Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Történelmi emlékhelyek
#72401

dokumentum

Történelmünk fontosabb eseményeinek helyszíneit a köznyelv emlékhelyeknek nevezi. Műsorunk ilyen emlékhelyeket mutat be, többek között Ópusztaszert, Székesfehérvárt, Budát, Mohácsot.

Rendező: Orbán Ágnes

Cigánykarnevál '98
#72402

dokumentum

1998-ban a Budai Parkszínpadon Berki László emlékére cigány együttesek vidám karneváli műsort adtak, amit a Száztagú cigányzenekar kísért.

#72403

dokumentum

Európa egy évszázaddal ezelőtt: a kontinenst nagyhatalmak és szövetségi rendszerek uralták. Az antant hármasa: Nagy-Britannia, Franciaország és Oroszország tartották kezükben keletet... több»

#72404

családi | dráma | rövidfilm

A film a rendező édesanyjának utolsó sétáját mutatja be fiktív módon, ugyanis senki sem volt szemtanúja a nő halálának.

Rendező: Manny Mahal

Szereplők: Manny Mahal

Te
#72405

NA Te  (1961)

rövidfilm

Hogyan lehet a filmben közvetlenül nem ábrázolt szubjektum, a lírai én belső világát megjeleníteni? A felejthetetlen lírai filmetűd formanyelvi és dramaturgiai kísérlet ennek... több»

Marika
#72406

NA Marika  (1937)

romantikus

Orbán Sándor író. Az asszonyok írója. Feleségével már csak a régi szerelem emléke köti össze. Megcsalatásának napján találkozik egy tisztaszemű, a világ hívságairól mit sem... több»

Pofonok völgye, avagy Papp Lacit nem lehet legyőzni
#72407

dokumentum

A film a neves magyar ökölvívóbajnok, Papp László sportpályafutását örökíti meg. A jelenből visszatekintve, barátoknak, sporttársaknak, közéleti személyiségeknek és magának... több»

Hogyan gondolkodnak a kutyák?
#72408

dokumentum

Megengedhető-e, hogy ezt az antropomorf kifejezést alkalmazzuk az állati tevékenységekre - ez a film kérdése, amit 20 perces esettanulmányok, tapasztalatok felelevenítését követően... több»

Rosamunde Pilcher: Nehéz örökség
#72409

romantikus

Sally olyan kúriákról készít fotósorozatot, mint amilyen Lord Kerrymore-é. Rögtön elnyeri a férfi szimpátiáját, és a bizalmába férkőzik. Lisa, Lord Kerrymore unokahúga félti... több»

Mária országa
#72410

dokumentum

Az évezredes múltból ránk mosolygó Boldogasszonyt ábrázoló szobor, a Máriácska Nógrád megyében, Szandán az útszéli kis kápolnában áll. Tera néni nagyszülője a múlt század... több»

Rendező: Halmy György

Szombathelyi Egyletek koszorúja mozgóképekben
#72411

dokumentum

Szombathely városában működő önkéntes egyletek és egyesületek örökségét mutatja be a dokumentumfilm a múlt század felétől napjainkig. A leltár ugyan nem teljes, de mindazt a... több»

Rendező: Szekeres Kriszta

Bessenyei Ferenc
#72412

dokumentum

Bessenyei Ferenc vall költészetről, legkedvesebb verseiről, majd nyolc klasszikus magyar verset hallhatunk a művésztől.

Rendező: Jeli Ferenc

Maléter (Maléter)
#72413

dokumentum

A Magyar Népköztársaság Legfelsőbb Bírósága Népbírósági Tanácsa a "Nagy Imre és társai" perben, Maléter Pált, a forradalom honvédelmi miniszterét a "magyar népi demokratikus... több»

#72414

NA Jae-kkot  (2016)

(1)

dráma

Ha-dam átlagos életet él egy nyugodt vidéki faluban. Rövidesen megérkezik egy 11 éves kislány, aki hasonlít a nőre, és megjelenésével felkavarja az egész környéket.

#72415

NA Grim Hollow  (2019)

akció | horror | kaland | vígjáték

Mulberry Jones az a fajta bandita, aki gazdagtól, szegénytől és a haláltól egyaránt rabol. Számára önmaga sokkal fontosabb, mint bármelyik más élőlény ezen a világon. több»

Rendező: Seric Drac

Asszony a telepen
#72416

játékfilm

A fuvarozó telepen Tóth Viktor sofőr (Schwetz András) megismerkedik Szekeresnével (Ruttkai Éva), a különös, zárkózott özveggyel, és beleszeret. Viktorba szerelmes Vitamin (Halász... több»

Dunai hajóút - Budapesttől Passauig
#72417

dokumentum

A Duna részekre osztja Budapestet, emlegetjük sokszor, és kevesebbet azt, miként köt össze évezredes vízi útként országokat, vidékeket, városokat, emberi sorsokat. A folyón... több»

#72418

NA Rift  (2018)

thriller

Zeng Yu, a kínai asztrofizikus egy párhuzamos világ segítségével rájön arra, hogy hogyan ölték meg a barátnőjét. több»

A kis nyelvmester
#72419

rövidfilm

A gimnáziumi franciatanár tanítványai kérésére lefordítja Daniel Cohn-Bendit egyik írását. Az igazgató persze nem örül ennek, és retorziókat helyez kilátásba.

Petőfi '73
#72420

NA Petőfi '73  (1973)

játékfilm

Hosszú hajú, farmernadrágos fiúk és lányok elevenítik fel a '48-as forradalom eseményeit, Szörényi Levente zenéjére.