5 film és sorozat, amit még A Hangya és a Darázs 3 előtt látnod kell!

A Marvel Cinematic Universe (MCU) közel 40 filmet, sorozatot és különkiadást foglal magába - és ez csak egyre nagyobb lesz.

Február 17-én, pénteken, kizárólag a mozikban kerül bemutatásra a Marvel Studios A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmje, ami az MCU ötödik fázisát indítja el, és a Paul Rudd és Evangeline Lilly által alakított szuperhősök a Bosszúállók eddigi legnagyobb fenyegetésével szállnak szembe: Kang a Hódító (Jonathan Majors) ellen.

Azonban nincsenek egyedül, hiszen Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer), Dr. Hank Pym (Michael Douglas) és Cassie Lang (Kathryn Newton) is a Kvantumbirodalomban rekedt. Ám miután különböző irányokba esnek és elvesznek egy háborúskodó világban, fogalmuk sincs, hogyan - vagy egyáltalán, hogy - valaha haza jutnak-e...

Mielőtt a legújabb Marvel-kaland a mozikban landolna, összeállítottunk egy brilli-ANT ("hangytasztikus"...) nézési útmutatót, hogy felkészítsünk benneteket az új, pörgős Hangya filmre!

#5

84 Loki  (2021)

(16) (10)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

Miután Loki ellopta a Tesseractot, őrizetbe veszi egy szervezet, ami az időt felügyeli. Segítségével egy hosszú időutazásra indulnak, amely folyamán megváltoztatja az emberek... több»

Miután az Időváltozási Hatóság (TVA), egy téren és időn kívül létező, az idővonalat felügyelő bürokratikus szervezet elfogja, a "gonosz" Loki (Tom Hiddleston) és egyik változata, Sylvie (Sophia Di Martino) eljutnak egészen az Idő végén lévő Citadelláig, ahol találkoznak a Hódítóval (Majors). Ott rájönnek, hogy ő alapította és irányítja a TVA-t, hogy megőrizze a Szent Idővonalat és, hogy megakadályozza a saját változatai visszatérését.
#4

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

Miután Thanos (Josh Brolin) egy hatalmas zúzás után megszerezte mind a hat Végtelenség-követ, majd csettintett az ujjaival, és egy pillanat alatt kiirtotta a világ népességének felét a Hangyáról azt feltételezték, hogy az elveszettek közé került... Csakhogy nem így történt! Valójában öt évig volt elveszve a Kvantum Birodalomban (bár neki öt órának tűnt). Az ő visszatérése volt az a kulcs, amely segített a megmaradt hősöknek továbblépni, összefogni, helyreállítani a rendet és a harmóniát az univerzumban, és visszahozni szeretteiket.
#3

76 A Hangya és a Darázs  (2018)

(43) (21)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+

A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként... több»

Lám, lám... csak nem Scott saját tetteinek következményei formálják a dolgokat! Miközben küzd, hogy egyensúlyba hozza az otthoni életét és a Hangyaként vállalt feladatait - miközben házi őrizetben van, ne feledjük -, Scottot Hope és Hank egy sürgős új küldetéssel keresi meg. Mivel képtelen ellenállni a késztetésnek, hogy segítsen a közmondásos kisembernek, Scott ismét felveszi a ruhát, és megtanul a Darázs oldalán harcolni, miközben egyesítik erőiket, hogy felfedjék a múlt titkait.
#2

akció | kaland | sci-fi

Disney+

A Bosszúállók: Ultron kora eseményeit követően a világ kormányai határozatban döntenek arról, hogy szabályozzák a szuperhősök tevékenységeit. A határozat megosztja a... több»

Bosszúállók... egymás ellen? Egy tragikus balesetet követően, amelyben a Föld leghatalmasabb hősei érintettek, a világ vezetői összeülnek, hogy egy új elszámoltatási rendszert hozzanak létre. Ez a döntés két frakcióra osztja a Bosszúállókat: az egyiket Amerika Kapitány (Chris Evans) vezeti, amely az autonómiát támogatja, a másikat pedig Vasember (Robert Downey Jr.), amely a kormányzati felügyeletet támogatja. Bár Hangya Amerika Kapitány pártjára áll, részvétele miatt ismét a bebörtönzés veszélye fenyegeti.
#1

78 A Hangya  (2015)

(77) (17)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+

Scott Lang (Paul Rudd) különleges ruházatának köszönhetően egyik pillanatról a másikra képes összezsugorodni, vagy megsokszorozni erejét. A férfinek fel kell fedeznie... több»

A szeretett képregényfigura óriási benyomást keltett MCU-debütálásával. A Peyton Reed rendezésében készült akció-vígjátékban Scott Lang (Rudd), a mestertolvaj megtanulja, hogy elfogadja belső hősét, és segít mentorának, Hanknek megvédeni a Hangyaember-jelmez mögött álló technológiát, amely lehetővé teszi viselője számára, hogy méretben zsugorodjon, de erejében növekedjen. A leküzdhetetlennek tűnő akadályok ellenében Scott segít Hanknek és lányának, Hope-nak (Lilly) megtervezni és végrehajtani egy rablást, hogy megmentsék a világot.