Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72161

NA Proletar  (2014)

dráma | rövidfilm | vígjáték

Valami készül odalent a bányában. Johannes dupla műszakban dolgozik nap mint nap. Kollégái már suttognak a háta mögött. A felesége zsémbel. A főnöke meg csak nevet. Johannes... több»

T. J. Miller: akkurátusan agyalágyult
#72162

vígjáték

T.J. Millert még az is ismeri, aki sosem hallotta, ahogy stand-uposként a showdert nyomja. Mindenki látta a Deadpoolban, amelyben az információbróker és fegyverkereskedő Weaselt... több»

Rendező: Jeff Tomsic

Szereplők: T. J. Miller

Megszólalt a győri vaskakas
#72163

dokumentum

A dokumentumfilm a győri forradalom szubjektív feldolgozása, egy sajátos műfaj a "Tegnapló" segítségével. Egy 1956-ban pályakezdő ügyvéd dr. Juhász László mondja el, hogyan élte... több»

Rendező: Juhász László

HERZL
#72164

NA HERZL  (2004)

dokumentum | életrajzi

"Azokban az országokban, ahol a zsidóknak jól megy a soruk, cáfolni fogják azt az állítást, hogy az asszimiláció nem valósítható meg. Csak akkor fognak rájönni igazára, mikor... több»

#72165

dráma

Marina színésznő, aki egy kedvezőtlen környezetben próbál érvényesülni. Samuel színigazgató, aki egyensúlyt kíván teremteni a munkája és a magánélete között. Arthur magányos... több»

Apró dolgok
#72166

dráma | rövidfilm

Három pár, három életforma, három világkép. A történet középpontjában egy családterápiás rendelő áll, ahová három pár különböző időben és módon, különböző okkal és... több»

MESTER - emberek
#72167

dokumentum

A műsor nagy hangsúlyt fektet arra, hogy szemléletalakító céllal, kedvet csináljon a képzéshez, továbbképzéshez a szakmunkáshiányos területeken, a regionális és helyi... több»

A hetedik szoba
#72168

játékfilm

Edith Stein a XX. század egyik legizgalmasabb, legrejtélyesebb egyénisége volt. Ortodox zsidó családban született Wroclawban, ami akkor Németországhoz tartozott. Szülővárosában... több»

Krzysztof Scieranski & Vasvári Pál
#72169

zenés

Krzysztof Scieranski és Vasvári Pál 1981-ben ismerkedett meg a Szegedi Jazz Fesztiválon egy jam session alkalmából. Az évek során nemcsak jó zenészek, de jó barátok is lettek. 2002... több»

Rendező: Sebők György

#72170

dokumentum

Áruló vagy hős? Görgei Artúr szerepének megítélése a magyar forradalom és szabadságharcban a világosi fegyverletételtől napjainkig. több»

Rendező: Simon Judit

Ász póker
#72171

NA Ász póker  (2008)

rövidfilm | sportfilm

Horn Béla sportpályafutása egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően leáldozott. Új szenvedélye a póker, sajnálatos módon tehetsége semmiféle arányban sincs lelkesedésével. A... több»

Öreg fa
#72172

NA Öreg fa  (2006)

dráma | rövidfilm

Egy kapcsolat. Kosztolányi Dezső - Öreg barackfa című novellája alapján.

Kárpát-medencei leletek a British Museumban
#72173

dokumentum

A múlt században és századunk folyamán több, a Kárpát-medencében előkerült régészeti lelet jutott a világ egyik legnagyobb gyűjteményébe, a British Múzeumba. A műsor a hunok és... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Mediawave koncertek 2004. - Dresch Quintet
#72174

zenés

Dresch Mihály első kvartettjét 1984-ben alapította. A kilencvenes évek közepéig gyakorta változott a tagok összetétele, majd 1995-ben stabilizálódott a mai felállásban a... több»

Rendező: Silló Sándor

Dörnyei Gábor születésnapi koncertje
#72175

zenés

Dörnyei Gábornak Drums, Music and Friends! címmel 2007 tavaszán jelent meg multimédiás szólólemeze, amelyen az ország egyik legjobb dobosának számon tartott muzsikus legkedvesebb... több»

Rendező: Sebők György

Szereplők: Dörnyei Gábor

#72176

játékfilm

A II. világháború utáni Budapesten egy András nevű fiú megpróbál élelmiszert szerezni a családjának. András vidékre megy, hogy ruháért cserébe édesanyjának és magának... több»

Omega koncert
#72177

zenés

Omega volt, Omega van, Omega lesz. Ez lehetne a mottója a hatvanas években alakult legendás Omega együttesnek, aki 2004-ben újra turnézni indult, melynek végállomása a budapesti Puskás... több»

Immersion
#72178

NA Immersion  (2017)

rövidfilm | sci-fi | thriller

Egy tolvaj egy szobában ébred fel, ahol néhány halott férfi fekszik, továbbá ott van egy pisztoly, egy tömött pénztárca és egy, a sötétből leskelődő férfi.

Gogo & George
#72179

dokumentum | életrajzi

Barátjuk volt a fél világ Habsburg Ottótól Charlie Chaplinig. Otthonuk volt az egész világ New Yorktól Bejrútig. Dőry Ilona (Gogo) és Kovách György nem mindennapi szerelméről szól... több»

Nyugodjak békében
#72180

dokumentum

Baranya megye kis falujában, Csebényben él özv. Racskó Józsefné. A 76 éves parasztasszony tragédiáktól sem mentes sorsa tárul fel előttünk. Racskó Józsefné 1982-ben meghalt.

Rendező: ifj. Schiffer Pál

Szereplők: Racskó Józsefné