Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
75

A két pápa (2019)

The Two Popes
Filmadatlap
 
20
Szereplők
9
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
elekm90   2020. 03. 04.

legújabb vélemény

Jobbra számítottam, számomra a második felére unalomba fullad a sok flashback-kel. Ígéretesen indul (pl. a pápaválasztás jelenete vagy az első beszélgetés a nyári rezidencián), de ez a lendület elfogy, szerintem egy húsz perccel rövidebbre lehetett volna vágni, az jót tett volna neki. Ami még számomra egy kissé zavaró volt az az egyoldalúsága, Ferenc pápa életét és filozófiáját sokkal inkább előtérbe helyezte a film, ezáltal vele sokkal könnyebb volt azonosulni a nézőnek. 6/10

 
bbozsi   2020. 02. 16.

Félénk megoldás leegyszerűsített üzenetet közvetíteni. Gyáva, ha ez már amúgy is benne van a köztudatban. És megalkuvó, ha történetesen tévesen. És a művészet erejével való felelőtlen visszaélés dokumentumfilmeket imitáló színekkel, kameramozgással, beállításokkal sulykolni az amúgy igaztalan képet egy jófej újítóról és egy önhitt maradiról. Ha legalább nem létező emberek nevét használták volna az egyszerű tanmeséjükhöz... Paolo Sorrentino pápás mozgóképei sokkal érdekesebbek, őszintébbek.


 
De Matt   2020. 01. 04.

Szép, szép, de...!

Szép, szép, de...! Kitűnő színészekkel oldották meg a főszerepek eljátszását. A történet sem rossz, és számos okos párbeszéd is emeli a film színvonalát. Ha a valóságot nem ismernénk valamivel jobban, azt mondhatnánk, hogy egy kitűnő film. Tényleg, ha csak a film hangulatára szorítkozunk, akkor az is. (Ráadásul nekem Hopkins az egyik örök kedvencem!). De! Egyáltalán nem tudom elhinni, hogy a pápaváltás ilyen egyszerűen történt, hisz a két pápa ég és föld! Benedek és Ferenc véleménye már a Bibliát tekintve is hatalmas ellentmondásokat mutat. A konzervatív és a reformer ennyire egymásra talált volna? A film ezért nem négy, hanem csak háromcsillagos. Sok a ferdítés, és persze a nézők többségének nem tűnik fel...

 
freeman   2019. 12. 20.

trágya

1
 
Szalay Márk   2019. 12. 22.

Nem egy akció vagy kaland film, az adrenalin örültek nem fogják szeretni ebben biztos vagyok. Érdekes és jó film véleményem szerint. Egyoldalúnak lehet mondani a történt vezetést mert lényegében csak Ferenc pápa szemszögéből mutatják be, de ez nem akkora baj a filmben is szerethetőbbnem van beállítva Ferenc. Egy kis kellemes film én csak ajánlani tudom.

Anthony Hopkins
Jonathan Pryce
Juan Minujín
Jonathan Pryce
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Fernando Meirelles
Jonathan Pryce
Anthony Hopkins
Jonathan Pryce
Anthony Hopkins
Jonathan Pryce
 
Két, sokat látott, tapasztalt színész osztozik a vásznon, élvezet őket látni együtt, még akkor is, amikor a megfáradt Anthony Hopkins csendben visszavált pápából színészbe. több»
 
A két pápa egy jó film, egy fontos film és legfőbbképpen egy szerethető film, amely reményeim szerint elhozza Anthony Hopkinsnak több, mint 20 év után, legújabb Oscar-jelölését, ugyanis ha valaki idén Netflixéktől megérdemli azt, az ő. több»
 
A két pápa több»

A film összbevétele 75 291 dollár volt (imdb.com).

 

XVI. Benedek (Anthony Hopkins) közel 600 év után az első olyan pápa, aki visszaadva a tisztségét nyugdíjba vonult.

(hp)
 

Jonathan Pryce a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon adott interjújában elmondta, hogy aznap, amikor Ferenc pápát megválasztották, az internet tele volt a pápáról készült fotókkal, sokaknak pedig ekkor tűnt fel, mennyire hasonlít rá a színész. Pryce-tól viccesen még a saját fia is azt kérdezte SMS-ben: "Apu, te vagy az új pápa?"

(hp)
 

A két pápa Anthony McCarten azonos című színművén alapszik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.