Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
34
Szereplők
5
Vélemények
16
Képek
5
Videók
Dogman
 
Berto49   2018. 11. 09.

Hogyan sodródik bele egy tragédiába a jószándékú, mindenki által kedvelt kutyaápolással foglakozó Marcello? Ez a témája a komor, megrendítő olasz filmnek, amelyet egy valóban zseniális színészi teljesítmény tesz emlékezetessé. Az olasz csizma „orrán” elhelyezkedő Reggio Calabria külvárosában született Marcello Fonte az abszolút főszereplője, akinek minden rezdülése hiteles. Alulról kezdte – takarítóként - a színházi közreműködést, majd kisebb beugrások és szerepek után kapta meg ezt az igazán testhezálló szerepet, amellyel elnyerte az európai film egyik legjelentősebb színészi elismerését. Azoknak, akik nem ódzkodnak a megrázó filmélményektől bátran, nyugodt szívvel ajánlhatom, nem fognak csalódni.

 
Ákos Varga   2019. 02. 06.
Le kell menni kutyába – Dogman – Kutyák királya

Matteo Garrone bűnfilmbe oltott drámája nemcsak a címszereplő Marcello Fonte szuggesztív játéka miatt emlékezetes: a Dogman – Kutyák királya szép lassan bekúszik a bőr alá és a kissé kiszámítható fordulatok, valamint a kevéssé eredeti megoldások sem akadályoznak abban, hogy az alvilági ügyekbe keveredő, a végletekig szerény és szolgalelkű, majd (f)elszabaduló kutyakozmetikus története velünk maradjon. A Dogman - Kutyák királya gyökerei egészen az olasz neorealizmushoz vezethetők vissza: itt is egy kisember hétköznapi küzdelmeit követhetjük, aki nem akar senkinek sem rosszat, azonban döntésképtelensége és a mindenkivel szembeni megfelelési kényszere végül visszafordíthatatlan események lánco... több»


 
sziazo   2019. 01. 28.

Egy kissé meghűlt bennem a vér, de elképesztően lebilincselő film. Az a fajta, amit látni kell, de nem mindig kellemes a szemnek, a történet pedig hihetetlenül atmoszferikus, engem teljesen magába szippantott.

 
avatar123   2019. 01. 25.

Megmondom őszintén, hogy nagyon jókat olvastam a filmről, és úgy ültem be rá, hogy egy különleges filmélményre számítottam. Ez csak félig-meddig teljesült, mert bár a történet kimondottan érdekes, és annak ellenére, hogy a játékidő alig több, mint másfél óra, mégis azt éreztem, hogy igen lassan telik az idő a nézése közben. Ez nekem most egy közepes élményt adott...

 
olgaasFug   2019. 01. 24.

Nagyon érdekes karaktertanulmány, aminek minden esélye megvan az Oscaron. Gyönyörű történet, remek főszereplővel. A Szörnyek és szerelmek rendezője ismét egy igen egyedülálló filmmel rukkolt elő, amiről már most megmondható, hogy az év egyik legjobbja lesz. A legjobb szívvel ajánlható!

Edoardo Pesce
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Edoardo Pesce
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Edoardo Pesce
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Alida Baldari Calabria
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Marcello Fonte
Edoardo Pesce
Marcello Fonte
 
Egy szerencsétlen pudli és egy vérengző pitbull kényszerű barátságának szomorú története. több»
 
Fonte akkor is képes sok mindent közölni velünk, amikor nem mond semmit, erre a legszebb példa a lezárás, ami után a nézőnek se lesz kedve egy darabig megszólalni. Erős film, ami a megtekintése után még napokig képes kifejteni a hatását. több»
 

Ugyancsak Marcello Fonte lett a győztese az EFA legjobb színész díjának Spanyolországban.

(Berto49 )
 

A film főszereplője, Marcello Fonte elnyerte a legjobb színész díját a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.