Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Ha megtévedtem volna...
#72381

dokumentum

A forradalom napjaira emlékezik vissza az egykori határőr százados. Juhász László az életét mentve vált meg az egyenruhától 1956-ban az osztrák határon. Ma venezuelai... több»

Rendező: Halmy György

Szerafina
#72382

NA Szerafina  (2007)

rövidfilm

Mint egy képaukció, csak ebben a hatalmas hűtő helységben, ahol az elegánsan öltözött közönség télikabátban didereg, emberi agyra, oroszlán péniszre folyik a licit. Itt, ezen a... több»

A kínok kútja, az alázat útja... – Szentandrássy István képei
#72383

dokumentum

Ezzel az 1997-ben készült portréfilmmel emlékezünk a nemrégiben elhunyt Kossuth-díjas festőművészről. több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Akváriumi cápák
#72384

dokumentum

Heidi Klum, a híres modell Nigel Marven kiséretében ereszkedik cápák közé a Karib-tengerben, és megismerkedik egy, a fogságban élő cápákat tanulmányozó programmal. több»

Ki vagyok én?
#72385

életrajzi

Ismert művészek vallanak magukról, munkáikról, mesélnek el mindeddig a nagyközönség számára nem ismert történeteket.

Rendező: Lévai István

Drakula árnyéka – A romániai forradalom kitörésének valódi története
#72386

dokumentum | történelmi

Hátborzongató hidegháborús történet a véres romániai forradalom 1989. december 15-i kitöréséről, amikor Tőkés László, akkori temesvári lelkész hívei a templom köré... több»

38. Budapesti Függetlenfilm Szemle
#72387

szkeccsfilm

Bűneink zsoldja - Dombos Jánosa Polifilm Műhely filmjei:Taigetosz - Keller ValériaKőbe zárt fohász - Tóth SándorIvaleva - Yaqoub LisaPár perc a kezdet - Kiss MiklósHey Joe - Baranyi... több»

Inváziós növényfajok Indonéziában
#72388

dokumentum

A film azt mutatja be, milyen természeti és gazdasági károkat okoznak a Jáva szigetén elszaporodott invazív növényfajok, és miként próbálnak tenni ez ellen a tudósok és a... több»

#72389

dokumentum | horror | thriller

A film középpontjában nyolc ember áll, akik úgy hiszik, hogy egy horrorfilmben fognak szerepelni. Valójában azonban egy elhagyatott elmegyógyintézetbe zárják őket, hogy rajtuk... több»

Rendező: Tim Burke

Szereplők: Anouska O'Hara

Mélyen őrzött titkok
#72390

dráma | játékfilm

Varró Irma 18 éves, amikor elhagyja az intézetet. Múltjáról annyit tud, hogy talált gyerek. Életében csupán néhány biztos tény van. Terhes. Megkapta élete első lehetőségét: egy... több»

Három gyermek, három sors
#72391

dokumentum

A Pécsett, Zákányon és Mezősason forgatott film Péter, Patrik és Orsi sorsát, jövőjét, lehetőségeit követi nyomon. A történet párhuzamosan mutatja be a három helyszín... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Kisasszonyok a magasban
#72392

vígjáték

Csendes ház a budai vár egyik kis utcájában - a világ zaja csak szűrten jut fel. Itt él a négy Tillei-kisasszony, antik bútorok, csipketerítők, javításra váró, ketyegő, kakukkoló... több»

Nincs mese, készül a Nincs mese
#72393

2000 nyarán alakultak. Meg vannak győződve arról, hogy a legjobb módszer a tanulásra és az önkifejezésre, ha együtt készítik munkáikat. Hetente találkoznak, vitatkoznak, megvitatják... több»

Kocsonyaember
#72394

rövidfilm | szatíra

Egy hosszú téli éjszakán, egy magányos kis házban, egy hatalmas fazékban rotyog a kocsonya. Étel készül. Vagy élet.

Rendező: Zánkay Piros

A szabadság új dimenziója - Az 500-as Puch 50 éve
#72395

dokumentum

Az 1950-es években az 500-as Puch a szabadság és az egyre növekvő jólét szimbóluma volt Ausztriában, ugyanazt jelentette a háború utáni újjáépítés nehézségeit túlélő... több»

#72396

dokumentum

Honnan származnak az állatok titokzatos ösztönei? Két magyar szerző amerikai könyvsikerének filmes adaptációja, látványos természetfilm-betétekkel. A veleszületett állati... több»

Salgótarján völgyváros
#72397

dokumentum

Salgótarján, "Palócország" kulturális központja természet, ember és történelem harmonikus egységét tükrözi. Az 1922-ben városi rangot kapott nógrádi település minden évszakban... több»

Rendező: T. Pataki László

Oda az igazság!
#72398

dráma

A film a Mátyás-korszak második felére, a hatalmának csúcsára jutott király uralkodásának s ennek révén Magyarország fénykorának rövid másfél évtizedére összpontosít. A... több»

Hajsza a Banán-clubban - Bergendy buli
#72399

zenés

Gengsztertörténet, miközben a Bergendy Szalonzenekar örökzöld melódiákkal szórakoztatja a nagyérdeműt. több»

Rosamunde Pilcher: Egy orvos és három asszony
#72400

dráma | romantikus

Cornwellben lakik és éveken át megpróbálta megtalálni utódját. Sajnos az egyetlen esélyes a háziorvosi címre dr Nael Rayan, Helen Thomson polgármester asszony nagy, tragikus... több»