Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
H, mint héja
#72441

dokumentum

Tíz évvel a nagy sikerű H, mint héja című film és könyv után Helen Mcdonald ismét arra vállalkozik, hogy egy héjával élje a mindennapjait. Addig, amíg a madár hozzákerül, Helen... több»

Rendező: Mike Birkhead

Budapest "Barlangfőváros"
#72442

dokumentum

A főváros alatt egész sor, több tízkilométernyi barlangrendszer húzódik. A jelentősebb barlangok - Gellérthegyi-, Pál-völgyi-, Vár-, Mátyáshegyi-, Szemlő-hegyi-barlang -... több»

Zemplén szívében - Abaúj, az érintetlen paradicsom...
#72443

dokumentum

Hazánk egyik legvarázslatosabb vidéke a Zemplén. Földrajzi fekvése, a festői környezet és az érintetlen táj egy szempillantás alatt megérinti az ideutazót. Az abaúji régiót... több»

Rendező: Wonke Rezső

Kinga üzenete
#72444

dokumentum

A pápa egy sok évszázados folyamat végeredményeként Ószandecben szentté avatta IV. Béla lányát, Kingát. Egy magyar szenttel több - mondhatnánk elbizakodottan. De a majd 1000 évig... több»

Rendező: Cselényi László

Rongyoshercegnő
#72445

dokumentum

A közel egymilliós roma származású népesség felzárkóztatása, beilleszkedése több évtizedes társadalmi probléma. Az 1974-ben a BBS-ben készült film ma is erőteljesen figyelmeztet,... több»

Rendező: Dárday István

Negatív magyar filmtörténet
#72446

dokumentum

A film sajátos megközelítéssel az el nem készült magyar filmekről szól. Rendezők, forgatókönyvírók mesélik néhány olyan filmjük történetét, amelyek a legkülönbözőbb okok... több»

Rendező: Nemes Gyula

Tornai József költő - A hívó hang
#72447

életrajzi

90. születésnapján köszöntjük a magyar kultúra "bartóki vonulatának" kiemelkedő képviselőjét, akinek életét, gondolkodását és művészetét mindmáig az igazság, az emberi... több»

Egy igaz ember
#72448

dokumentum

"Illés papi..." - sokan, még olyanok is, akik személyesen nem ismerik, gyakran így emlékeznek meg róla... Tanítványai számára pedig egyöntetűen ő a "Drága Papikám!" Egy zsidó... több»

Rendező: Edelényi János

Szereplők: Illés György

Pannon halom
#72449

dokumentum | rövidfilm

Álfikciós dokumentumfilm.A kereszténység ezer éve alapított zászlóshajója, a világörökség része, Panonhalma.Hőseink az apátságról szemközti dombtetőn - Nyúl és Ravazd... több»

Csontváry - Jelenések egy festő életéből
#72450

játékfilm

Tv-játék hat részben öt stílusban: 1. A tréfa - amelyből megtudjuk: milyen Csontváry kapcsolata művésztársaival és a művésztársaknak Csontváryval. Tanúi leszünk egy ízetlen... több»

Otthonom lesz az Isten háza - Tardy László, a Mátyás-templom kántor-karnagya
#72451

életrajzi

Tardy László 1966 óta a Mátyás templom kántor-karnagya, így ezt a különleges szakrális teret most egy jelentős eseményekben gazdag életpálya fő helyszíneként is megcsodálhatjuk. több»

Rendező: Mohácsi Szilvia

Mese az ágrólszakadt igricről
#72452

családi

Tersánszky meséje ott kezdődik, ahol a mesék általában befejeződni szoktak:az igric elnyerte a királylány kezét és a fele királyságát. Igen ám, de a zord királyatyának szigorú... több»

Garas Dezső-portré
#72453

életrajzi

Könnyű délutáni beszélgetés a népszerű színésszel, Garas Dezsővel művészetről, pályatársakról, életről és mindenről, ami fontos.Beszélgetőtárs: Makk Károly

Rendező: Makk Károly

Egy gyergyóalfalvi festő világa
#72454

dokumentum

Gyergyóalfalu páratlan nagyközség a Kárpát-medencében. Egyre-másra termi a képzőművészeket, olyanokat mint Balázs József, aki kincsekkel hazatért ember, olyan értelmiségi, aki... több»

Rendező: Zsigmond Attila

#72455

NA Headache  (2021)

dráma | sci-fi | thriller

Egy fiatal nő részt vesz egy kísérletben, amely során egy chipet ültetnek az agyába. A dolgok azonban rövidesen rosszra fordulnak, amikor kiderül, hogy a szerkezet a fejében átveheti az... több»

Taliándörögd
#72456

dokumentum

A juhász, a hentes és a vasgyári munkásból lett tiltott szeszfőző gondolatai fociról, boldogságról. A 770 fős falu egyszerű dolgos napjai a Szőke Andrástól már megszokott... több»

Rendező: Szőke András

A katasztrófa – naplók 2017
#72457

dokumentum

2017-et számos jelentős hurrikán, áradások, két komoly földrengés és halálos erdőtüzek jellemezték. Szakértő elemzés segít a nézőknek megérteni az ezek mögött a... több»

Caravaggio Máltán – Menekülés a mesterség csúcsára
#72458

dokumentum

A 17. század egyik legnevesebb festője, aki sajátságos technikájával iskolát, sőt irányzatot is teremtett, 1573. szeptember 28-án született Michelangelo Merisi da Caravaggio néven.... több»

Rendező: Reviczky Katalin

Oroszlán a városban
#72459

dráma

TV-ben (Animal Planet, csütörtök 01:33)

Döbbenetes történetekkel találkozunk, amelyek főszereplői bolygónk legveszélyesebb fenevadai közé tartoznak. A Szörnyek hava szinte elképzelhetetlen lényeket hoz közel hozzánk –... több»

Ízőrzők: Simontornya
#72460

dokumentum

A Tolna megye északi részén fekvő, váráról ismert Simontornya a "bor és a bőr városa". A műsorban a csirkeraguleves májgombóccal, a betyárgombóc nokedlivel, a pontyhalászlé, a... több»

Rendező: Móczár István