Gyönyörű helyszíneken játszódik a film és sok minden történik benne. A könyvből azért sok lényeges dolog kimaradt, ami sokat adott a sztorihoz, de így sem rossz.
Nem lenne rossz, de nekem ez nagyon zavaros volt, túl erőltetettnek tűnt, ráadásul még nagyon el is van nyújtva a film, pedig ez a vallási vonal nem lenne rossz. Ami pedig nem tetszett, a mindig csodálatos megmenekülések, ami úgy vicc, ahogy van, ahogy a rendőrség "produkciója" is.
Tom Hanks újabb nagy színészi játéka. Tökéletesen összerakott sztori. Végig fenntartja a figyelmet, okosan adagolja a vallási részeket, nem túl sok de nem is túl kevés. NAgyon jól összreakott sok szálon futó film, de nagy előny hogy minden szálat le is zár. Tökéletes
Agyalós, szövevényes film. Jól összerakott, a szó jó értelmében véve bonyolult film. Van benne fordulat, izgalmas a cselekmény. Tom Hanks profin, meggyőzően alakít, igazi karakter.
Dan Brown regényének elolvasása után a filmadaptáció megnézése inkább váltott ki csalódást részemről, mintsem rajongást. Rengeteg apró jelenetet hagytak ki – ami nyilván érthető, hisz egy 600 oldalas könyv minden részletét lehetetlen lenne vászonra vinni –, ám a teljes kép ezektől az apró részletektől lett épp olyan zseniális. Így az egész film egy versenyfutás az idővel, rengeteg össze nem illő jelenet tárházát vetíti elénk. Szerencsére azonban ezeket csak akkor vesszük észre, ha már olvastuk a könyvet is. A Da Vinci-kód filmként értékelve egy teljesen korrekt mozi jó színészekkel és forgatókönyvvel. Mint már említettem, csupán azoknak lehet csalódás, akik a regény szintjét várják el tőle.
Érdekes film, az alapkoncepció izgalmas, de vannak benne komoly ellentmondások is. A filmben vannak nagy, de inkább csak nagynak szánt csavarok, mivel szerintem sok fordulat elég kiszámítható volt. Legalább egyszer azért mindenkinek érdemes megnéznie.
Kellemes csalódás volt! Imádtam minden percét! Igazán izgalmas és elgondolkodtató film! Rávilágít egy két dologra, amik nem biztos, hogy amúgy eszünkbe jutnának!
Izgalmas, kalandos, érdekfeszítő film, amelynek minden jelenete feszültséggel teli. Ez kb. minden, amit el lehet róla mondani, a nyomozásos rész olyan volt, mint minden másik hasonló történetben.
Nagyon jó film lett. Tele van váratlan fordulattal. Miután megnéztem kedvet kaptam a könyvhöz is. Már várom a hamarosan megjelenő Inferno filmet is :)
A film tagadhatatlanul izgalmas és vezeti a figyelmet meg szuperül leköt. A keresztényeknek kicsit visszatetsző lehet a felvetések nagy része, ha nem tudnak elvonatkoztatni de, amúgy meg egy jó jelfejtegetős, összeesküvés elméletes krimi. (Könyvet nem olvastam)
Lebilincselő történet az abszolút kedvenc Tom Hanks-szel a főszerepben. Ezt látni kell!
Tegnap jutottam el odáig, hogy végre egybe lássam, ne csak megszakításokkal, vagy darabokban. Fantasztikus film, minden perce aranyat ér. A történet maga annyira komplex, hogy 1-2 dolog valószínűleg ki is maradt nekem :D A film score-ja nem tűnik kiemelkedőnek, de az utolsó képsoroknál Hans Zimmer pótol mindenért.