Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
61

Tini nindzsa teknőcök (2014)

Teenage Mutant Ninja Turtles
Filmadatlap
 
31
Szereplők
36
Vélemények
70
Képek
8
Videók

Érdekességek: Tini nindzsa teknőcök (2014)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 485 004 754 dollár volt (imdb.com).

 

Noel Fisher (Michelangelo) 1984-ben született, ugyanabban az évben, amikor először adták ki a teknősökről szóló képregényt.

(Thibo84)
 

Zúzó sisakjának a kialakítása egyértelműen hasonlít Grimlockra a Transformers: A kihalás korában (2014). Mind két filmet Michael Bay rendezte.

(Thibo84)
 

2015-től a film költségvetése a legmagasabb a franchise-ban. Meghaladta az összes többi film költségvetését.

(Thibo84)
 

April szerelme Casey Jones lett volna a filmben, de eltávolították a történetből, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a teknősök eredetére. Helyébe Vernon Fenwick, April munkatársa lépett, aki sokkal ésszerűbb döntés volt.

(Thibo84)
 

Ez az első TMNT film, amelyben Baxter Stockmant felbukkan, azonban csak néhány másodpercig. A folytatásban kiemelkedőbb szerepet kap.

(Thibo84)
 

Taran Killam a TMNT hatalmas rajongója, és sikeresen lobbizott azért, hogy szerepet kapjon a filmben.

(Thibo84)
 

Pete Ploszek (Leonardo) és Jeremy Howard (Donatello) gyermekkoruk óta hatalmas TMNT rajongók.

(Thibo84)
 

Megan Fox a film forgatása kezdetén jött rá, hogy két hete terhes, ezért némi jelmezváltozást kellett eszközölni a növekvő hasa elrejtéséhez.

(Thibo84)
 

A VFX vezetője, Pablo Helman szerint a teknősök fizikai megjelenése a sportolókéra hasonlít: Leonardo mint egy birkózó, Donatello mint egy kosárlabda játékos, Raph mint egy rögbi játékos, Mikey egy kicsi futballista.

(Thibo84)
 

Szecska japán kultúra iránti érdeklődése eredetileg a laboratóriumban, a televízió megfigyelésével indult volna el. Ezt a koncepciót aztán eltávolították, mert túlságosan túlzásnak tartották.

(Thibo84)
 

Eredetileg az idegen Krang megjelent volna ebben a filmben, de eltávolították azzal a szándékkal, hogy a folytatásban szerepeltessék.

(Thibo84)
 

April főnöke – Bernadette Thompson – Burne Thompson nőies változata az 1987-es Tini nindzsa teknőcökből.

(Thibo84)
 

Leforgattak egy jelenetet, ahol April felvitte Raphaelt anélkül, hogy Vernont figyelmeztetné. Ám végül a játékidő érdekében kivágásra került.

(Thibo84)
 

Danny Woodburn csalódott volt, amiért Szecska mestert csak mozgatja, és nem adhatta a hangját.

(Thibo84)
 

A filmnek az Egyesült Államokban való megjelenése után két héten belül zöld utat adtak a folytatásra.

(Thibo84)
 

Jonathan Liebesman szerint Michael Bay első vágása túl sötét és fárasztó lett, ezért újravágták, hogy több komédia legyen a filmben.

(Thibo84)
 

April O'Neil szerepére meghallgatták Jane Levy-t, Anna Kendricket és Elizabeth Olsent is.

(Thibo84)
 

A teknősöket elsősorban a Tini nindzsa teknőcök (2003) sorozat jellemzői befolyásolják: Leonardo a szamuráj, Raphael brutális harcos, Michaelangelo hűvös punk, Donatello egy bűvész.

(Thibo84)
 

Eric Sacks említette a mutagén tesztelését nyulakon. Ez egy tisztelgés a szamuráj nyuszinak, Usagi Yojimbonak, aki szintén egy képregény karakter. Yojimbo és a teknősök többször is összeálltak.

(Thibo84)
 

Michelangelo eredetileg aranyláncot viselt a nyakában, de emiatt sok kritikát kapott a fekete emberek sztereotípiája miatt, így digitálisan helyettesítették egy kagyló nyaklánccal, hogy jobban képviselje Michelangelo szörfös és gördeszkás személyiségét. Mikey azonban a folytatásban aranyláncot kapott.

(Thibo84)
 

Whoopi Goldberg egész életen át tartó célja volt, hogy szerepelhessen valamelyik TMNT filmben, mivel a lánya nagy rajongója volt a rajzfilm sorozatnak, így amikor az első filmet (1990) bejelentették, jelentkezett szereplőnek, de nem kapott esélyt. Ugyanez történt a többi film esetében is. Amikor hallott az új projektről, újra próbálkozott, és meglepetésére szerepet kapott.

(Thibo84)
 

Szinte minden TMNT-ben Leonardo két ninjatot (egy közepes méretű, egyenes pengével rendelkező kardot) hordoz, amelyet gyakran hibásan katanának (hosszabb kard, ívelt penge) neveznek. Ebben a filmben Leo először a tényleges katanákat használja.

(Thibo84)
 

A filmet eredetileg csak "Ninja Turtles"-nek nevezték el, de, amikor negatív visszajelzés érkezett a rajongóktól, hozzátették a "Teenage Mutant"-ot.

(Thibo84)
 

A VFX (Vizuális effekt) csapat beépítette a különböző szereplők arcvonásait a mutánsok arcvonásaiba: Leonardo arcát Tom Hanks-ről és Russell Crowe-ról, Raphael arcát Russell Crowe-ról és Clint Eastwoodról, Donatello arcát Leonard Nimoy-ról, Michelangelo arcát Bill Murray-ról, Szecska mester arcát egy japán színész, Toshirô Mifuneról mintázták, aki pályafutása során különböző szamurájokat játszott.

(Thibo84)
 

A rajzfilm sorozatban Szecska Mester nem egy mutálódott patkány volt, hanem egy emberi eredettörténettel rendelkező japán harcos.

(Norbert93)
 

A filmet az eredeti képregény harmincadik évfordulójára készítették.

(ps)
 

A film sokban követi az 1987 és 1996 között készült rajzfilmsorozatot. April megjelenése és a teknőcök kisbusza is a rajzfilm alapján készült.

(ps)
 

Ez az első Tini Nindzsa Teknőc-film, amelyik PG-13 (13 éven aluliak számára nem ajánlott) korhatár-besorolást kapott az USA-ban.

(ps)
 

Ez minden idők legnagyobb bevételű Tini Nindzsa Teknőc feldolgozása.

(ps)
 

Megan Fox egy baleset következtében eltörte a kisujját a forgatáson.

(ps)
 

A film 65 millió dolláros bevételével minden idők negyedik legjobban debütáló augusztusban bemutatott filmje lett.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.