Közösség

Komment folyam

Harper   2021.12.16 12:33
1

Az biztos, hogy nem a Dűne lesz a 2020-as évek sci-fije. Attól iszonyúan messze áll. Ha pedig a második részt is Villeneuve-nek adják, akkor a következő epizód is átlagunalom lesz.

Kritika 2021.12.16 22:28
0

OK, nem a Dűne. Hanem?

Máté Vanczák 2021.12.16 14:57
1

Zseniális mestermű a Dűne. De nem neked készült, az biztos.

Harper 2021.12.16 22:17
0

Hát nem nekem készült, és ezek szerint sok százezer más nézőnek sem, akik ugyancsak unták. Ezt a hihetetlen "mesterművet".

Caravaggio1978 2022.01.04 21:17
1

Teljesen igazad van, elég sok ismerősöm látta, azaz végigszenvedte a filmet, velem együtt. Borzasztóan unalmas, elalvós film...

Cinemato 2021.12.16 22:13
0

Meg még sok mindenki másnak se való, akik szintén elunták rajta az agyukat, mint én. Van vagy 5-6 barátom (a párjaikkal), akik velem nézték, plusz seregnyi ismerősöm, akik így gondolják, nem beszélve a sok ezernyi netes véleményről. Ez a "mestermű"... :))))

Máté Vanczák 2021.12.17 07:35
0

Igen, igen, ezek komoly érvek. Dehát nekem nem tetszett, untam... Meg a barátnőm is, meg annak a szomszédja is unta, meg a 6 haverom is, akikkel épp beültünk. És akkor most már meg is vagyunk győzve. Kész. El is lett döntve a vita. :) Attól, hogy nektek nem jött át, a film még siker lett. Elég megnézni a kritikákat. A külföldi bevételeket. És a 6 haverotokon és barátnőn kívül összességében mindenki pozitívan értékelte a filmet. A hangulat, rendezés és színészi teljesítmény pedig első osztályú. Persze nem egy marveles CGI-moslék, amiben minden 2. percben indokolatlanul robban valami, hanem ennek a minimum 3 részes történetnek alaposan felvezetett első része volt. Tökéletes volt.

Harper 2021.12.17 10:40
1

Ez nem a "győzködés" helye. A kutya se akar meggyőzni semmiről. :) És a Dűne biztos tényleg MINDENKINEK terszett. Ez is komoly vélemény volt. :D :))))

Máté Vanczák 2021.12.17 21:50
0

Az is, hogy te eldöntötted, nem ez lesz a 2021-es év sci-fi filmje. Szerintem hagyjuk meg ezt a döntést a picit hitelesebb személyek számára. :) Valóban igazítást igényel a megfogalmazásom."Összességében jóval pozitív véleménnyel illették a filmet." A barátnőket és haverokat, takarítónőket és portásokat beleszámítva is. :))))))

Harper 2021.12.18 09:27
0

"Hiteles személynek" tartom magam. Te viszont nem ismersz kicsit sem, így szerintem ne akarj megítélni, csak mert leírtam kedvenc filmedről, hogy unalmas, mint az állat. Kemény világot élünk, melyben van ellenvélemény is. Durva, mi?????

Máté Vanczák 2021.12.18 22:19
0

Egyáltalán nem a kedvenc filmem. De ami közel tökéletesen lett rendezve és vászonra megteremtve, azt el kell ismerni. Fura, de én 1 másodpercig sem unatkoztam, és úgy éreztem, repül az idő.
És te ismersz engem? Nah látod... Abszolút nem zárkózom el az ellenvéleményektől. De amikor valaki a véleményét azzal támasztja alá, hogy a bnőm, meg a postás és GLS futár, meg még ki tudja, ki az isten is unta a filmet, mert én ott voltam és nekem azt mondták, az elég vicces érvelés. Tehát ha 1 millió nézőből épp egy teli moziterem unatkozott, akkor az a film egy szar, értem. Jó hiteles szakember lehetsz. A Dűne kifejezetten minőségi alkotás, rengeteg cselekmény kezdett el kibontakozni benne, a világ, amit pedig Villenueve vászonra tudott vinni ilyen színvonalon, az lenyűgöző. És pont.

Harper 2021.12.19 01:00
0

1. Megint minősítgetsz a "hiteles szakember" szókapcsolattal, ami nevetséges, mert nyilván te sem vagy "szakember". Egyáltalán, ki itt szakember? Egy filmesztéta, egy gyakorló dramaturg vagy rendező? És ha csak ők azok, akkor kizárólag ők alkothatnak véleményt a filmekről? Te melyik is vagy? Gyakorló rendező, esetleg dramaturg? Ja, hogy egyik se. Na, látod.
2. Az, hogy saját benyomásokra és közvetlen tapasztalatokra támaszkodok, véleményalkotáskor inkább pozitívum. Abból indulok ki, hogy RÁM milyen hatást gyakorolt, és abból, hogy barátaim, ismerőseim, haverjaim mit mondtak. Például azok, akik velem látták.
3. Szerintem elég gáz, hogy ennyire rugózol ezen az egészen, és ennyire görcsösen akarod bizonygatni, hogy a Dűne egy tökéletes film. Nézd akkor, és hagyd meg az ellenvélemény lehetőségét másoknak, akik nincsenek annyira elájulva tőle. Azzal meg végképp ne járasd le magad, hogy ezzel a "szakember" dumával jössz. Főleg, ha magad sem vagy az. :)

Máté Vanczák 2021.12.19 11:31
0

Én nem ragaszkodom semmihez görcsösen. Nyomod itt az ellenvéleményről szóló bölcsességet, és ha visszanézed, én voltam az első, aki a te kommentedre kontrázott pont egy ilyen gondolatmenetet, amit megvető cinizmussal fogadtál, valamint hozzá egy normális érvet nem tudtál támasztani, csak hogy a haverok stb. Akkor most ki nem fogadja más véleményét? :)
Szíved joga unatkozni egy filmen, de ez alapján ne döntessen már el, hogy milyen díjakat kap, vagy hogy mennyire jó és rossz az általános vélekedéssel szemben :)
Én pedig felsoroltam, hogy szerintem miért jó a film. Ha neked az érvek sorakoztatása görcsös ragaszkodás, akkor legyen. Nem én járatom le itt magam. Főleg azok után, hogy azt mondod, szakembernek tartod magad, majd azt, hogy igazából nem vagy, és különben én sem vagyok az. Elengedem ezt, nincs értelme, egy vicc.

Harper 2021.12.19 14:57
0

Küszködsz itt, mint disznó a jégen. Ezt a "szakember" baromságot végig te nyomattad. Meg az olyan "értelmességeket" is, hogy "ne ez alapján döntessen el, milyen díjakat kap". Összevissza beszélsz, önmagadnak is ellentmondva. De én lezárom a dolgot: a Dűne unalmas film, mert Villeneuve elcseszte, pedig az eredeti regény és történet valóban briliáns. Ennyi. Ez az ÉN szuverén, privát, saját véleményem, ha tetszik neked, ha nem. És nem "szakemberként" mondom (ahogyan te sem vagy az, és itt senki sem), hanem egyszerű filmrajongóként. Na szia!

Máté Vanczák 2021.12.20 15:23
0

Kettőnk közül te küszködtél itt. Minden jót, szia.

Harper 2021.12.21 09:16
1

Áldott, boldog és békés karácsonyt kívánok neked! ... És a Mafab-szerkesztőknek is!