Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
7
Vélemények
17
Képek
7
Videók
Paul Walter Hauser
Olivia Wilde
Clint Eastwood
Olivia Wilde
Kathy Bates
Paul Walter Hauser
Paul Walter Hauser
Jon Hamm
Clint Eastwood
Sam Rockwell
Clint Eastwood
Jon Hamm
Sam Rockwell
Jon Hamm
Sam Rockwell
Sam Rockwell
Jon Hamm
Paul Walter Hauser
Sam Rockwell
Kathy Bates
 
elekm90   2020. 05. 22.

legújabb vélemény

Korrekt dráma Clint Eastwood-tól, egy általam nem ismert, de eléggé elszomorító történetről, remek alakításokkal (nekem különösen Paul Walter Hauser tetszett a főszerepben). Végig fenntartja az érdeklődést, bár nekem egy kicsit a lezárása hirtelen volt, lehetett volna egy fokkal hatásosabb.

 
Lubi   2020. 01. 22.

a nap véleménye

Névtelen hősök alkonya

Clint Eastwood számos filmben eljátszotta hallgatag westernhős karakterét. Karrierje elején a névtelen pisztolyhősként ismertté vált színész későbbi rendezői pályafutása során is gyakran visszatért ehhez a hőstípushoz. A karakter szinte egybeforrt Eastwood perszónájával, míg a Gran Torinoban véget nem vetett neki, és egyúttal a színészettől is elbúcsúzott. Noha ez az ígéret azóta többszörösen is hamisnak bizonyult, Eastwood hősképe radikálisan megváltozott; mintha egy törés állt volna a karrierjében, és korábbi önmagának ellentmondó ideológiát kezdett volna vallani további munkássága során. Ennek az útnak a következő állomása a Richard Jewell balladája is. Richard Jewell egy átlag amerikai n... több»

1

 
SuperBoi   2020. 01. 20.

Clint Eastwood rendezése mindig zseniálisak, úgy gondolom, hogy esszenciálisan tudja megragadni és körüljárni azt a témát, amivel épp foglalkozik. A Richard Jewell balladája is egy ilyen filmalkotás. Van benne némi nagyon sötét és nagyon nyomasztó, de alapvetően egy olyan élményt nyújtott számomra, amire úgy érzem, jó ideje szükségem volt.

 
Gríz   2020. 01. 17.

Clin Eastwoodban még sosem csalódtam, biztosra vettem, hogy ez a filmje is nagyszerű lesz. Azt kaptam, amit vártam, nagyszerűen kidolgozott film jó színészekkel. Egy hétköznapi ember drámája, aki csak néhány óráig volt hős, mert a média pillanatok alatt bűnbakot faragott belőle. Különösen az tetszett benn, hogy nem moralizál, hanem a maga egyszerűségében mutat be egy valóban élet írta történetet.

 
mártilány   2019. 12. 25.

Nem is emlékszem, mikor kerültem ennyire egy film hatása alá. Nincs benne semmi rendkívüli, a maga egyszerűségével mégis teljesen magával ragadott. Nincs túldramatizálva, egyszerűen csak bemutatja, hogy tessék, ez történt, mégis dühöt, együttérzést váltott ki belőlem. Azt hiszem, rövid időn belül újranézem, biztosra veszem, hogy tartogat még számomra meglepetést.

 
RICHARD JEWELL BALLADÁJA több»
 
A forgatókönyv kiegyensúlyozott, a központi momentumok jól időzítettek és minden karakternek saját íve van, ami mint egy szivárvány jelenik meg: külön utakon járnak, de együtt alkotnak harmonikus egészet. több»
 
Benne van a pakliban, hogy Jewell történetének hosszútávú társadalmi hatásai csak holnap, vagy holnapután szolgáltatják majd az igazi drámát. több»

A film összbevétele 35 645 542 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 475 218 forintot termelt. A hazai mozik összesen 7 346 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Jon Hamm és Clint Eastwood második közös filmje a 2000-ben bemutatott Űrcowboyok után.

(hp)
 

A film számos jelenetét (a koncerteket, a bombajeleneteket) a megtörtént események eredeti helyszínén, az atlantai olimpiai parkban vették fel.

(hp)
 

A Richard Jewell balladáját már az országos premierje előtt komoly bírálatok érték a feministák részéről amiatt, hogy a filmben szereplő újságírónő (Olivia Wilde) információért lefekszik egy FBI nyomozóval. A színésznő azonnal a produkció védelmére kelt, és azt nyilatkozta, hogy a feminizmusra nem szabad erotikamentes dologként tekinteni, valamit azt is hozzátette, hogy az emberek attól még dolgozhatnak keményen és lehetnek kötelességtudóak, hogy lefekszenek egymással.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.