Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Dogman – Kutyák királya (2018)

Dogman
Filmadatlap
 
31
Szereplők
10
Vélemények
16
Képek
3
Videók

Galéria (16)

Edoardo Pesce
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Edoardo Pesce
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Edoardo Pesce
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Alida Baldari Calabria
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Edoardo Pesce
Marcello Fonte

Videók (3)

 
szucszoli   2021. 02. 28.

legújabb vélemény

0
Sok sebből vérzik

Ígéretesen indul a film. Igen jó az a társadalmi értelemben vett környezet, ahol játszódik, amiben a drog és a bűnözés mindennapos. Sajnos azonban ez a film rendkívül irracionális, és nagyon sok sebből vérzik. Vegyük alapul Marcellot, akinek meglehetősen furcsán van megírva a karaktere. Kiérződik, hogy a rendezőnek vagy írónak az volt vele a szándéka, hogy úgy mutassa be az ő viszonyát Simone-nal, mintha ő egy hűséges kutyája lenne, aki feltétel nélkül követi a gazdáját. Csakhogy az ember nem egy kutya, és kettejüknek nincs elég stabil alapokra építve a kapcsolata, amiből ez következne, hogy a filmnek ezen része így működőképes lenne. A józan ész azt diktálná, hogy Marcello eltávolodjon ettől az embertől, hiszen neki van egy önálló élete és egy gyereke. Melyik normális ember lenne az, aki haverságból összekötné az életét egy erőszakos alvilági bűnözővel, hogy a saját nehezen felépített életét tönkretegye? Sajnos ez nagyon nem működik ebben a filmben. Túl irracionális ahhoz, hogy hihető legyen. Belemehetnék még sok-sok részletébe, amivel szintén problémák vannak, de nem látom értelmét, hogy egy kisregényt teleírjak vele. Egy szó mint száz, kár ezért a filmért. Lehetett volna olyan jó, mint az Elátkozott Város, de sajnos a nyomába sem ér. Jobban jártok, ha inkább az utóbbi filmet választjátok.

 
Berto49   2018. 11. 09.

1

Hogyan sodródik bele egy tragédiába a jószándékú, mindenki által kedvelt kutyaápolással foglakozó Marcello? Ez a témája a komor, megrendítő olasz filmnek, amelyet egy valóban zseniális színészi teljesítmény tesz emlékezetessé. Az olasz csizma „orrán”... több»

 
BoBamburg   2019. 09. 14.

0

Igazi olasz thriller/dráma. Erős és nyomasztó film, érződik rajta az európai légkör, ami miatt számomra az ilyen filmek mindig nagyobbat ütnek, mert van bennük valami, amit egy hollywoodi film soha nem tud vissza adni. Karakterek is nagyon jók, akárc... több»

 
MMcFly2015   2019. 10. 24.

0
Egy bosszútörténet művészi oldalról megközelítve

Teljesen más típusú filmre számítottam. Ezt most mégis kellemes csalódásként éltem meg. A tartalom és a borító is más stílusra hívja fel a figyelmet (thriller), mégis egy művészien jól sikerült drámával állunk szemben. Ízig-vérig európai alkotás, és... teljes kritika»

 
Paulo-Varga   2019. 02. 06.

0
Le kell menni kutyába – Dogman – Kutyák királya

Matteo Garrone bűnfilmbe oltott drámája nemcsak a címszereplő Marcello Fonte szuggesztív játéka miatt emlékezetes: a Dogman – Kutyák királya szép lassan bekúszik a bőr alá és a kissé kiszámítható fordulatok, valamint a kevéssé eredeti megoldások sem ... teljes kritika»

 
zeusz96   2020. 03. 28.

0
Kutyából nem lesz szalonna.

A lelki terror és a felszült néma csendek körbe ölelik a filmet. Magávalragadó történet, ami sajnos jelen van a mindennapokban.

 
Major   2019. 05. 29.

0
nagyon gyenge

A főhösünk egy szerencsétlen, idegesítő, balfék akivel nehéz azonosulni. Nem bírtam végignézni unalmas ugyanakkor nyomasztó.

A film összbevétele 148 225 dollár volt (imdb.com).

 

Marcello Fonte lett a győztese az EFA legjobb színész díjának Spanyolországban.

(Berto49)
 
Egy szerencsétlen pudli és egy vérengző pitbull kényszerű barátságának szomorú története. több»