Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72521

játékfilm

A megcsalt férj, a csaló feleség és a csábító egyetlen éjszakára összekerülnek. Valamennyien egyszerű, mindennapi gondokkal küszködő emberek, groteszk és megható igyekezettel... több»

Immortality on Ice
#72522

dokumentum

Vajon képes e a tudomány arra, hogy legyőzze a halált, az öregedést és a betegségeket...? Sikerülhet-e a test lefagyasztásával, a megfelelő gyógyszerek későbbi alkalmazásával az... több»

Rendező: Bill Hayes

Herminamező - Szellemjárás
#72523

dráma | játékfilm

A helyszín Budapest a Városliget, külső pereme, Hermina út. A film egy 1956-ban megtörtént véres esemény köré szerveződik. A hírre, hogy jönnek az oroszok a Nyomorékok Otthonának... több»

A kőbaltás ember - Érdi medvevadászok
#72524

dokumentum

Az ismeretterjesztő filmben az érdi Fundoklia-völgyben talált régészeti kincseknek és leleteknek ismertetésére fókuszál. Az 1969-ben fellelt, a neandervölgyi ember nyomait bizonyító... több»

Rendező: Gauder Áron

Az elefántkölyök
#72525

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

Akik visszatértek
#72526

dokumentum

Beszélgetés a Doni Bajtársak Szövetsége és a Volt hadifoglyok Országos Szövetsége B-A-Z megyei tagjaival. Megszólalók: Orczy Sándor, Tarcai Béla, Tóth Béla, Szabó Ferenc, Feledy... több»

A völgy
#72527

NA A völgy  (2018)

krimi

Rijad és a barátja, Zaïd mindenüket hátrahagyva Lyonba, Svájcba mennek, hogy két luxusautót lopjanak a környéküket uraló gengszter, Chérif számára. Az utazás azonban nem egészen... több»

Kinder Garden
#72528

dráma | játékfilm

Mikor válunk felnőtté? Miért vagyunk képtelenek megszabadulni azoktól az emlékektől, amelyek gyerekkorunkban váltak meghatározóvá? Miért másabb az életünk, ha teljes... több»

MüpArt - Rúzsa Magdi
#72529

zenés

2006-ban vált ismertté. Azóta számtalan díjat és elismerést zsebelt be. Sorra jelennek meg koncert- és stúdióalbumai. A tőle megszokottól eltérően, ez alkalommal vonósokkal,... több»

Az igazi halál
#72530

játékfilm

A tv-film Örkény István Rózsakiállítás c. művéből készült. Mi történik az emberrel, ha halálát is kénytelen áruba bocsájtani? Az abszurd üzletben kitűnő színészek egész... több»

#72531

dokumentum

A rendhagyó előadás a cigány kultúra sokszínűségét mutatja be több mint száz közreműködővel, a zene-, tánc-, színház-, ének-, film- és képzőművészet összefűzésével. A... több»

Rendező: Seres Tamás

Mennyből az angyal
#72532

dokumentum

Udvardi Erzsébet több évtizedes alkotói pályájának meghatározó és leggyakrabban visszatérő témája a karácsonyi ünnepkör. Nagyméretű szárnyas oltárokon és kisebb olajképeken,... több»

Rendező: Kontra Mária

Titkok a kaptárból
#72533

dokumentum

Veszélyben a méhek! A világ méh populációit hatalmas veszteségek érték az elmúlt évtizedekben. Ezeknek az apró rovaroknak rendkívül fontos szerepük van a növények... több»

Csodálatos Szent Erzsébet
#72534

dokumentum

A film végigköveti Szent Erzsébet életének legfontosabb helyszíneit, állomásait. Esztergom, Pozsony, Wartburg, Marburg, Eisenach, Perugia, Assisi. Továbbá megmutatja a máig élő... több»

Rendező: Szabó Mihály

A képíró
#72535

NA A képíró  (1997)

dokumentum

Fáy Aladár festő, tanár, szakíró a népművészethez és a népi mozgalomhoz erősen kötődő munkássága kevéssé ismert, hiszen- bár mindig voltak, akik nem kételkedtek tehetségében... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Modern Rómeó
#72536

dokumentum

Mi történik, ha egy roma fiú és egy magyar lány egymásba szeret, Magyarországon, nem messze Miskolctól? Ha a lány családja nem örül ennek annyira és van egy rendőr rokonuk a... több»

A Gresham-palota
#72537

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

Budapest egyik legszebb pontján helyezkedik el a Quittner Zsigmond tervei alapján épült szecessziós épület, a Gresham-palota. Zsolnay-kerámiák, Róth Miksa üvegablakai és mozaikjai,... több»

Hitler rezidenciája
#72538

dokumentum

A berlini Új Birodalmi Kancellária fontos hely volt Hitler életében. És egész Európáéban… A Führer ugyanis 1939-től itt szőtte háborús terveit, majd 1945 elején az épület alatt... több»

Én, Szegény Sudár Anna
#72539

A Szegény Sudár Anna egy erdélyi magyar asszony képzelt naplója, amely az 1989. decemberében lezajlott romániai "forradalom" előtti időkben játszódik. Az első és mindmáig egyetlen... több»

Ágy, asztal, tévé
#72540

Összeállítás a Magyar Televízió Videóvilág és Médiamix című műsoraiból.