Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
A losonci Don Quijote
#72481

dokumentum

Szabó Gyula festőművész Losoncon született 1907-ben és ott is halt meg 1972 Május 25-én. A tehetséges alkotó legendáját ma is szeretettel őrzi szülővárosa. 1971-es budapesti... több»

Rendező: T. Pataki László

Mátyás király ígérete
#72482

családi

Az Áldás utcai Általános Iskola 3. d osztályos tanulói Mátyás király vadászatáról készítettek animációs filmet. A király egy vadászat alkalmával lelövi Ágast és Bogast, a... több»

Mammama mesél
#72484

családi

Benedek Elek meséi nyomán televízióra alkalmazta és elmondja: Pécsi Ildikó. több»

Szereplők: Pécsi Ildikó

Marton Éva portré
#72485

életrajzi

Örökös tagság sorozatunkban sajnos nem készült portré Marton Évával, a Kossuth-díjas operaénekesnővel, ezért most a 2004-ben készült adással mutatjuk be pályáját, óriási... több»

A bontott csirkétől a Skála kópéig
#72486

dokumentum

Harminc év magyar reklámfilm-terméséből nyújt áttekintést a film. Szórakoztató és egyben tanulságos tükör számunkra a reklámfilmek világa. 1960-tól 1990-ig tart az áttekintés.

Rendező: Sas István

Pannon sivatag
#72487

dokumentum

A klímaváltozás ma már mindenki számára érzékelhetővé vált. A jelenségek és hatások fokozatosan egyértelművé válnak az emberek számára. De hogyan hat mindez Közép-Európa... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Dél-Dunántúl virágai
#72488

dokumentum

Kirándulások alkalmával gyakran előfordul, hogy egy-egy pompázó virág felébreszti a az ember kíváncsiságát - vajon miféle növény került az útjába. A természet és védett... több»

Rendező: Sibinger János

A 88-as felderítő
#72489

akció | rövidfilm

A közeli jövőben a nagyhatalmak kirobbantották a harmadik világháborút. Csak kevesen mertek szembeszállni az elnyomókkal. Ez a film az ő történetüket meséli el.

Cápák közé merülve
#72490

dokumentum

Búvárkodjunk együtt a cápákkal Mexikótól a Bahamákig Andy Casagrande díjnyertes rendező páratlan dokumentumfilmjének segítségével! Találkozhatunk óriás fehércápákkal és... több»

A tündérek ajándéka - Gadányi Pál dudakészítő
#72491

dokumentum | életrajzi

A dudások nem mindennapi képességekkel rendelkeztek, ezért az európai népek hiedelemrendszerében a természetfeletti lényekkel állandó kapcsolatban voltak. A hangszer elkészítése, a... több»

Rendező: Tari János

Szent Márton útjai
#72492

dokumentum

A római légionárius fia, a majdani Szent Márton a 4. században pannon földön, Savariában született, "másik hazájában", Franciaországban Tours püspökeként tisztelik mindmáig. Mint... több»

Rendező: Wonke Rezső

Hajtás Pajtás menni Amerika
#72493

kísérleti film

Hajtás Pajtás Budapesten nyomja, kerékpárral kézbesítenek. A szolgáltatás nem unikális forma: világtalálkozókat is tartanak, évente. "Összetart a család". A filmben éppen... több»

Rendező: Török Ferenc

Az utolsó tánctanár
#72494

vígjáték

Böszörményi Géza 1975-ben német-magyar koprodukcióban készült filmjének főszereplője Balogh János tánc- és illemtanár. A mesterséget még az édesapjától tanulta, most pedig... több»

Falun
#72495

NA Falun  (2010)

animáció

A film a falusi élet kivonata: megjeleníti annak nyugalmát, lassított idő-érzékelését és egyszerűbb, földhözragadtabb, természetközelibb világszemléletét. A film egyetlen... több»

Rendező: Wonhaz Annamária

Szereplők: Sturcz Attila

#72496

dokumentum

A számára elképesztő sikereket hozó Waldbühne színpadára visszatérve Anna Nyetrebko az olasz operák legszebb áriáit és duettjeit hozta el a berlini közönségnek. A látványos... több»

Brahms hangverseny
#72497

zenés

Előadja: Jandó Jenő zongoraművész, a MATÁV Szimfonikus Zenekar.Vezényel: Ligeti András Brahms nagyszabású zongoraversenyét, a négytételes B-dúrt zongoraverseny-szimfóniaként is... több»

Rendező: Komlós András

Wass Albert útján - Levél Tündérországból
#72498

dokumentum

Wass Albert 2008-ban lett volna 100 esztendős, és éppen 10 éve, hogy meghalt, ezért 2008-ban Wass Albert centenáriumára emlékeztek, több műsorával a Duna Televízió is. Takaró Mihály... több»

Rendező: Tóth Tamás Antal

Kicsimarapagoda
#72499

rövidfilm

A színházi súgó felesége 12 évi próbálkozás után végre teherbe esik. Szilveszterkor nagy, bohém társaság ünnepli a születendő babát és az új évet.

Rongyoshercegnő
#72500

dokumentum

A közel egymilliós roma származású népesség felzárkóztatása, beilleszkedése több évtizedes társadalmi probléma. Az 1974-ben a BBS-ben készült film ma is erőteljesen figyelmeztet,... több»

Rendező: Dárday István