Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

A nagy Gatsby (2013)

The Great Gatsby
Filmadatlap
 
33
Szereplők
102
Vélemények
48
Képek
Videók

Vélemények: A nagy Gatsby (2013)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
elekm90   2020. 03. 14.

legújabb vélemény

Csalódás volt a film, hatásvadász, a vizuális effektek irreálisan túl vannak tolva, a modern zenék használata egy 20-as években játszódó filmben szerintem rossz döntés volt. A sztori még úgy ahogy jó lett volna, de ezek nagyon sokat rontottak számomra a filmélményen. 4,5/10

 
Puncs   2019. 11. 21.

Álarcosbál a világháborúk között

Már régóta megakartam nézni ezt a filmet. Nagy elvárásokkal ültem neki, egyrészt a szereplőgárda miatt, másrészt, mert F. Scott Fitzgerald nagy klasszikusa alapján készült, de némi csalódást okozott. Arra számítottam, hogy egy szívszorító szerelmi drámát fogok látni, aminek a végén szem nem marad szárazon, be is készítettem egy csomag százas zsepit, de nem volt rá szükségem. Nekem Gatsby szerelme sokkal inkább rajongásnak tűnt, mint egy sok viszontagságot túlélt férfi mély szerelemének. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a könyvet nem olvastam. Nem tudom, hogy a regényben is így ábrázolta-e Gatsby-t az író. A film másik nagy negatívuma a rengeteg számítógépes grafika volt, ami a cselekmény ro... több»


 
indingo   2017. 04. 12.

Picit többet vártam a történettől. A látvány csodás volt és a szerelmi szál is szépen ki volt dolgozva, de ezek háttérbe szorították a a történet lényegi cselekvéseit.

 
rbernadett   2015. 09. 08.

Még főiskolán tanultam a könyv írójáról és említés szintén a könyvről, ami alapján a film készült, de nem jutottam oda sosem, hogy elolvassam így úgy álltam neki a filmnek, hogy fogalmam sem volt miről fog szólni. A 3 csillaggal nem a történetet, hanem konkrétan ezt a filmet minősítem, mert nekem nagyon sikerült ez a feldolgozás. Bár nincs összehasonlítási alapom, nekem nem tetszett a zene, szerintem idegen volt a filmhez, és a rengeteg külcsín elvonta a figyelmemet a történetről. Tudom, hogy ez fontos része, de nem ennyire.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Nagyon jó történet. A főszereplő mindenáron vissza akarja szerezni, a volt szerelmét. Szerencséjére szomszédságàba kerül a lány unokatestvére akivel összebarátkozik de sajnos nem szerencsés kimenetele lesz a hódításnak! DiCaprio nagyon jól alakít benne, én ezért is odaadnám neki az oscart. Sajnáltam a végén a lányért akiért mindent megtett volna, még a temetésére sem ment el. Inkább a lány az anyagi javakat, volt férjét választotta aki igencsak hűtlen hozzá nem becsüli meg, és megjátsza a szerető családfő szerepét.

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

Hát öreg harcos ez nem lett valami jó. A pompára és az outfitre sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek, mint magára a sztorira és ez sajnos rá is nyomta a pecsétjét az egész alkotásra, amit még DiCaprio se tudott megmenteni.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 18.

DiCaprió egyik legjobb filmje. Szerintem inkább érdemelt volna ezért Oscart, mint a Wall street farkasáért, vagy a Visszatérőért. Az utóbbi is szerintem inkább szánalom szobrocska volt neki mert a visszatérőben nem adja úgy át magá a szerepnek mint itt. A hős szerelmes aki nem engedi el a múltat. Nagyon idillikus képet formált magában Gatsby és ez az idillikus kép vitte a sírba. A legnagyobb csalódás az hogy itt is mint majdnem minden filmjében Leo kicsit megzakkan és meghal :( . A könyvet olvasva azt mondhatom a film jobban megragadja azt a szenvedélyt és ezáltal inkább azt mondom Dicaprio jobban megragadja azt a szenvedélyt amit a könyv írója csak lehelletnyire tudott . Nick Carraway személyében pedig magát az írót véltem felfedezni. A film legidegesítőbb karaktere Daisy, akiben egy csepp erő és egy csepp akarat sincs aki kiérdemelhetné a legrosszabb anya díjat és aki a legrosszabb kategóriában még sok mást is kiérdemelhetne. A történet vonal tehát adott de a látvány nem és ha a 72-es verzióra gondolok és összehasonlítom a kettőt, az kismiska ehhez képest pedig abból is árad a felsőbbrendűség és a pénz szaga. Ebből a filmből meg pláne. monumentális a film mindent csak nagyban képzel és mutat be a Pláza hoteltől a Gatsby villáig és a partyk. Amikor a film bevezet előszőr a Gatsby féle bulik világába mesél arról kik fordulnak meg ott. Nonszensz az összetétel, olyan nincs hogy minden réteg képviselteti magát egy partyn. Persze ez fikció, egy film amiben bármi megtörténhet, és meg is történik. Nagyon látványos, színpompás a film érdemes megnézni ezt a romantikus filmet, már-már költeményt.

 
hszpp   2017. 02. 05.

