Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Dellamorte Dellamore (1994)

Dellamorte Dellamore
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Rupert Everett
Rupert Everett
Rupert Everett
Rupert Everett
Anna Falchi
Rupert Everett
Anna Falchi

Videók (1)

 
János Antal   2021. 03. 25.

legújabb vélemény

1

Azt hiszem, ilyet se láttam még: művészhorror. Egy egyszerű, könnyed horror-vígjátéknak indul, majd szép fokozatosan megtelik egyre több tartalommal, és a végére egy komoly, elgondolkodtató, filozofikus alkotás lesz belőle. Kellemesen csalódtam.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

1

Michele Soavi a késői giallo műfajának egyik utolsó nagy mohikánja zseniálisat alkotott.Rupert Everett nagyon tetszik a szerepben,és egyszer mindenkinek látnia kell Anna Falchit lenge öltözetben,mivel egy gyönyörű nő,aki feldobja a filmet.

 
Kóborló   2020. 09. 23.

1
Elképesztően szürreális és bizarr film

Nagyon régóta kerülgettem már ezt a filmet (az okát nem tudom), de az elmúlt napokban rászántam magam a megnézésére, és azt kell, hogy írjam, hogy egy nagyon érdekes alkotás lett, ami teljes mértékben azért nem nyerte el a tetszésemet, de mindenképp ... teljes kritika»

 
Menyét Ibolya   2015. 08. 04.

0

Soavi legjobbja, ami a vicces katyvaszból érik be egy gondókszós dologgá.

A film összbevétele 253 969 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjait az 1986-ban indított, Dylan Dog című olasz képregény szolgáltatta.

(Kóborló )
 

A film a kritikusok körében nagyon sikeres volt, rengeteg díjra is jelölték, és ezek közül sokat meg is kapott. Viszont anyagi szempontokból hatalmas bukás volt, hisz a közel 4 millió dolláros gyártási költségnek csak a töredékét tudta visszatermelni.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Michele Soavinak volt egy apróbb szerepe, de ezt végül kivágták a kész filmből.

(Kóborló )
 

Az 1990-es évek végén tervben volt, hogy elkészítik a film amerikai változatát is. Meg is találták a film főszerepére a leendő színészt Matt Dillon személyében, de végül mégsem készült el a film.

(Kóborló )
 

Spanyolországban A menyasszonyom egy zombi címen mutatták be.

(Kóborló )
 
Ezt a filmet csak dicsérni lehet – mind a forgatókönyv, mind a rendezés, színészek, képi megjelenítése, vágás, egyszóval az egész produkció remek. Aki kedveli a a meghökkentően bizarr és elképesztő történeket, annak telitalálat. Én például évente, kétévente újra szoktam nézni, mert annyira zseniális. több»