Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
68
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
75
Képek
13
Videók

Vélemények: Yesterday (2019)

 
greta_v22   2020. 08. 04.

legújabb vélemény

Nem kell tőle sokat várni, de könnyed szórakozásnak szerintem kitűnő választás lehet. Én elsősorban a Beatles dalok és Ed Sheeran miatt néztem meg. Nem okozott csalódást.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 08.

a nap véleménye

Jack az égben gyémántokkal

A Beatles feledhetetlen és örök. Már, ha egy olyan univerzumban élünk, amelyben létezik. A Yesterday az elmúlt időszakban bemutatott zenés, életrajzi jellegű filmekkel ellentétben (gondolok itt a Bohém rapszódiára vagy éppen a Rocketmanre) úgy idézi fel minden idők egyik legsikeresebb zenekarának ismert (és kevésbé ismert) szerzeményeit, hogy a zenekar tagjait (egyetlen, viszont annál ütősebb jelenettől eltekintve) nem idézi meg. Sőt, húzott egy nagyot, hiszen megalkot egy olyan dimenziót, ahol még csak nem is létezik a gombahajúak bandája. A Beatles történetét bemutató biopickeket már azért szép számmal kaptunk. A legtöbb ugyan Lennonra koncentrál, de kapott életrajzi filmet már McCartney is, igaz, inkább a rákban elhunyt első feleségére, Lindara kihegyezve a sztorit. Így nagyon jó, hogy Danny Boyle ezúttal más formátumot választott. John és Paul is egyetlen gitárral kezdték. Akárcsak filmünk főszereplője, Jack Malik, aki saját dalaival próbálkozik betörni a zenei piacra. A szerzemények jók, egyszerűek, de fülbemászók, csak éppen hiányzik belőlük az a bizonyos plusz. Vagy csak rosszkor vannak rossz helyen. Jack már éppen kezdene megcsömörleni a kudarcoktól, feladná az egészet, amikor egy baleset következtében (ami nem mellesleg egy egész világot érintő áramkimaradás miatt következik be, hogy miért, arra különösebb magyarázatot nem kapunk) egy furcsa dimenzióban találja magát. ... több»


 
Shelby07   2020. 03. 26.

A klasszikus Beatles, valahogy őket is meg kellett filmesíteni, ha már manapság annyira beindult a hírességekről készült filmek. Bár ez nem olyan mint Elton John vagy Freddie Mercury filmje, de hasonlónak mondhatjuk. A zenék nagyon jók, ezt el sem tudták volna rontani, hiszen ezek adottak voltak. A történet ötletes, tetszett az egész felvetés és a megvalósítás. Egyszer nézhetős szerintem, mert annyira azért nem volt nagy szám, de azért egy délutáni mozizáshoz remek tud lenni főleg azoknak, akik szeretik is a híres Beatles zenéjét.

 
indingo   2019. 07. 13.

Hogy én ezt mennyire untam... Az előzetes és a sok pozitív kritika alapján valami különlegesebbre számítottam. A dalok jók, de ezt eddig is tudtam. A története elég gyermeteg.

 
Szilonka   2019. 07. 25.

Annyi felesleges jelenet volt volt benne. A fogkitörésnek semmi értelmes nem volt. A zenék sem adtak akkora élményt, mint vártam.

 
VvV   2019. 10. 27.

Nekem nagyon zavaros volt az egész. Mi miért is történt? Vagy az tök lényegtelen? A dalokat szerettem, de a film nem volt egy nagy eresztés.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 29.

Egész jó lett végül pedig az elején nagyon nehezen indult be a történet. Nagyon poén az alapkonfliktus, hogy csak ő emlékszik minden dalra és a bandáraXD Laza kis kikapcsolódás a romantikus komédiák kedvelőinek.

 
Greeta   2019. 07. 14.

