Többet vártam ettől a filmtől. A sztárparádé helyett költhettek volna többet a hetvenes évek hangulatának hitelesebb ábrázolására. (Nem ugyanazt a 850-es Fiatot köröztetni a háttérben.) A két és fél órás hosszhoz képest a drámát a végén összecsapták tíz percben. L. Gaga játéka viszont kellemes meglepetést okozott.
Ridley Scott a legjobb rendezők egyike, de A Gucci-házra kevéssé lehet büszke. Mondjuk az alaptörténetet az élet írta, az egész film a gyenge kivitelezés jeleit mutatja. Nem csupán az unalmas rendezés a gond, de a karakterek színtelen bemutatása is. Adam Driver láthatóan küzd, mint sertés a jégen, de nem tudja megmenteni a filmet. A film játékideje is indokolatlanul hosszú, és végtelenül elnyújtott. Csak megrögzött családregény rajongóknak ajánlom és Adam Driver fanoknak. Értékelésem közepes, azaz 3 csillag, 50%.
Igazából ez a film pont arra volt jó,hogy délután megnézzem. Elkezdődött, és végig figyelemmel kísértem, le is kötött, de nem tudnám hova helyezni. Gaga színészi játéka még mindig remek egyébként. Úgy alapjáraton ez a filmtematika annyira nem érdekelt, de mégis szinte "elrepült" a játékidő. Kikapcsolás céljából teljesen remek, és egyszer simán meg lehet nézni, de se este, se többször nem venném elő azért.
Szívesen láttam volna azt is, hogy miként lett a Gucci név az, ami. Miként virágzott fel a márka már a film által bemutatott időszak előtt. Az évek múlását nem jól reprezentálta a film. A főszereplők semmit se öregedtek. A történet élvezhető, amit csak fokozott a remek zenei aláfestés.
A legendás olasz család széthullása és bukása. Ridley Scott nyolcvan év felett sem pihen: 2021-ben Az utolsó párbaj s a Gucci-ház című filmjeivel duplázott, s anyagi bukásuk ellenére kimondhatjuk: mindkettő kiválóra sikeredett, helyük van az év legjobbjai között. Fiatalos lendülettel, gyors vágásokkal, nagyon pörgős és sűrű történetvezetéssel mutatja be Patrizia Reggiani /Lady Gaga/ Gucci családba kerülését, beépülését, küzdelmeit, melyet főszereplőnőnk kiválóan hoz. Legyen szó rámenősségről, csalódottságról, haragról, manipulációról, Lady Gaga a kisujjából rázza ki élete egyik legjobb alakítását, színészóriás társai pedig profin asszisztálnak hozzá. Jared Letóra rá sem ismerni, teljesen elveszik a szerepben, Jeremy Irons higgadt üzletemberként kimérten 'oltja' rokonait, Al Pacino pedig lubickol a milliomos nagybácsi szerepében, alakítása mindent visz. Egyedül Adam Driver castingolása furcsa, alakítása haloványabb egy kicsit, de ilyen sztárparádéban nehéz dolga van. A pörgős sztori és a fantasztikus zenei betétek miatt sohasem unatkozunk, a két és fél órás játékidő gyorsan eltelik. A 84 éves Sir Ridley Scottnak pedig hosszú, minőségi filmekben s egészségben gazdag életet kívánunk! Nagyon jó film, mindenkinek ajánlom. 8/10.
Bár a terjedelme nagy a filmnek, de jó lett volna, ha a Gucci-házról ténylegesen több információt osztottak volna meg, mert leginkább csak a meggyilkolt Maurizio Gucci és neje megismerkedésére, kapcsolatuk hanyatlására épül a történet. Persze néhol e... Több
Semmit nem tudtam magáról a Gucci családról, mondhatnám, hogy tetszett. De igaz alapokon nyugvó filmre sosem mondhatni azt. Inkább kicsi belelátás az életükbe, jó volt.
Igen, egyszer nézhető, nekem mégis tetszett. Lady Gaga lejátszott mindenkit a vászonról, nagyon jól állt neki ez a szerep. A történet tipikus példája annak, amikor a pénz hajszolása közben minden más elveszik.
Nem tudom, mit mondjak erről a filmről. A cselekménye csak úgy haladt előre, egyik pillanatban ismerkedés, aztán már házasság és gyerek meg válás, sorolhatnám. Annyira nem volt jó, hogy lekössön, kifejezetten vontatottnak tartottam egy idő után, csak húzták-vonták. Akit érdekelnek az igaz történetes filmek, vagy ismerik valamennyire a sztorit, azoknak ajánlom, de így, aki nincs képben az egésszel, az szerintem talál a kategóriájában sokkal jobbat.
Lady Gaga igazán megérdemelt volna egy Oscar-díjat. A könyv a filmhez képest a kanyarban sincsen, parádés alkotás, parádés igaz történet film és a mellékszerepelők alakítása is kiemelkedő.
Brutál hosszú, brutál jó zenékkel. A történetet tekintve maradtak üresjáratok, és a cselekményvezetésben is hiányosságok.
Érdekes, szerintem jól felvázolt történet. Remek színészek, nem igaz, hogy rutinból a kötelezőt hozták, szerintem mindenki a maga módján hibátlan volt. Sose lássak rosszabb filmet. A 6,1-es IMDb-átlagot nem értem, de hát nekem érdekes 2,5 óra volt. Ajánlom.