Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A Monarchia mostohagyermeke
#76141

dokumentum

"...a politikában a fanatizmusra sem lehet tartós politikai képződményeket alapítani. A türelemhez hozzá kell tenni a mérsékelt szót is "- mondja portréfilmjében Fejtő Ferenc.... több»

#76142

dokumentum

A XX. században az erdélyi magyar arisztokrácia ősi törzse recsegve rendült meg. Az I. világháború után, mikor Erdélyt Romániához csatolták a legtöbben Magyarországra menekültek.... több»

Rendező: Szederkényi Olga

Törőcsik Mari Cannes-ban
#76143

dokumentum

A félévszázados jubileumát ünneplő Cannes-i Filmfesztivál díszvendége volt 1997 tavaszán Törőcsik Mari. Az utazás, az egymást követő rendezvényeken való részvétel számtalan... több»

Rendező: Maár Gyula

Jóbarát
#76144

A Gandhi Gimnázium utolsó évesei.

Rendező: Orsós Róbert

A nyúl
#76145

családi

Matievics Éva Mese egy lányról, egy kőnyúlról és az élet nagy körforgásáról.

My Little Pony: Equestria Girls _ Táncvarázs
#76146

animáció

Rarity benevez egy jótékonysági versenyre, hogy végre felújíthassák az Everfree Tábort. Azonban az ellenfelei hamar ellopják az ötlét és ők is indulnak a versenyen. több»

Tündérdomb
#76147

játékfilm | vígjáték

Balázs cigányfiú. A 30-as évek végén, a Bakonyban, egy pici kis faluban, Taliándörögdön leszáll egy repülőgép a földekre. A gyerekek kirohannak, csodálkoznak. Balázs is ott van.... több»

Kalandozások Faludy Györggyel
#76148

dokumentum

A kétrészes dokumentumfilm Máltára és Firenzébe kíséri el Faludy Györgyöt, aki élete e két kedves színhelyén mesél magáról, a helyekhez fűződő élményeiről.

Rendező: Szabó Gyöngyi

A rendszerváltás filmjei - Aki nekiszaladt a demokráciának
#76149

dokumentum

Tiszakécske nagyhatalmú tanácselnöke nem veszi észre, hogy megkezdődött a rendszerváltás, az eddig gyáva újságírók most kikezdik mindazért, amit az elmúlt évtizedekben a város... több»

Rendező: Szobolits Béla

1848 a magyar képzőművészetben
#76150

dokumentum

Magyarországon a 19. század a polgári nemzetállam kialakulásának időszaka. Az egész társadalmat érintő változások gyújtópontjában az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc... több»

Rendező: Makó Andrea

Tánc a hóban
#76151

életrajzi

A felvidéki Ghymes zenekar 1984-ben alakult Nyitrán. Kezdetben autentikus népzenét, táncházi zenét játszottak, és saját maguk is végeztek gyűjtéseket. Hosszú ideig a felvidéki Ifjú... több»

Rendező: Fuchs Lehel

Kati és a vadmacska
#76152

rövidfilm

Történet egy vadmacskakölyökről, amelyet egy kislány a saját cicái között nevel addig, amíg az felcseperedik. Ekkor szabadon bocsátja a zempléni hegyekben.

Rendező: Kollányi Ágoston

A Szeged-csanádi Egyházmegye az ezredfordulón
#76153

dokumentum

Az 1030-ban alapított egyházmegye védőszentje Szent Gellért. A katolikusok lélekszáma közel félmillió. Az egyházmegye főpásztora Gyulay Endre megyéspüspök. Szegeden több férfi... több»

Via Crucis - Szántó Piroska képei, Vajda János zenéje - Bajót, 1985
#76154

dokumentum

Bajót falu templomában húsvéti istentisztelet készül. A zöld domboldalban lévő fehér falú templomba igyekeznek a hívek. A templomi padokban ülő, hallgató, imádkozó, éneklő... több»

Tékozló apa
#76155

dráma

Romándy Gábor budapesti színész levelet kap Izraelből. Így tudja meg, hogy apja, Romándy Raffael, a híres régész egy éve halott. Azonnal odautazik és találkozik apja fiatal... több»

Kerala (Kerala)
#76156

dokumentum

Kerala az Indiai-óceán partján fekvő állam Indiában. Gaál István a fővárosban, Trivandrumban rendezett filmfesztivál zsűrijének elnökeként járt ott 2001-ben. Minden szabad idejét... több»

A tánc kottája (A tánc kottája)
#76157

dokumentum

A mozgás, a mozdulat, a tánc írásbeli rögzítésével már régóta kísérletezik az ember, de a XX. századig korszerű jelrendszer nem született. A kinetográfia, a Lábán-féle... több»

#76158

Hoang Linh megtudja, hogy a volt férje – aki az Egyesült Államokban él – rövidesen meg fog halni. A nő tehát útnak indul, hogy még időben el tudjon búcsúzni a férfitól. több»

Tibetben a lélek
#76159

dokumentum

A "Tibetben a lélek" nem útikalauz. Tibetről, történetéről és a buddhizmusról annyit mond el, amennyi ennek a világnak a megértéséhez szükséges. Az alkotó szubjektív belső... több»

Rendező: Tolvaly Ferenc

Kezdetben
#76160

Micsoda kezdet, micsoda vég! Filmes töprengés múltunkról, jelenünkről, jövőnkről.

Rendező: Vincze Jutka