A manőver

A manőver

Slingshot

Egy űrhajós próbálja megőrizni a valóságot egy valószínűleg végzetes veszélybe került küldetésen a Szaturnusz Titán nevű holdján.

(szarka84)

Forgatókönyvíró: R. Scott Adams, Nathan Parker
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Magyarország
Premier: 2024.08.30. | Telekom TVGO (2025.04.17.)

Emily Beecham
Tomer Kapon
Tomer Kapon

2025.04.13 Griff

Az a biztos, hogy semmi sem biztos

Nagyon jól elegyíti a stílusokat, de nagyot csalódik, aki látványos sci-fi elemeket vár. Nagyrészt végig fenntartja a figyelmet, az elején a meglepetés, később a feszültség erejével és a tökéletes alakításokkal. Még a vége sem biztos. Ajánlott "kikapcs" módban végignézni, majd X idő múlva, már figyelve újra. Nem katyvasz ez kérem, hanem egy profin összerakott alkotás, mint a rendező korábbi filmjei is (1408, A rítus). Szívesen adtam volna rá maximumot, de sajnos az időnkénti, többször is felesleges, illetve a kelleténél hosszabb partneri szál megakasztotta, indokolatlanul lelassította a sztorit. Lehet, egyeseknek így lett befogadhatóbb, átgondolhatóbb, én negatívumként éltem meg. Így csak 4 csillag.

2024.09.22 Tanovszky

Újabb magyar érdem!

Ez egy kiváló pszichológiai sci-fi thriller, rég láttam ilyet. Végig fenntartja a feszültséget. A vége felé egyre jobban felpörögnek az események. Vagy mégsem? A főhős szempontjából mindenképpen. Néhány fordulat a régi Végtelen határok című sorozat néhány epizódjára emlékeztet. Ez nem egy bugyuta látvány sci-fi, hanem egy okosan kidolgozott, aprólékosan építkező karaktervezérelt hard sci-fi. Aki szereti az ilyen pszichológiai thrillereket, ahol a szereplők kezdenek begolyózni, és nem tudni, hogy mi a valóság és mi a képzelet, annak ajánlott. Külön gratulálok a magyar stábnak, akik az egészet összehozták!

2025.04.06 SaSa

Ne add fel!!!

Hát ez borzasztóan jó lett. Úgy néztem, ahogyan réges-régen a Játssz/ma című filmet. "Jó, mindent tudok, haladjunk már..." Aztán a végén akkorát ütött, hogy azonnal visszacsévélés (még VHS-en), és megtekintés újra. Figyelmesen. Itt a film elején teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy egyedül van a szereplő az űrhajón... És a sztori csak nyúlt... Aztán a végén az vált nyilvánvalóvá, hogy semmi sem egyértelmű. Nagyon jól rakták össze. Azt újra meg fogom nézni. Mindenkinek azt javaslom, hogy ne adja fel, ha a felénél kicsit lassúnak érzi a filmet. Érdemes figyelemmel végignézni. Nagyon szuper alkotás lett. És kimondhatatlanul nagy örömet tud okozni, amikor a sztori és az alakítások adnak el egy filmet, nem pedig az idióta látványelemek, a túlzások. Ez a film nagyon jó lett.

2025.04.12 Tomipapi

Nem a szereplőkön múlott, hogy a film nem tetszett. Inkább a forgatókönyv volt az, amely messze elrugaszkodott a valóságtól.

Fishbourne személyes make up artistja Ágoston Zsombor volt, aki olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint Jenna Ortega (a legutóbb szintén Magyarországon forgatott Death of a Unicornban). Zsombor az egyik legjobb és legkeresettebb magyar sminkes, aki számos komoly, itthon forgatott külföldi filmben és sorozatban irányította a sminkes csapatot.Szerző: Mz/X

Lawrence Fishbourne a forgatás alatt konkrétan kikészítette a stábot a viselkedésével, a színésznek olyan sztárallűrjei voltak, melyek önmagukban is filmbeillőek. Szerző: Mz/X