Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
5
Videók
Cargo
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
pj19   2018. 08. 10.

legújabb vélemény

Nagyszerű posztapokaliptikus zombis film, van mondanivalója és drámai a film vége is,reálisan ábrázolva egy reménytelen világot, Freeman most is kiválóan alakítja szerepét! Hiánypótló darab nézzétek meg bátran!

 
Diesel   2018. 06. 07.

Messze menően eltér ez az alkotás a tipikus zombi posztapokaliptikus filmektől. Nem kapunk előzményt, hogy mi okozta a vírust, és igazából a film lényege nem is a zombi fertőzés hanem ez annál több. Maga a történet egy sokkal mélyebb társadalmi kérdés kényes témájára utal, ami nem más mint Ausztrália tönkre tétele. A film konkrétan az olaj kitermelő cégekre gondol, illetve az ott dolgozó "idegenekre". A filmben igyekeznek bemutatni Dél-Ausztrália ismertebb helyszíneit kisebb gazdaságait ami valóban szemet gyönyörködtető lett. Martin Freeman teljes mértékben hitelesen alakítja az édesapa szerepét, aki mindent meg tesz lánya Rosie túlélésért. Thoomi (Simone Landers) hitelesen alakítja az ausztráliai bennszülött törzsi lányt, mind akcentusával, mind külsejével. Véleményem szerint ez a film túlmutat Andy, és Rosie túlélésén. Rosie igazából Ausztrália természeti világának jövőjét, fennmaradását jelképezi és talán ettől olyan szép ez a film. A film vége meglehetősen szomorú, de mind emellett egyben boldog is.

Martin Freeman
Martin Freeman
 
Ugyan nem találja fel újra a zombifilmek műfaját, ám igényes kivitelezésével, remek színészeivel, illetve okosan kidolgozott, releváns témáival („hogy lehet gyermeket vállalni egy ilyen szörnyű világban?” „hogyan tovább, hisz minden más, mint régen?”) nem pusztán emlékezetes, de sokrétű és aktuális film. Avagy valahogy így nézne ki egy jól sikerült The Walking Dead epizód. több»
 
Kinek ajánljuk: a zombi-apokalipszis emberi aspektusára kíváncsiaknak azzal a kikötéssel, hogy azért vannak ennél jobbak is odakinn. több»
 

A színésznők, Kris McQuade, és Susie Porter korábban mind a Mullet (2001), mind A szexnél jobb (2000) című filmekben is szerepeltek.

(Diesel)
 

Ennek a zombi filmnek a főszereplője, Martin Freeman, aki korábban a Declan-t ábrázolta a korábbi Shaun of the Dead zombie filmben (2004). Freeman rövidesen megjelent ebben a korábbi horror vígjátékban, majd újra találkozott Simon Pegg és Edgar Wright író párossal a "Hot Fuzz" (2007), és a "The World's End" (2013) című filmekben.

(Diesel)
 

A film a poszt-apokaliptikus thriller, amely Dél-Ausztráliában játszódik, beleértve a Flinders Ranges-t, és a Murray folyó régiót, és a Murraylands-t, helyi gazdaságaikat, és kiemelve ezeket a lenyűgöző helyeket.

(Diesel)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.