Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Antonia története
#72401

Antonia utolsó perceiben, nyolcvanöt évesen felidézi azt az ötven évet, amelyet szülõfalujában töltött, miután a második világháború végén visszatért Hollandiába. Története... több»

Királyvadászat
#72402

dokumentum

Király Károly emlékezik a Causescu diktatúra éveire, amelyekben ő volt sokszor a "főúri" vadászatok szervezője, majd "kegyvesztetten" vadászatok célpontja lett.

Rendező: Sylvester Lajos

#72403

NA Here  (2017)

dráma | rövidfilm

Egy Marson született lány hazatér a Földre, hogy nagybátyjával és nagynénjével élhessen. A jövő katonái egy regisztrálatlan teherűrhajóra lépnek. Az ember a Holdon jár, miközben... több»

Az utolsó kolomejka
#72404

dokumentum

Técső, a hajdani koronaváros a történelmi Máramaros vármegye kellős közepén fekszik. Itt évszázadok óta számos nép él együtt - a magyarok mellet ruszinok, szlovákok, románok,... több»

Orgonaünnep
#72405

dokumentum

A párizsi Notre-Dame két orgonaművésze, Olivier Latry és Philippe Lefebvre, bemutatja a Notre-Dame orgonáját és szívesen beszélnek Fassang Lászlónak más híres párizsi templomok... több»

Rendező: Káel Csaba

Madzag
#72406

NA Madzag  (2004)

kísérleti film

Két férfi, két utazó. Egy madzag, a végtelenbe vesző tér és a törékeny, groteszk, emberi pillanat. Mindennapi irigységünk absztrakciója. Játék a végtelennel.

The Manhattan Front
#72407

dráma | háborús | történelmi

1915-ben egy német szabotőr érkezik Manhattanbe, hogy meggátolja az amerikai muníció Nagy-Britanniába való elszállítását.

Csempelevél
#72408

dokumentum | életrajzi

A történet Lisszabonban játszódik, a főszereplő Norbert 8 éve emigrált Brazíliából Portugáliába. Volt feleségétől megtanulta a portugál csempe, az azulejo festésének... több»

Szabó Magda: Az ajtó
#72409

Valós történet, melyben Szabó Magda életének megrendítően szép epizódja elevenedik meg. Az írónő Szeredás Emerenc alakján keresztül szenvedélyesen, de rendkívül pontos... több»

1956. október 23. - A forradalom első órái képről képre percről percre
#72410

dokumentum

Dr. Zimányi Vera történész visszaemlékezése az október 23-i eseményekre, korabeli felvételek segítségével. több»

Rendező: Varga János

Nagyszombati körmenetek régen és most
#72411

dokumentum

Archív filmanyagok segítségével próbálunk történeti áttekintést adni a húsvéti körmenetekről, bepillantani a jelen szokásaiba és megismerni a "Feltámadási körmenet" bibliai... több»

Fegyver Péter
#72412

dokumentum

Fegyver Péter harminc éves, a Viharsarokban él édesanyjával. Születése óta hallássérült. Egyszerre szívszorító és tiszteletreméltó, ahogyan próbál felülemelkedni halmozottan... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

Martyn
#72413

NA Martyn  (1983)

dokumentum

Martyn Ferenc művészete - Hamvas Béla megállapítása szerint - "koncentrált alkotás... az egész modern lét teljes sokszerűségének és összes erővonalainak kereszteződésében áll."... több»

Trapiti
#72414

NA Trapiti  (2006)

családi

Kavicsvár földjét régen, olyan régen, amikor még a bajusz se pöndörödött, a kutyák farka se kunkorodott, a vad bizurr-mizurr nép lakta. Ennek a jóravaló népnek rengeteg macskája... több»

Santa Lucia fényei
#72415

dokumentum

A karácsonyi ünnepkör legfontosabb üzenete: várakozás a lélekmelegítő fény, a mindent besugárzó szeretet eljövetelére. A fény szentje az őskeresztény mártír Santa Lucia, aki... több»

Rendező: Lukács Gabriella

Futólépésben... - Botvay Károly gordonkaművész
#72416

életrajzi

A portréfilm ritka érzékenységgel mutatja be a kivételesen sikeres, de sok keserűséggel és fájdalommal is fémjelzett művészi pálya mögött álló hatalmas munkát és elszántságot. több»

Rendező: Petrovics Eszter

Ízőrzők: Bálványos
#72417

dokumentum

Bálványos Somogy megyében található kis település. Balatonföldvártól 10 km-re délre fekszik, s már az 1001-ben kelt pannonhalmi alapítólevélben, majd az 1055-ös tihanyiban is... több»

Rendező: Móczár István

10 éves az Oktogon Tánc Centrum
#72418

táncfilm

Kevés magyar táncklub tudna olyan színvonalas és látványos színházi táncprodukciót létrehozni, mint 2006-ban 10. születésnapját ünneplő Oktogon. A Thália Színházban óriási... több»

Rendező: Elek Sándor

Terrorizált Moszkvicsok
#72419

dokumentum

A budapestiek számára elképzelhetetlen miként lehet együtt élni a terrorizmussal, pedig nem egy város létezik a világon, ahol ez a mindennapok része. Az orosz főváros lakói is évek... több»

Rendező: Erdélyi Péter

A király - Portréfilm Király Leventéről
#72420

életrajzi

Az 56 éve Szegedhez hűséges, kicsiny és híres főszerepeket hasonló odaadással játszó színművész őszinte vallomása életéről, szerepeiről, meghatározó rendezőiről,... több»

Rendező: Sára Júlia