81% 927 szavazat
Képlet

Képlet

Knowing
Filmadatlap
67
Vélemények (67)
28
Szereplők (28)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
8
Érdekességek (8)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás
JRD  

FILMINFÓ

Ötven évvel ezelőtt egy iskola avatóünnepségén a gyerekek lerajzolják a jövőt. Egy rajz azonban tartalmaz egy számsort, ami most John Koestler (Nicolas Cage) asztrofizikus kezébe kerül. A férfi döbbenten fedezi fel, hogy a fél évszázad leírt kombináció tartalmazza a múlt és a jövő katasztrófáit.… Több


Rendező: Alex Proyas
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Ausztrália
Premier (HU): 2009.06.11.
 
2024.01.05 Harper

legújabb vélemény

Lehangoló és erőltetett

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy ideig úgy tűnik, hogy van értelme az egésznek, és a rengeteg jel, amit a főhős, John Koestler (Nicolas Cage) felfedez vezet valahová, és végül értelmet nyer a sok furcsaság. De aztán mégis az derül ki, hogy a film valójában egy erőltetett történet (némi hatásvadászattal) arra kihegyezve, hogy az emberiséget végül úgyis elpusztítják az idegenek, ami ellen az égvilágon senki nem tehet semmit. Depressziós film, ami a leginkább lehangoló sztori, amit valaha láttam. Igazából értelme sincs sok, max. annyi, hogy valamiféle ellenséges földönkívüli civilizáció halálra ítéli az emberiséget, és 121 percben azt nézheted végig, hogy az egyetlen pozitív karakter hogyan próbálja ezt megúszni (sikertelenül) a gyermekével együtt. Pozitívum a kanyarban sincs. Valószínűleg a forgatókönyvet kieszelő fickó épp lelki megzuhanásban írta meg az egészet, Alex Proyas rendező meg valamiféle mentális gödörben fogta össze a csapatot és a forgatást. Az biztos, hogy az egyes jelenetek után nem épp mosolyogva mentek haza a szereplők. Mert ez a film maga a depresszió. Nézze meg az, aki erre vágyik. Én megbántam.

1
 

Szerény véleményem szerint Nicholas Cage egyik legjobb mozija.Izgalmas,fordulatos megdöbbentő,és teljesen hihető történet.Persze,akinek kicsit nagyobb a képzelő ereje.Nagy csattanó a vége,és ez az ember hibás,pazarló,mindent elpusztító életmódjára utal.Szuper film.

1
 
2022.06.15 JRD

Nyomot hagy...

...és nemcsak a színészi játék miatt hanem a történet átérezhetősége okán is. Sokszor láttam már a filmet (Cage egyik legjobb filmje szerintem) mégis újra és újra ugyanazt a tehetetlen fájdalmat érzem a végére. Érdekes film, érdekes történet, látványos és mélyen elgondolkodtató... Nézd meg! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

1
 
2017.07.23 Deku

Nekem nagyon tetszett. Sokan nem kedvelik Nicholas Cage-et pedig jó színész és ebben a filmben is helyt állt. A története is igazán megkapó ennek a filmnek.

1
 
2017.06.20 indingo

Nagyon tetszett a film, ahogy indult. Utána szerintem húzták, mint a rétes tésztát és már várta a néző a katarzist, ami nálam nem igazán jött el.

0

A film összbevétele 183 593 586 dollár volt (imdb.com).

#1
 

John Koestler a filmben soha nem alszik a saját ágyában.Szerző: dailyfilmsan

#2
 

Ebben a filmben kapta Liam Hemsworth az első filmszerepét.Szerző: dailyfilmsan

#3
 

A film kezdő és befejező zenéje egy Beethoven-darab a 7. szimfóniából, amelyet a zeneszerző 1812-ben fejezett be, és amelyet barátjának, Moritz von Fries grófnak ajánlott. Szerző: SódóGA

#4
 

A filmbéli iskolát William Davesről nevezték el, aki a lovas hadtestben szolgált a függetlenségi háborúban. Ő figyelmeztette bajtársait, hogy jönnek a britek, éppúgy, ahogy a filmben róla elnevezett gyerek próbálta figyelmeztetni az embereket. Szerző: SódóGA

#5