Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81

Harmadik típusú találkozások (1977)

Close Encounters of the Third Kind
Filmadatlap
 
30
Szereplők
13
Vélemények
45
Képek
6
Videók

Vélemények: Harmadik típusú találkozások (1977)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Filmelemző   2018. 06. 13.

A sci-fi műfaj szent grálja számomra ez a film, mert ez volt az első mozis produkció, mely a tudományos fantasztikum felé fordított. Dreyfuss óriási benne és remek a film scriptje illetve rendezése is. Mindig is valahogy igy képzeltem el az első találkozást az idegenekkel és nem úgy, ahogyan mondjuk az Érkezés vagy az Expedició bemutatja. Van a történetben fantázia és egyéniség is

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Nagyon vicces, ahogy egyre jobban megőrül emberünk az idegenektől és folyamatosan mindenből azt az Ördöghegyet formázza ki. Néha kicsit ironikus volt a film.


 
ZozArt89   2019. 07. 17.

Remek, egyedi és újszerű. Nem tudok elmenni amellett, hogy valami újat teremtett. Akkoriban ez nagy szó volt. MA már a legtöbb gyerek csak kinevetné pedig igencsak érdemes odafigyelni rá.

 
sipiarpi   2016. 09. 01.

Gyerekként – mondhatni – meghatározó élmény volt. Sőt mai szemmel is élvezhető, izgalmas film. A legjobban a Kodály-módszert elsajátító földönkívüliek tetszettek! :)

 
Gyalog őrmester   2017. 11. 03.

Imádom ezt a filmet. Nekem ez a kedvenc Spielberg filmem. Nézzétek meg, mert fantasztikusan jó!

 
FarZoo   2015. 06. 25.

Annak ellenére, hogy régi film, egy igazi klasszikusnak mondanám. Ma nézve is egyedülálló élményt nyújt, szórakoztat, igazi klasszikus. Látványra sem rossz, összetett film.

 
Aranyhal   2015. 08. 04.

Számomra ez a film mindig különleges marad. Szívesen nézem meg újra és újra, leköt és érdeklődéssel tölt el. Igazi klasszikus, időtálló sci-fi karakteres szereplőkkel.

 
Sodanth   2015. 10. 30.
Have you recently had a close encounter?

Steven Spielberg nagyszerű rendező, sok műfajban kipróbálta magát, ott volt az első sikere a Cápa, majd jött ez, aztán az Indiana Filmek, az E.T., a Jurassic Park, majd a politikai és háborús drámák. Mindegyik filmje más, de sokuk scifit erősíti és szinte mindegyikben benne van az ő gyermekien naiv rácsodálkozásra a világra. A Harmadik típusú találkozások talán a legérettebb scifije. Fogta a városi legendákat az ufok-ról, Roswellről, meg a Bermuda háromszögbeli eltűnésekről és összegyúrta egy igazán eredeti történetté. Fontos az időszak, amikor készült, 1977. A hidegháború még javában zajlott, az emberek mindennapjait átszőtte a félelem, a paranoia és a csalódottság a hatalom felé (nem beszé... több»

 
Manyi   2015. 02. 09.

A klasszikus alapfilm, érdekes a sztori. Annak ellenére, hogy lassan 40 éves, időtálló, szórakoztató, leköti az embert.

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Untatott szó szerint, nem voltam igazából sose ezeknek a filmeknek a híve, de ez konkrétan elaltatott. Nagy nehezen sikerült egyszer végig nézni, de nem okozott nagy meglepődést. Csalódás volt ez a film. Nem ajánlom.

 
tooker   2019. 01. 11.

Steven Spielberg a Harmadik típusú találkozások esetében is nagyon kitett magáért és egy hiteles és érdekes, fantasztikus filmet hozott létre amit legalább egyszer látni kell!

 
Sniper   2015. 07. 13.

Tudom, hogy ez sokak számára nagy kultuszfilm, de én megmondom őszintén nem nagyon értettem a történetet. Kurtán-furcsán volt felépítve az egész, szereplők se nagyon voltak kidolgozva, és mintha az egész film csak egy apropó lett volna, hogy elkészíthessenek egy nagy látványos ufós filmet.

 
tamas84   2014. 11. 25.

Számomra ez egy alapfilm, különösen a vizuális effektek miatt, amik még ma is lenyűgözőek, és figyelembe véve, hogy milyen technikai lehetőségek álltak a rendelkezésükre akkoriban, egészen elképesztő, hogy mit hoztak ki mindebből. Ezt a Spielberg klasszikust mindenkinek látnia kell.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.