Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Egy képíró a Varázsvölgyből - Gaál István életútja
#76121

életrajzi

Shah Timor afgán származású filmrendező hosszan elidőz a meghatározó gyerekkor és az azt felidéző pályakezdő filmek - Pályamunkások és a Sodrásban - éveinél. Schrammel Imre,... több»

Van feljebb
#76122

NA Van feljebb  (2019)

játékfilm

Két jelölt érkezik egy 26 emeletes irodaház földszinti recepciójára: a huszonéves Cintia (Kőszegi Mária) kiskosztümben, és a középkorú, testes János (Széles László) parókában,... több»

#76123

dokumentum | életrajzi | történelmi

A dokumentumfilm két politikus, Martine Aubrey és Ségoléne Royal történetét mutatja be.

Polgárok - Keszthely és kastélya
#76124

dokumentum

Keszthely és kastélyának múltja és jelene. több»

Nem törnek át
#76125

dokumentum

A film a fasiszta vadászgépek pusztításainak képsoraival kezdődik. Majd azt mutatja, hogy Dolores Ibarruri hiába megy segítségért Franciaországba. Spanyolország csak az "ezernyelvű,... több»

Rendező: Bokor László

Egymást olvasva - Magyar regénytükör
#76126

dokumentum

Filmünk arra vállalkozik, hogy mozaikszerűen, a teljesség igénye nélkül felmutassa az ezredforduló táján született magyar nagyepikai alkotások műfaji és motivikus gazdagságát.... több»

Rendező: Mispál Attila

Oroszlánkölykök: Királlyá válni
#76127

dokumentum

Mtima egy ambiciózus, ám tapasztalatlan oroszlánkölyök, melynek van egy álma: a vidék legerősebb és legbefolyásosabb ragadozójává válni. Szerencséjére a fivére kiváló... több»

#76128

animáció | családi

Bob ezúttal azt mutatja meg, milyen egyszerű és játékos dolog is otthonokat és játszótereket építeni, ha akad egy kis segítség a barátoktól.

Férfiakat Szelistyének
#76129

játékfilm

Az ifju Mátyás udvarának nádori kihallgatására furcsa asszonküldöttség érkezik Szelistyéről. Azt panaszolják, hogy falujuk lassan elnéptelenedik, mert minden férfit odaadtak... több»

NOX - Időntúl
#76130

zenés

A NOX zenekar 2008-as, a Sportarénában adott koncertjének felvétele. több»

Eltolt határok, kitoloncolt népek
#76131

dokumentum

A második világháború ideje alatt végbement, előre megtervezett és tudatosan lerendezett népességmozgatásokról készített beszélgetéseket foglalja magába ez a dokumentumfilm.

Rendező: Szakály István

#76132

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Az Egyesült Államok és Mexikó határán 20 évente eljönnek azok a napok, amelyeket a helyiek "időtlenségnek" neveznek. Ilyenkor az istenek, akiknek egykor az ősi maja törzsek... több»

Wolnyoui han
#76133

horror

Egy nőt becsapott és elárult a szeretője és az édesapja is váratlanul meghal. Bánatában és elkeseredettségében egy tóba veti magát, de a tóban élő legendás szellem birtokba veszi... több»

Az élet csak alapanyag
#76134

dokumentum

Portré Nora Ephronról, a csípős őszinteségéről és intelligens humoráról ismert forgatókönyvíró-rendezőről. Nemcsak feltárja a szakmai ambíció és a személyes lojalitás... több»

Rendező: Jacob Bernstein

Napraforgó
#76135

NA Napraforgó  (1976)

játékfilm

A század eleji Pest életének és a XIX. századi kúriák életmódjának ötvözetéből bontakozik ki az a sajátos "álomvilág", amelyben a Napraforgó hősei élik különös, magányos... több»

Erdőjárók
#76136

dokumentum

Vásárosnaménynál hajóra szállt a csapat és az ártéri erdőkről beszélgetnek a vízügyes szakaszmérnökkel, Pethő Sándorral. Kikötnek egy szigeten, meglátogatják a Petőfi-fát... több»

Rendező: Szabados Tamás

Miért éppen Kolozsvár?
#76137

dokumentum

Málenkij robot, egy kis munka – mondták a szovjet katonák azoknak a magyar civileknek, akiket 1944. októberében hurcoltak el az utcákról, de akár családi ebédről is. A... több»

#76138

családi | zenés

Egyszer, amikor a gonosz páncélfejű grafitbogarak uralkodtak az erdőben, egy reggelre gyönyörű gyógyító erejű virág nőtt a rét közepén, és a varázsvirág visszakergette a... több»

Ahány király, annyi mese - A könyvgyűjtő király
#76139

animáció

A szemüveges király megszállottan gyűjti a könyveket. Igen ám, de a királynő torkig van attól, hogy mozdulni sem lehet a palotában a könyvektől. Vajon a király talál-e a hatalmas... több»

Rendező: Szederkényi Bella

Szereplők: Stefanovics Angéla

Nepál - Hegynek fia, napnak leánya
#76140

dokumentum

A nagy hegy, vagyis a Himalája déli lankáin elterülő ország, Nepál társadalmi, vallási, szociális viszonyait próbálja megismertetni nézőivel a film. Évtizedekkel-évszázadokkal... több»

Rendező: Zengliczky Zoltán