Imadom ezt a filmet. Szerintem az egyetlen,amit eddig olvastam is,s mégis a film jobban magával ragadott. Tökéletesen lettek kiosztva a szerepek,nagyon jo zenek,s kameraallasok...tokeletes!

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

Teljes kettosseg nekem ez a film.. A latvany es a cgi nagyon meno es szep, ugyanakkor minek, ha a teljes sztorihoz semmit nem tesz hozza? A zene borzasztoan nem passzol szerintem a film nagyreszeben, a tortenet pedig nehol celtalan ide-oda maszkalas, aminek se fule se farka... Csak ugy egyszercsak lesz minden, mert annak ugy kell lennie... nincsenek osszefuggesek. S hiaba szep es Leo is jo, ha olyan az egesz mint kozepes videoklip

 
hsanya182   2015. 10. 21.

Az anyagi gazdagság nem jelent lelki gazdagságot! Ez egy szomorú történet a végtelen időben a tegnap egyre távolodó múltjából, mely egy ember képzeletében élő szerelem iránti megvalósítandó képzelete erős vággyá alakult. A vágy építi fel a valóságot, és a szobában ülünk a reménnyel. Egy a cél, legbelül sivár minden, ami körbevesz az csak a cukormáz, mindennek csak egy értelme van. A "miért" kérdés! De nem biztos, hogy a saját elképzelésünk megegyezik a valósággal...Gyönyörűen "szomorú" film, szép látványvilággal, szép zenékkel! A film elméleti fonala kicsit az "Eredet" c. filmre emlékeztet... Tanulságos és érett film!

 
szaka123   2016. 01. 25.

Jó film, de nem a legjobb amit láttam. Egyszer meglehet nézni, én is talán egyszer láttam. A színészek nagyon jók, a látvány is, és filmmel sincs semmi baj, csak nem az én világom! :)

 
diumiu   2017. 12. 29.

Szerettem ezt a filmet, a stílusát mindenképpen. A történet és a szereplők is meggyőztek, egyedül nekem a kivitelezés volt fura egy-két jelenetben, de összességében szeretem ezt a film és ajánlom mindenkinek.

 
Norbert93   2018. 08. 09.

Azt kell mondjam tetszett. A képi világ, a gazdag lét túlzásai és a filmben megjelenített modernizált, de mégis korhű partik igazán jól össze lettek rakva.

 
sabnock666   2018. 08. 22.

A képi világ csodás... a karakterek kidolgozottak. Jó benne a történet, és külön a szerelmi szál is kellemesen van előadva... a pókember is adja magát, de mégis...valahogy több is lehetett volna benne. Nem rossz...de nem mozgat meg.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Kissé túlértékelt film A nagy Gatsby, de ennek ellenére nagyon látványos és fordulatos film kerekedett ki belőle. Tetszenek a filmben lévő ruhák, csillogás és persze szórakoztató maga a film is.

 
TribeBubu   2016. 06. 11.

Nagyszerű film, de sajnos indokolatlanul hosszúra van nyújtva. Szinte minden szempontból kiváló. De számomra az negatívum volt, ami a közvélemény szerint a legnagyobb varázsa: a kor hangulatát porig rombolták a mai zenék. A komponált filmzene amúgy nagyon szép, de kísértetiesen hasonlít A kis hercegnő című filmére :D A vontatottságról: több, mint két óra a film, de az első másfél óra nekem dögunalmas volt. Valahogy nem tudott érdekelni a történet. Ám utána felpörögtek a dolgok, előkerült nem kevés feszültség, ami már igazán elszórakoztatott, a befejezés pedig igazán szép és szomorú. De ez valószínűleg a regény szerzőjének, F. Scott Fitzgeraldnak az érdeme, nem a film készítőinek. Mindazonáltal a színészek igazán jók voltak (leszámítva ezt a balfék Tobey Maguire-t - most komolyan, őt hogyan lehet beválogatni egy ilyen szereplőgárdába, pláne egy ilyen központi szerepre?) a rendezés is nagyon szép volt (bár sok jelenetről üvöltött, hogy greenbox) meg úgy egyáltalán minden oké volt kivéve a felsoroltakat. Jó élmény volt, de egyszer untig elég.

 
Timcsi   2019. 02. 19.

A képi világ, a megjelenítés és a hangulat a zenékkel szerintem egészen kiemelkedő. Maga a történet már gyengébb.

 
Greeta   2017. 12. 12.

