Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Mettle of Honor
#72181

akció | kaland

Egy fiatal lány emberrablók kezei közé kerül és egy elhagyatott épületbe viszik, hogy ott várják ki a 100 dolláros váltságdíjat. AZ épületben azonban lakik egy hajléktalan... több»

A Hunyadiak
#72182

NA A Hunyadiak  (2001)

dokumentum

A 15. század magyar belpolitikai életében családok emelkedtek fel és tűntek el a történelem forgatagában. A Hunyadiak története ezek között különösen érdekes. Hunyadi János és... több»

Rendező: Orbán Ágnes

#72183

dokumentum

A történet négy város sorsát mutatja be, a 90-es évekbeli pangástól kezdve az újjászületésükig és egy új társadalom kialakításáig.

Rendező: Francesc Relea

#72184

Az olimposzi istenek szerint baj van a szerelemmel, ezért Cupidonak (Tóth-Réti Károly) rendbe kell hoznia egy házasságot, hogy bizonyítsa rátermettségét. Török István (Mensáros... több»

nagyon kedves film, pazar színészi gárdával.
Bajorország
#72185

road movie

Ahol a magyarok kalandozásai véget érnek, ott kezdődnek útfilmünk első kockái: Ausburgban. A kései gótika és a reneszánsz alkotások mellett fellelhetőek itt a barokk jegyekkel... több»

Rendező: Meronka Péter

Indián
#72186

NA Indián  (2013)

játékfilm | vígjáték

Lantos Tamás (Gémes Antos) egy kiégett, egyslágeres ex-popsztár, akinek egy késő őszi napon elege lesz a nagyvárosi bénázásból és úgy dönt, nyom egy nagy "reset", és újrakezdi az... több»

Esztergomi mise
#72187

zenés

Liszt Ferenc Esztergomi mise cimű művére koreografált táncköltemény a Prímavera balettegyüttes előadásában.

Rendező: Boronkai Ferenc

Ghymes
#72188

NA Ghymes  (2001)

zenés

A szlovákiai Ghymes együttest ma már aligha kell bemutatni azoknak, akik kedvelik a világzenét: óriási sikerrel lépnek fel Magyarországon és külföldön egyaránt. Titkuk, a... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Van Más Kép-ünk
#72189

dokumentum

Válogatás a Van Más Kép Kísérleti Film- és Videoklip Fesztivál kisfilmjeiből. 2012-ben Szegeden ötödik alkalommal megrendezett Van Más Kép Kísérleti Film- és Videoklip-fesztiválra... több»

Szereplők: Csabai Ferenc

Kitüntetetten (Kitüntetetten)
#72190

dokumentum

"...Akkoriban még lehetett sétálgatni a Parlament előtt, nem kellett kordonon átvetnünk magunkat. 1978-at írtunk, s munkás-paraszt kormányunk minden év április 4-én átadta a... több»

Babonáink eredete
#72191

Egy dokumentumfilm a babonák rejtelmeiről a világ különböző részein: honnan erednek és vajon mit árulnak el rólunk? Legyen szó a kimondott szó lekopogásáról, a szülinapi... több»

Halálos tavasz
#72192

játékfilm | némafilm

Zilahy Lajos regényének amatőr-filmes feldolgozása.

Johann Strauss: A denevér
#72193

játékfilm

Történik 1870 táján Bécsben. Adél, Eisensteinék szobalánya nagyon dühös, hogy az udvaron felcsendült szerenád nem neki, hanem asszonyának szól. Rosalinda, aki az énekesben felismeri... több»

Mozisirató...?
#72194

dokumentum

1962-ben Budapesten 92 mozi működött. Harminc évvel később, 1992-ben már csak 40. Ma pedig szinte a tíz ujjunkon megszámlálhatóak a mozik, hírmondó alig akad belőlük. És a... több»

Rendező: Makó Andrea

Rövid utazás Kunkovács Lászlóval
#72195

dokumentum

Az elhivatott néprajzos és fotóművész munkáiban egy immár eltűnt világ és kultúra helyszíneit, alakjait, tárgyi dokumentumait örökítette meg. több»

Rendező: Bicskei Zoltán

Hajlékot embernek...
#72196

életrajzi

Az utolsó magyar polihisztorok egyike, igazi reneszánsz ember: építész, író, grafikus, lapszerkesztő, könyvkiadó, pedagógus volt a Kolozsvárott 1977-ben meghalt Kós Károly, akit... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Őrangyalház
#72197

dokumentum | történelmi

1944 nyarától a magyar zsidóság deportálása megkezdődött a háborús Magyarországon is. Minden család életébe beköltözött a félelem. Voltak azonban, akik sem ebben a helyzetben,... több»

Bolygónk jövője – A klímavédelem hatásai
#72198

dokumentum

A világ legnagyobb gondja a klímaváltozás és a globális felmelegedés. Hogyan menthetjük meg a Bolygónkat? Ez itt a kérdés. Napjainkban a környezetvédelem egyik központi kérdése az... több»

A Gyulafehérvári Érseki Székesegyház
#72199

dokumentum

Az erdélyi római katolikus érsekség 1000 éves székesegyházánál régebbi épület kevés akad Erdély földjén. Háborúk, idegen hordák dúlták, falai mégis megmaradtak. A falak... több»

Rendező: Xantus Gábor

A rablólovag
#72200

játékfilm

A nagybirtokos Cserháti család feje, a hetvenéves Cserháti Ferenc gróf vidéki villájába hívja rokonait és bejelenti nekik, hogy feleségül kívánja venni a fiatal és csinos Anna... több»