Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

Larry Flynt, a provokátor (1996)

The People vs. Larry Flynt
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
9
Képek
2
Videók
 
TribeBubu   2017. 01. 09.

legújabb vélemény

Szólásszabadság. Ha egy történet erről szól, nem ígérkezik izgalmasnak és szórakoztatónak, viszont Larry Flynt életrajza nem mindennapi, még a gazdagok között sem. Az pedig, ahogyan ez a film bemutatta, egyszerre humoros, fordulatos, szívszorító, meg... több»

 
Curacao86   2015. 02. 01.

Minden kétséget kizáróan Woody Harrelson élete egyik legjobb alakításával örvendeztet meg bennünket ebben a viccesnek induló, de komoly drámába forduló remek filmben.


 
Vitya   2015. 05. 03.

Az az igazság, hogy Woody Harrelsont mint főszereplőt ebben a filmben láttam csak, de meggyőzött. Hitelesen alakít, igazi karakter. Jól sikerült M.Forman film, érdekes cselekménnyel.

 
totykos   2016. 06. 12.

Kezdek rájönni, hogy Woody Harrelson egy igazán nagyszerű színész, aki csodálatosan viszi színre ezt a nagyon furcsa figurát. Normálisan nem gondolnám, hogy nagyon szimpatikus lenne nekem Larry Flynt, de Harrelson játéka egészen új megvilágításba helyezte őt.

 
ZiggityZag   2015. 02. 13.

Baromi nagy film volt, ez a Larry Flynt tényleg nagy arc lehetett. Nem mintha annyira nagyra tartanám a pornóipart, de mint személyiség szerintem egy egyedi, provokatív jelenség lehetett a jó értelemben.

Woody Harrelson
Woody Harrelson
Edward Norton
Woody Harrelson
Courtney Love
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Larry Flynt
Brett Harrelson

A film összbevétele 20 191 312 dollár volt (imdb.com).

 

Mikor megkérdezték Larry Flynt-et, hogy melyik színész játssza őt a filmben, Michael Douglas-t javasolta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Doug, Larry Flynt egyik testőre a filmben a valóságban is Flynt testőre volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Edward Norton kétségbeesetten szeretett volna Milos Forman-el dolgozni, ezért vállalta el a szerepet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Larry Flynt-et és testvérét, Jimmy-t Woody és Brett Harrelson alakítják, akik a valóságban is testvérek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Courtney Love-ot több alkalommal letartóztatták a forgatás ideje alatt, mert hordta a filmbéli botrányos kosztümjeit.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Milos Forman elárulta, hogy Courtney Love drogos befolyásoltság alatt állt az első találkozójukkor. Forman rögtön tudta, hogy tökéletes lesz Althea szerepére, de csak azzal a feltétellel, hogy Love tiszta marad a forgatáson és folyamatosan hajlandó magát drog tesztnek alávetni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Courtney Love a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Courtney Love a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film megnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az Arany Medve díjat Golden Globe-díj-at a legjobb rendező kategóriában Milos Forman, és szintén a Golden Globe-díj-at a legjobb forgatókönyv kategóriában : Scott Alexander .

(citizenfour99)
 

A filmben megjelenik maga Larry Flynt mint bíró.

(kázsé)
 
A film zseniális, jó forgatókönyv, kiugróan jó rendezés, kiváló színészek. Még a minimális szerepkörhöz jutó, szárnyait bontogató Edward Norton is kiválóan hozza a mellékszerepét. És amit egy jó drámától várunk, az elgondolkodtatás is sikerül gazdagon és tragikus eseményektől sem mentes több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.