Ed Sheeran egyre több filmben tűnik fel, aminek én nagyon örülök. Kicsit meseszerű a film, de kedvelhető és a dalok fantasztikusak. Hey dude! :)

 
Attila G.   2019. 07. 02.

Ott kellett volna

HOZZÁSZÓLÁSOM CSELEKMÉNYMEGJELENÍTÉST TARTALMAZHAT! Lehet, meglepő lesz, amit írok, de a Beatles valahogy nem az én világom. Nem azt mondom, hogy rossz együttes, megértem a népszerűségüket, és elismerem, hogy korszakalkotók voltak. Ismerem körülbelül fél tucat számukat, vagy talán többet is, ezek közül néhány itt cseng a fülemben. Csak számomra egyszerűen túl régiek, túl lassúk, túl "egyszerűek", túl elvontak, általában nem szeretem őket, a számaikat hallgatni. Ha bármilyen filmben felcsendül egy-egy számuk, és az illik oda, hozzáad valamit, akkor elképzelhető, hogy a filmzene keretében letöltöm, és olykor meghallgatom, de egyébként nem jellemző. Az az érdekes, hogy Ed Sheeren viszont számomra túl "új". Tudom, ki ő, be tudom azonosítani, de neki egyetlen számát se tudnám most megemlíteni, vagy egyáltalán. Akadnak kedvenc előadóim manapság is, de inkább a '90-es évek végére és a 2000-es évek elejére volt jellemző, hogy én zenei kazettákat, CD-ket vettem, talán ezt nevezném kedvenc zenei korszakomnak. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor minek néztem meg a filmet. Több oka is van. Igazából érdekes volt az alapötlet. A film előzetese miatt is relatíve sokat reméltem a tőle. Viszont a fő ok az, hogy adott egy színésznő, akit én kedvenc színésznőmnek tartok tulajdonképpen azóta, hogy pár éve megláttam egy filmben. Viszont az illető színésznő sajnos nem túl termékeny, kevés filmben... több»

 
fester   2019. 07. 04.

Nem állítom, hogy ez Danny Boyle legjobb filmje, azért ha megnézzük az életművet, ez még nem feltétlenül gyenge pont. A rendező ezúttal egy kicsit könnyebb, szórakoztató filmet célzott meg, a remek alapötlet pedig elviszi a hátán a dolgot. Kellemes, közepesen felejthető, de még így is simán 4 csillagos mozi, amit jó szívvel lehet ajánlani.

 
hogerr   2019. 07. 03.

Nem állítom, hogy a film alapötletétől ne vontam volna meg a szemöldököm. Kicsit bizarr, az tény, de hihetetlenül jól ki van egyensúlyozva. Remek humora van az egésznek és párbeszédek is szuperül meg vannak írva. Imádtam a színészeket, az alakításokat és az egész hangulatát ahogy van.

 
quentin   2019. 07. 02.

Szellős, humoros, amikor pedig kell, érzelmes film lett a Yesterday, ami nagyszerű kikapcsolódást kínál a nézőnek, és ne feledkezzünk meg a remek zenékről sem. Hamish Patelt nem utoljára látjuk hollywoodi filmben, nagyon természetes a srác, Lily James pedig egy angyal, ezt eddig is tudtuk. :) Mindent egybevéve nálam ez egy 4-es.

 
olgaasFug   2019. 07. 01.

Oké, egy kicsit kettős érzés maradt bennem a film kapcsán. Egyrészt imádom Danny Boyle filmjeit, ez a téma pedig szerintem remek húzás volt tőle, legalábbis jobban sikerült film lett, mint a legutóbbi Nemek harca, amely szintén fontos mondanivalójával valahogy nem annyira maradt meg bennem. Bár a Beatles dalok központi szerepet foglalnak el a filmben, számomra volt egy igencsak vaskos, morális mondanivalója a filmnek. Tartalmas alkotás, mindenképpen érdemes beülni rá és nem csak azoknak, akik szeretik a Beatles zenéjét!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.