A hangulata, a látványa, a korhű kosztümök és a zenék is nagyon ízlésesek. Történetben is csak dicsérni tudom, azt viszont sajnálom, hogy Leot lepuffantották a végén.

 
kevelin   2019. 06. 01.

azt gondolom hogy caprio filmjeit soha senki más tudtam volna sikerre vinni csak ő. mint majdnem filmjében ebben is minőségit és brutálisan jót alakít. egy időben tőlem távol álltak ezek az évek de egyre inkább szippantanak be és ez valahol ennek a filmnek is köszönhető.

 
petraszab   2019. 04. 27.

A kor hangulatát és látványát remekül hozta a film, Leonardo DiCaprio ismét lubickol a szerepében.

 
Nathan03   2015. 05. 26.

Jó kis film volt. Tetszett a film hangulata a korszakra való fényűzés ábrázolása a filmben, a történet, a szereplők alakítása. Leonardo DiCaprio remek színész ebben a szerepben is, hozza a tőle megszokott formát.

 
Zsceeeka   2015. 04. 20.

A zenék fantasztikusan hangulatosak, többször hallgattam végig utólag a tracklist-et. DiCaprió jól hozza a formát. Az eredeti filmmel sajnos nem tudom összehasonlítani, mert az (még) kimaradt. Moziban különösen látványos volt, egyszer mindenképpen látni kell.

 
Curacao86   2016. 09. 11.

Látványos, de szerintem csak a gazdagság illúziójának szemléltetése céljából, amivel próbálja a nézőt megtartani, mert a történet, és a karakterek, hiába nagy nevek keltik őket életre, baromi unalmasak. Sokszor erőltetettnek éreztem a jeleneteket és szánalmasnak a karakterek egyes húzásait, próbálkozásait, hiszen önmaguknak is hazudtak, de a legrosszabb, hogy 2 órán keresztül becsaptak minket ezzel a nesze semmi, fogd meg jól, nagy ürességgel! :/ :(

 
Pirospingu   2016. 07. 27.

Nem értem miért fogja meg az embereket ez a film. Kosztümös filmnek igen gyenge, a történet szakállas a karakterek pedig kidolgozatlanok. Személyes dolog, de én nem tudok szívből szurkolni azokért a személyekért egy-egy filmben, akik a hedonizmusban és a fényűzésben fürdenek. Mondani való nincs csupán az, hogy "ami megtörtént, megtörtént". Szerintem iszonyatosan felemelték ezt a filmet, jogtalanul. Ez is olyan amelyre úgy lehet visszagondolni, hogy: "bő két órát veszítettem az életemből azzal, hogy megnéztem ezt az alkotást."

 
Nagyonjóképű   2020. 03. 10.

Nagyon jó film. Tetszett a szerelmi szál, a látványvilág csodálatos volt. A szereposztás is pazar, a történtet kidolgozása lehetett volna jobb, ezért nem 5 csillag.

 
Loborg   2015. 09. 29.

Moziban volt szerencsém megnézni ezt a filmet , úgy gondolom, hogy a 3D élmény sokat hozzátett az egyébként remekül megalkotott filmhez . A színészek jól játszottak , a zenéje nagyon jól sikerült, hangulatos feldolgozás.

 
Adepto   2016. 01. 27.

Leonardo DiCaprio az egyik kedvenc színészem. Az ő szereplése egy filmben számomra garancia arra, hogy benne ne csalódom. Őszintén szólva a filmet megnézve először nem éreztem azt, hogy ez micsoda különleges alkotás lenne, inkább csak korrektnek tartottam, mindamellett, hogy a látványvilága fantasztikus és a történet is igazán magávalragadó. Aztán hazafelé menet kb. 1,5 órával a mozi után, zenehallgatás közben egyszercsak mellbevágott az érzés, hogy mit is láttam. Elkezdtem lejátszani magamban a történetet és így azt mondhatom, hogy mély nyomot hagyott bennem.

 
vivikejencikelara   2017. 05. 30.

Zseniális ez a film! Imádom! Maga az egész világ elvarázsol. Csak azt sajnálom hogy olyan tragikus és borzasztó a vége én valami boldog vég kifejletre számítottam ezt leszámítva viszont kötelezőnek mondanám!

 
Gábor Rózsa   2017. 01. 20.

Ez a film nagy és hatásos és karakteres, de nem igazán tudott nagy nyomot hagyni bennem. Csak azért néztem végig, mert jónak akartam hinni a körülmények között. Vissza gondolva szinte semmit sem tudnék felidézni belőle csak a pompát és a gazdagságot.

 
authorgirlll   2017. 12. 30.

A történet nagyon jó egyedül a vége keserített el. A szerelmi szál nagyon megható és a vége is nagyon reális. Látványvilágban semmi kivetni való nincs. Nagyon ajánlom olyan filmezéshez amikor egy kis busulás belefér

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.