Hát ez fantasztikus volt. Még most is a hatása alatt vagyok. Nincs benne felesleges szövegelés (még lehalkítva is megnéztem volna), és Ryan Gosling hozta a szokásos formáját. Szeretem az ilyen kicsit elvont, fura filmeket.Nyomasztó, néha fáj, de egy pillanatig sem unalmas.
Tetszett a történet, jók voltak a színek, a szereplők és a zene is. Kicsit ugyan sok vér folyt, és brutális volt, de ennek ellenére jó volt!
Nem mondhatnám, hogy túl maradandó élményt adott a Drive. Sajnos nem mondhatom, hogy eldobtam magam, nem lett bűn rossz szóval azt se lehet ráakasztani, hogy ez vétek az emberiség ellen de ha akciófilmet akarok nézni nem ez fog első alkalommal eszembe jutni.
A stílus mérvadó – ezen nyilvánvaló rendezői intenció előtt meghajoltak a színészek is, de elsősorban Ryan Gosling. Minimalista játéka egyszerűen zseniális, pont a „semmivel” ad mélységet a karakterének. Jelenléte olyan erős, hogy totálisan beborítja a vásznat.
Adott egy rendező, aki nem tud se vezetni, nem is szereti az autókat és nem is ismeri a várost. Adott egy színész, akinek nincs mimikája, de ha lenne, akkor se túl erős érzelmek kifejezésében. És adott egy női szereplő, aki a legtökéletesebb hímsoviniszta közhely.
Rózsaszín neonfeliratok. Vissza a nyolcvanas évekbe! Kimért beszélgetések és csend. Várakozással teli megfagyott pillanatok, melyekből csak egy-egy előzmény nélküli lövés eldördülése vagy éppen egy autó motorjának a felbőgése zökkent ki. A történet ... Teljes kritika
Nagyon szeretem Ryan Gossling-ot, de ez egy rendkívül unalmas film, nulla mondanivalóval. Nem értem, miért ajnározták annyira, semmi különös sincs benne, Glosling pedig végig faarccal hozza a figurát, szóval nem tudom, nem nagy eresztés az egész.
Annyira csilli-villi, trendi és hangulatos – mintha egyszerre akarna művészfilm és mainstream alkotás lenni. A végeredmény valami látványos, de üres filmprodukció. Sekélyes és nyomasztó – hadd ne mondjam: unalmas – az elejétől a végéig, a költségvetésből csak egy teljes fényezésre futotta.
Magával ragadó és hangulatos. A legkisebb közléssel aarányaiban a lehető legtöbb információt juttatja el a nézőnek. Az első jelenet instant filmtörténeti klasszikus, a soundtrack list pedig már most legendásan jó.
Személy szerint jobbra számítottam a pozitív kritikák után, nekem sem adott többet egy egyszerű akció-kriminél. Tudom, hogy nem egy műfaj, de Nicolas Winding Refntől jobban kedveltem a Neon démont, a Bronson pedig egyszerűen zseniális volt.
Ez biztos nem az a film, amiért a mozipénztárnál egymás sarkára lépnek az emberek, hogy nehogy elfogyjon a jegy mielőtt ők kerülnek sorra. DE! Engem valahogy megfogott a hangulata. Én nagyon szeretem a drámai filmeket, ha ehhez még a nyomasztó stílus... Több