Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Kardhal (2001)

Swordfish
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
31
Képek
1
Videók

Galéria (31)

Hugh Jackman
Halle Berry
John Travolta
Hugh Jackman
John Travolta
Halle Berry
Don Cheadle

Videók (1)

 
Dinácska   2022. 03. 10.

legújabb vélemény

2

Jó kis pörgős akciómozi egy gyönyörű Halle Berry-vel és két jó színésszel. A színészek mellett a trükkökre sem lehet panaszunk, a repülő buszos jelenet nagyon ott volt és a robbantás is kellően látványos. Minden megvan benne ami a felhőtlen szórakozáshoz elengedhetetlen.

 
Eastern79   2021. 02. 13.

1
Csúnya, gonosz Travolta

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Anno megvettem életem első számítógépét, és az unokatesóm amikor nálunk volt nyári szüneten, addig matatott rajta, hogy kicserélte a vinyót. Volt meglepi, mert egy halom film és zene került így a gépemre, köztük a Kardhal. Először is Paul Oakenfold neve mint zeneszerző alapból csábított, aztán a film nyitójelenete után kissé tátva maradt a szám. Először is Travolta már-már Tarantinós (pedig nem) monológja, majd jött a szuper látványos nagy bumm. Technikai bravúr, nem vitás, és itt még mindig nem érnek véget a mozi érdemei. Halle Berry a végzet asszonyaként üde és kemény karakter, Hugh Jackman is jól hozza a figurát, Travolta pedig már megint jó, mint általában, ha ravasz bűnözőket kell eljátszania. Feszes tempójú, látványos, kegyetlen akció-krimi, a világot ugyan nem váltja meg, de még mai szemmel is ütős darab.

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 31.

0

Berry villant. Bár maga a film nem(csak)ettől jó, de ez kifejezetten feldobta a nézettségi mutatókat. Egy pörgős akciómozi, amiben Travolta és Jackman is jól tolta. Berry igazán nagy és komoly szerepet nem kapott, de a fehérneműs részre gondolom hónapokig edzett. Jó mozi, ajánlott!

 
Yosihiro   2015. 12. 26.

0

Ha nem Travolta játszotta volna a rossz fiút akkor ez nem annyira jó :) maga a látvány a történet az remek lett kicsit a 90-es éveket idézi nekem de ez az egyik kedvencem. Picit több romantikus érzelmet vártam volna a fuilmtől, de az akció kárpótolt! Akár egy folytatást is el tudtam volna képzelni :) üdv Yosihiro

 
Filmelemző   2018. 05. 05.

1

Ez a film sokáig úgy vált híressé, hogy "ez az a mozi, amiben a szexi Halle Berry megmutatja tökéletes melleit". De ennél azért többet ér ez a film. Nagyon jól kitalált a sztori és Hugh Jackman illetve Travolta is kitesznek magukért. Bár utóbbi friz... több»

 
Norbert93   2019. 07. 13.

0

Izgalmas, potenciállal rendelkező akciófilm, aminek egyik leghíresebb momentuma az a jelenet, amiben Halle Berry megmutatja a kebleit. Szerencsére a filmet nem csak ezzel az egy jelenettel lehet jellemezni vagy kiemelni, mert e nélkül sem lesz kevese... több»

 
harnas1207   2018. 11. 21.

0

A 90-es években sok maradandó akciófilm készült, még ha mára kicsit gagyinak tűnnek is. Ez is egy ilyen mozi.

A film összbevétele 147 080 413 dollár volt (imdb.com).

 

87 millió dolláros költségvetéssel és 147 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet a film.

(LionelMessi10)
 

A színészek a forgatáson fekete monitort bámultak, melyekre minden információ számítógépes trükkel került fel.

(SódóGA)
 

A film kezdőjelenetét, amely 2001-ben a Warner Brothers történetének legösszetettebb vizuális effektjeit tartalmazta, 135 kamerával vették fel.

(SódóGA)
 

John Travolta hatszor utasította el a szerepet. Csak akkor változtatott a döntésén, amikor megtudta, hogy a filmet Dominic Sena fogja rendezni.

(SódóGA)
 

Az autó, amelyet a filmben Shear vezet, egy angol gyártmányú TRV márkájú kocsi, amelyet az Egyesült Államokban nem forgalmaznak, mert nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak.

(SódóGA)