Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
72

A jogdoktor (2017)

Roman J. Israel, Esq.
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
20
Képek
5
Videók
A jogdoktor
 
HercegPeter   2019. 06. 09.

legújabb vélemény

Az első dolog ami az eszembe jutott a filmmel kapcsolatban, hogy itthon ilyen névvel nem lenne túl vidám élete a fickónak. Denzel Washington alakítása hiba nélküli. A történet egyszerre vidám és szomorkás. Annyi problémám volt vele csak, hogy az idő múlásának a mértékét kicsit nehéz volt követni. A szemközti ház építésének haladása valamelyest segített ebben, de így is voltak olyan részek, ahol nehéz volt megmondani, hogy mennyi idő telt el a két jelenet között.

 
Berto49   2018. 03. 23.

Egy újabb kitűnő alakítás, amivel Denzel Washington rukkolt elő. Az amerikai igazságszolgáltatás szövevényes szabályait kitűnően ismerő, előkészítő, eddig csak háttérmunkát végző jogásza hirtelen reflektorfénybe került. A Pályafutása alatti negyven év alatt nagyon megváltozott a polgárjogi aktivisták mentalitása. Ezzel a ténnyel kiábrándulva találkozott. Kihasználva az adódó lehetőséget, letérve az eddigi makulátlan tevékenységétől törvénytelenséget követett el, de lelkiismereti válságba került. Végig izgalmas cselekmény jellemzi a filmet, amely az amerikai mozik szokásos befejezésével végződik. Washington alakjához a magyarra szinkronizált darabok esetében szinte hozzánőtt Kálid Artúr, aki a hangalakításával erősítette a színesbőrű színész ragyogó játékát. Partnere Colin Farrell, aki tőle megszokott színvonalon alakította az ellentmondásos szerepét. Senki ne várjon lövöldözést, vagy más, az akciófilmekre jellemző motívumokat, mégis elgondolkodtató, maradandó filmélménnyel jöhet ki a néző a moziból. A sok egy kaptafára készült, gagyi produkció után valódi felüdülés volt a megnézése.


 
hsanya182   2018. 03. 14.

Nem valami izgalmas, de aki szeretne egy száraz jogászkodós filmhez az nyugodtan nézze meg, tanulságos, minőségi tv filmecske, egy fekete jogdoktor életéről, karrierjéről, igazságérzetéről szól...

 
XETH   2018. 04. 09.

Ilyen jó ember nincs is

Ez egy nagyon-nagyon szívbemarkoló történet. Örülök, hogy láthattam. Roman J. Israel egy olyan fantasztikus fiatalember, akit valamilyen csodával határos módon nem rontott meg a társadalom birkatudata. Nem manipulál, nem azt mondja, amit hallani akarsz, hanem amit igaznak érez. Hisz az emberekben, az emberek jóságában, és abban, hogy mindenkinek ugyanúgy jár a szabadság, a szabad akarat. Ő is hozhat rossz döntést. Az emberek számtalanszor hoznak rossz döntést, amikor szorul a hurok és kicsúszik a lábuk alól a talaj. A különbség a többség és Israel között az, miként reagálnak a következményekre. Bevallom, egy darabig úgy néztem a filmet, hogy Roman egészen biztosan autista. Nem rossz értelemb... több»

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

Jobb mint amire számítottam és Denzel Washinton ismét remekül játszott, a szerep amit kapott pedig kifejezetten szimpatikus volt. Ilyen ügyvéd mint ő talán már nem is létezik.A film végét azért nagyon sajnáltam, nincs igazság a világon.A történet érdekes volt, a karakter kedves és szimpatikus,a helyzet tipikus és reális, tehát nagyon jó film. Colin Farrel pedig a grátisz. :)

Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Colin Farrell
Carmen Ejogo
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Colin Farrell
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Carmen Ejogo
Colin Farrell
Denzel Washington
Denzel Washington
Carmen Ejogo
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
 
Külső szemlélőként nézve akár van olyan érdekes Roman küzdelme az igazságszolgáltatással, mint Lou Bloom ámokfutása (és Washington is van majdnem olyan remek, mint Gyllenhaal), de éppen az hibádzik itt, hogy nem csak kívülállóként kéne szemlélnünk ezt a történetet. 7/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.