62% 98 szavazat
Baljós hullámok

Baljós hullámok

Le chant du loup
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
27
Szereplők (27)
18
Képek (18)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A nem túl távoli jövőben egy tengeralattjáró legénysége korábban soha nem tapasztalt nehézséggel találja magát szemben.

(csd)

Rendező: Abel Lanzac
Író: Abel Lanzac
Forgatókönyvíró: Abel Lanzac
Ország: Franciaország
Premier: 2019.01.17.

Hol nézheted

 
2024.01.28 puszpang

legújabb vélemény

Lekötött

Izgalmas dráma volt. A rendezés teljesen elfogadható. Megadta a filmélményt, át tudtam adni magam neki. Ez nekem fontos. 5 csillag.

0
 
2023.08.15 Ahoj poplacsek

8/10 – akciófilm francia módra

Teljesen jó kis filmélmény volt, nekünk végig fenntartotta a figyelmünket, még az olyan családtagom se aludt bele, vagy piszkálta a telefonját, aki amúgy az ilyesmire hajlamos. Ez egy elég egyszerű történet volt, egy katonai akciósztori, nem volt szétvariálva, így tökre követhető volt végig, és fenn tudták tartani a figyelmet egész idő alatt. Én személy szerint sok mindenért vagyok hálás a rendezőnek (Antonin Baudry), akinek ez még csak az első rendezése, és ezek után kíváncsian várom, mit hoz ki a következő munkájában, ami Charles de Gaulle-ról fog szólni. Szóval örülök, hogy ez az ígéretes figura nem úgy akarta a nézők figyelmét lekötni, hogy folyamatosan nyakatekert rejtélyek és találgatások elé állítja, nem voltak meg az akciófilmekben unásig ismert klisék, letisztult alkotás volt, semmi hatásvadászat, CGI agymenés, nyálas közjáték meg egyebek. A szerepek és a szereplők indítékai hihetőek maradtak, és ügyetlen megoldások miatt is csak egészen ritkán kellett elnézően félrenézni. Nincs nagy-nagy heppiend, világmegváltás, normális keretek között marad minden, mégse alakul ki hiányérzet valami extra nagy durranás iránt. Korrekt munka, na. Úgyhogy hajrá, nyugodtan tessék megnézni.

2
 
2023.12.04 Dorkateo

A farkas dala

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film eredeti címe a farkas dalára utal, ezt a hangot akkor hallják a tengeralattjárókon, amikor közel a halál. Bonyolult protokoll szabályozza az atomtöltetek kilövésének szabályait. Mind tudjuk, mivel jár, ha egyszer valaki elkezdi az atomháborút, a válaszcsapásra válaszcsapás a válasz... s meghalunk, vagy Csernobilok földjévé válnak az otthonok. A baljós hullámokban megismerhettünk egy fájdalmas küzdelmet, amit egymással vív két tengeralattjáró, hogy az ellentétes parancsokat teljesítsék. Saját társaik ellen kell támadniuk. Milyen kérlelhetetlen gépezet a katonai hierarchia, amelyben saját társuknak, barátjuknak sem hihetnek, mert mindenki ellenségnek tekintendő, aki akadályozza a kilövést. Akciófilmnek lehet, hogy nem jelentős, de drámának és hátborzongató realitásnak nagyon is az. Csak ennyin múlik, hogy nem indul el az utolsó háború??? Aki leértékeli ezt a filmet, az nem hiszem, hogy megértette.

1
 
2023.08.16 harnas1207

Amennyi egy francia filmtől várható volt…

0
 
2023.08.06 stomachh

Nem a kategóriája legjobbja, de izgalmas volt, amennyire a franciáktól kitelik. Vasárnap délutáni tengeralattjárós mozi.

0

A film összbevétele 12 499 216 dollár volt (imdb.com).

#1