Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
179th Street
#76001

akció | dráma

Az 1980-as évek New Yorkjában, a crack körül dúló latin drogháborúk idején egy radiátorhoz láncolt fiú durva leszámolásnak lesz szemtanúja… Igaz történet arról, hogyan válik... több»

A náci aranyvonat nyomában
#76002

dokumentum

A második világháború vége felé egy kincseket szállító náci katonai szerelvény eltűnt Alsó-Sziléziában. Ennek járunk utána. több»

Pannon töredék
#76003

dráma

A Pannon töredék furcsa napló. A fiú naplója, aki rácsodálkozik a világra, a történelemre, aki megtapasztalja a szex és a halál közelségét. A naplótöredékekből épül fel... több»

Fába álmodott ezer évünk
#76004

életrajzi

Az Erdélyből, Csikszeredából származó szobrász, Salló István életét, sorsát, alkotásait mutatja be a portréműsor. A szobrász fába álmodja a székely népballadákat, ősi... több»

Rendező: Jánosi Antal

#76005

horror | thriller

Terrence Cleaver egy befejezetlen regényén dolgozik, környezetében pedig rejtélyes gyilkosságok történnek, s a férfi válik az első számú gyanúsítottá. Miközben Terrence... több»

A berepülő vitéz és az Emmy-díjas nemzetes asszony
#76006

életrajzi

A film egy Kaliforniában élő házaspárt mutat be. A férj Vitéz Hefty Frigyes 13 éves korában a világ legfiatalabb repülője volt, 16 évesen már a vitorlázórepülést oktatta,... több»

Rendező: Wonke Rezső

Szereplők: Hefty Frigyes, Hefty Magda

40 éves a Rolex Awards for Enterprise
#76007

dokumentum

A Rolex Kutatási Díjat 1976 óta 140 férfi és nő nyerte el. A kitüntetettek életkora, nemzetisége és társadalmi háttere nagymértékben különbözik, egy dolog azonban közös bennük:... több»

Pávaének - Kodály Zoltán tiszteletére
#76008

zenés

Mindazt az értéket, tudást, amit a magyar zenekultúrának Kodály adott, legszebben talán a páva jelképezi. A Pávaének egy olyan színpadi zenemű, mely látvány és zene poétikus... több»

Rendező: Tari János

Fekete karácsony
#76009

dráma

Anna, a kisvárosi tanárfeleség - "bűne" megbocsátását követően - hazatér családjához, ám a fojtott, indulatokkal és sértő tapintattal terhes légkör dacos, kemény ellenállásra... több»

#76010

thriller

Egy váratlan családi tragédia után egy apa és tinédzser fia önként jelentkeznek egy mesterséges intelligencia kifejlesztésére irányuló kutatásba, hogy megpróbálják helyrehozni a... több»

A csíksomlyói Babba Mária
#76011

dokumentum

Péter Lukács a hetvenes években Csíksomlyón volt pap. Itt figyelt fel egy érdekes jelenségre: a környékbeli emberek Babba Máriának nevezik a templomban álló kegyszobrot. Hamar... több»

Rendező: Barlay Tamás

Wiener Walzer
#76012

"Arra gondoltam egyszer, még a hetvenes években, hogy be kéne zsúfolni különböző embereket egy zárt térbe egy hullával, és kideríteni, ki hogyan viselkedik ebben a szituációban? A... több»

Pirosvirágú narancskék
#76013

animáció

A film szabad asszociáció néhány talált fotóra, utazás, ahol egymást nem ismerő emberek találkoznak, hogy megsúgjanak néhány apró titkot az életükből.

Rendező: Molnár Jacqueline

Festő Salföldön
#76014

életrajzi

Somogyi Győző életútjáról beszél: ifjúkoráról, a teológiáról, papi munkájáról, a művészet csábításáról és lakóhelyéről, a Balaton-felvidékről.

Rendező: Uhrin Tamás

A vaddisznó árnyéka
#76015

dokumentum

Európában szinte mindenütt megél. Alkalmazkodóképessége és intelligenciája kimagasló. Megjelenésére bárhol számíthatunk. Vadászata, legyen szó akár hajnali cserkelő, esti les-,... több»

A férfi, aki virágot hord a szájában
#76016

játékfilm

A tévéfilm a Nemzetközi Pirandello fesztiválon a Mascere Nude dijat kapja.

Portréfilm Choli Daróczi Józsefről
#76018

életrajzi

Choli Daróczi József ma az egyik legismertebb cigány költő, műfordító. Az idén az Open Society Institute, a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány a közép-kelet-európai pályázók... több»

Rendező: Keserű Judit

Forgás
#76019

NA Forgás  (2005)

dráma | rövidfilm

A csellista és a gyümölcshámozó......a jengázók... és aki odaát alszik.Időátcsúszások három tételben.

#76020

akció | családi | dráma | zenés

Egy fiatal nashville-i nő álmait egy régi családi ellenség kezdi fenyegetni.