#10

vígjáték

Filmio

András Ferenc ez a szatírája a késői kádári szocializmus képét vázolja. Augusztus 20-án, az új kenyér és a magyar alkotmány ünnepén egy Balatonnál élő vasutas család... több»

#9

74 Édes Anna  (1958)

(3)

dráma

Filmio

A dráma, mely a Horthy-korszak elején játszódik hősnője egy szobalány, aki vidékről utazik fel a fővárosba dolgozni. Sebezhetősége révén világosan látjuk az akkori... több»

#8

85 Te rongyos élet  (1984)

(3) (1)

dráma | szatíra | vígjáték

Filmio

Sziráky Lucy egy népszerű primadonna, aki mégis a kitelepítés sorsára jut. Egy világtól távol eső faluba kerül, ahol azonban tovább dúl az osztályok közötti harc: az... több»

#7

86 Meseautó  (1934)

(4) (2)

romantikus | vígjáték

Filmio

Egy banki alkalmazott és a bankigazgató közötti sorozatos félreértéseken alapuló vígjáték, mely végül szerelemben csúcsosodik ki.  A Meseautó a háborút megelőző időszak... több»

#6

dráma | történelmi

Filmio

Várkonyi Zoltán az Utolsó Nábob című filmjének folytatása. A magyar klasszikusokból adaptált filmek mestere ezúttal is biztos kézzel közelített az irodalmi alapanyaghoz, Jókai... több»

#5

78 A kőszívű ember fiai  (1976)

(9) (5)

dráma | történelmi

Filmio

Ez a romantikus történelmi kalandfilm az 1848–49-es szabadságharc eseményeit dolgozza fel a Baradlay család történetének elmesélésével. A magyar nemzet hősies küzdelmének... több»

#4

86 Szaffi  (1985)

(35) (1)

animáció | háborús | kaland | romantikus

Filmio

Dargay Attila harmadik filmje, a Szaffi Jókai Mór A cigánybáró című regényének adaptációja. Elmeséli két szerelmes furcsa találkozását Magyarország oszmán megszállásának... több»

#3

dráma | vígjáték

"Ajánlás: Mondja, kedves nézőnk, néhanapján elgondolkodik-e azon, milyen is a világ? Igen? Jaj, ne tegye! Élje az életét! Élje a mindennapokat! Legyen vidám és boldog! Nem az?... több»

#2

83 A legényanya  (1989)

(17) (5)

vígjáték

Rendkívüli esemény történt Rátóton. Rozi, nemrég született kisfiának a Józsi nevet adta, szakítva azzal a szokással, hogy a faluban minden férfit - a tanácselnök után -... több»

#1

88 Liliomfi  (1954)

(10) (5)

vígjáték

Mariska és Liliomfi egymásba szeretnek, azonban még csak nem is gyanítják, hogy Mariska nevelőapja egyben Liliomfi nagybátyja. A párnak szembe kell mennie a professzor tervével,... több»