Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
67

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta (2018)

Jim Button and Luke the Engine Driver
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
33
Képek
4
Videók
 
Yosihiro   2019. 03. 29.
Mese :)

Huuu, rajzfilmen még nem láttam, de pótolni fogom. Azt hiszem, ez egy grandiózus mese lett. Igazából csak néztem, néztem, valahogy egyre jobban belebonyolódik az ember. Szerintem remekül kitalálták a történetet. Egy Emma mozdonyt így beleolvasztani a történetbe, minden elismerésem. A főhősök mellet igen fontos szerepet kap a történetben és azt hiszem, a mese alapját is megerősiti. Gombos Jim elnevezése kicsit gyermeteg, de a mesében "jól" kijött. Nekem Lukács karaktere és játéka tetszett a legjobban, olyan Piedone-ra emlékeztetett :) A mese története jól felépített és követhetö. A képi vágások és effektek jónak mondhatók, csak hiányzik belőle az a plusz, ami igazán jónak mondható. A hangi effektek jók. Összességében egy remek gyártás, ami túlmutat egy sablonos filmen. A szereplők ugyan nem alkotnak kiemelkedőt, de a film összerakott látványi és történeti elemei mindezt feledtetik velünk és egy olyan világba terelik az ember vagy gyermek gondolatait, ami igazán csodálatos mesevilágot tár elénk. Ami a legfontosabb és legpozitívabb, hogy a mese vége jó és akár egy folytatáést is szívesen néznénk még! Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fog benne csalódni! Üdv Yosi

 
Hajrakte   2019. 01. 14.

Rajzfilmben nagyon szerettem, így élőszereplősben viszont kicsit feleslegesnek érzem az elkészítését, nem szenvedtem alatta de gyanítom nem fogom újra nézni, fiatalabbak tehetnek vele egy próbát


 
Marius   2019. 02. 09.
Marius

Rajzfilmben én nem láttam, de ez a film kifejezetten tetszett. Kicsit más volt, mintha a Disney dolgozta volna fel, ami ez esetben hozta a változatosságot. Lekötött élvezhető volt. Aranyos és érzelmes, eléggé látványos is, ahogyan a műfaj megkívánja.

 
gennaddifix   2018. 06. 21.

Hát, gyerekek engem teljesen magával ragadott ez a film, annyira el van találva, szerintem. Alapból szuperül néz ki, a sztori egy kissé gyengécske, de talán ez nem is annyira fontos, mivel alapból beszippantja az embert.

 
Gyermeki énünk ott rejtőzik bennünk. Negyven felett még biztosan. (Ezt személyes tapasztalatok birtokában állíthatom.) De szerintem száz év felett is. Ennek a gyermeki énnek a megszólítására talán nincs is alkalmasabb ember Michael Ende-nél. A Végtelen történet és a Momo kiváló példa arra, hogy miként lehet egy gyerekek számára is lenyűgöző mesevilágot teremteni úgy, hogy közben a felnőttek számára is releváns, az „Élet Nagy Kérdéseire” választ adó, vagy a válaszhoz közelebb vivő dolgok hangozzanak el. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.