Kis visszaesés, de a harmadik rész után üdítő változatosság. Elcsépelt abból a a szempontból, hogy "megint egy új csendes társ", viszont Hoffmann karakteréből meglehetősen sokat hoztak ki így is, hát még a továbbiakban.
Nem volt nagy durranás, Hoffman helyett találhattak volna jobb embert is szerintem, túl pökhendi egy figura, lerí róla, hogy ő az, aki folytatja a dolgokat.
Pörgős, laza, menő, félelmetes, undorító, de a széria egyben mégis szép. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mindenki maga dönse el, milyen, mert megosztó. személy szerint a kedvenc horrorom (egyben a hét film)
Közel sem olyan erőteljes, mint mondjuk az első rész, inkább már csak az undorító, sem mind a lelkileg megterhelő, vagy a félelmetes kategóriája felé mozog. Persze valahol a műfajnak ez is a követelménye, de minden tartalom nélkül, csak úgy a maga kedvéért inkább zavarja az embert. Ezért nem érdemes egy filmet megcsinálni.
Ez a rész már kezd nagyon gyenge lenni. Eléggé önismétlő, az egyetlen izgalomfaktort az adja, hogy egy-két dolog kiderül a nagy háttérsztoriról, pár dolgot megmagyaráznak az előző részekből, de alapjában véve ez még kevés ahhoz, hogy a figyelmet fenn... Több