, ahol Sarah... több»

Még szólnak a harangok
#72218

dokumentum

"A Mezőségbe születni feladattal jár" - vallja Kövesdi Kiss Ferenc nyugdíjas tanítóként. A mezőségi szórvány magyarság egyik kősziklája a magyar iskola és a magyar keresztelők... több»

Rendező: B. Nagy Veronika

Neumann János - John von Neumann
#72219

életrajzi

A huszadik század egyik legfontosabb tudósegyénisége volt Neumann János. A század első felében a matematika és az atomenergia felhasználása volt a meghatározó a világ fejlődése... több»

Rendező: Dénes Gábor

Emberség
#72220

NA Emberség  (2012)

játékfilm | rövidfilm

A film főszereplője egy hajléktalan férfi, aki egy telefonfülkében lakik, szemben egy templommal. A hajléktalan megismerkedik egy 16 éves sráccal, aki elmeséli neki, hogy beleszeretett a... több»