Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

The 80th Annual Academy Awards (2008)

The 80th Annual Academy Awards
Filmadatlap
 
54
Szereplők
Vélemények
Képek
Videók
 

Ez volt az első alkalom, hogy a Legjobb eredeti forgatókönyv kategória jelöltjei között három nő is szerepelt, Diablo Cody: Juno (2007), Tamara Jenkins: Apu vad napjai (2007) és Nancy Oliver: Plasztik szerelem (2007)

(rbernadett)
 

Az Oscar-díj átadásokon minden alkalommal megemlékeznek egy montázs keretében az egy évvel korábbi gála óta elhunyt filmes szakemberekről. Az idei átadáson az utolsó, akiről megemlékeztek Heath Ledger volt, aki azon a napon hunyt el, amikor a jelölteket bejelentették. A színészt egy évvel később posztumusz Oscar-díjjal tüntették ki a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában A sötét lovag (2008) című filmben nyújtott alakításáért.

(rbernadett)
 

Az életében először jelölt Hal Holbrook, aki akkor 83 éves volt, vált a legidősebb jelöltté az Oscar történelmében. A korábbi rekordot Ralph Richardson tartotta minimális különbséggel.

(rbernadett)
 

1965 óta ez volt az első alkalom, hogy a díjazott színészek egyike sem amerikai származású. (Tilda Swinton és Daniel Day-Lewis britek, Javier Bardem spanyol és Marion Cotillard francia).

(rbernadett)